Administrator MASON ile Röportaj

Administrator MASON ile Röportaj

Category : Kişisel Bloglar

Türkiye’de mi yaşıyorsunuz?
Turkiyede yasasaydim sanirim bu zamana kadar kimligim ortaya cikardi. Hayir. Turkiyede yasamiyorum.
Masonlukla ilk karşılaşmanız nasıl oldu? “Masonluk ” kelimesini ilk nerede duydunuz?
Uzun yillar onceydi. Bir haberde gordum. Mason Localari ve Masonlardan bahsediliyordu. Ozellikle bir kisinin Mason`lugu uzerinde duruluyordu. Haber icin secilmis gizemli resimler ve ifadeler ilgimi cekti. Ilk o zaman duydum. Babama sordum. Verdigi yanittan onunda cok bilmedigini anladim. Sonralar arastirma yaptikca kimsenin yeterince bilmedigini gordum. Bilmeliydim. Arastirma yapmaya devam ettim.
Neden Mason olmak istediniz?
 Iyi bir insan oldugum, kalbimde Mason oldugum, hazir oldugum soylendi. Yarini daha guzel bir gun yapmak istedim. Kapiyi caldim. Her ne kadar o zaman kendimi iyi bir insan olarak goruyor olsamda suanda dusundugumde pekte iyi bir insan olmadigimi anliyorum. Hatta bazen kendi kendime “Iyi insani, daha iyi insan yapma hedefinde olan Masonluk, nasil olduda beni aralarina aldi?” diye dusunuyorum. Mason olmadan once oldukca farkli bir hayatim vardi.
Insani, insana, insanca ogreten bir okuldur. Susabilmeyi, dusunmeyi ve sonunda konusmayi ogretir. Mason olduktan sonra, sustum, sustum, sustum… dinledim, dinledim, dinledim… dusundum, dusundum, dusundum… konustum.
Bize biraz ailenizden bahsedebilir misiniz? Anneniz, Babanız, kardeşleriniz , evliyseniz eşiniz, çocuklarınız? Nasıl insanlardır? Ne işlerle meşguldürler? Eğitimleri nelerdir?

Mason oldugumu ailem dahil bircok tanidigim bilmez. Annem ve babama hicbir zaman soylemedim. Bazi toplantilara gittigimi bilenler “Dunya`nin hemen her ulkesinde subeleri olan (uluslararasi) bir dernege uyeligim var.” olarak biliyor. Endiselenmemeleri icin aileme, dini, politik yada ahlaksiz bir topluluk olmadiginida ilettim.
Validem inancli bir kisidir. Birgun evime geldiginde dinimizin kitabini okumak istedigini soyledi ve evimde olup olmadigini sordu. Aklima, Tekrisim sirasinda uzerine el bastigim ve daha sonra bana hediye edilen Kutsal tabimiz geldi. Kendisine verdim. Validem yabanci dil bilmez. Kitabi eline aldi. Ilk sayfasini cevirdi. En ustte el yazisiyla soyle yaziyordu: “Congratulations Welcome” ve altinda birkac sayfa boyunca Tekrisimde bulunmus Kardeslerimin imzalari mevcuttu. Sesini cikarmadi ve okudu. Sonraki gun isten eve gelir gelmez Validem bana yaklasti ve dediki; “Gel buraya evladim. Seninle konusacaklarim var.” Endiseli gozlerle oturdum ve dinlemeye basladim… “Senin o gittigin toplanti grubunun ne oldugunu ogrendim. Dun bana verdigin Kitab`in ilk sayfasinda Congratulations Welcome yaziyordu. Ben Welcome`in ne anlama geldigini bilirim. Hosgeldiniz demek. Geriyede sadece Congratulations kaliyor. Grubun ismi Congratulations. Sen ise gittikten sonra ben senin bilgisayarini actim ve google`da “Congratulations” yazarak aradim. Hakikaten soyledigin gibi, Dunya`nin heryerinde subeleri varmis. Japonya`da bile cikti. Ama korkma kimseye soylemeyecem.” dedi. Hafifce gulumsedim. “Haklisin Validem. Lutfen aramizda kalsin.” dedim. O gun bugundur annem beni “Congratulations” isminde bir gruba uye olarak bilir. Sorana da soylemez.
Mason olduktan sonra, ilk isim babamin Mason olup olmadigini test etmek oldu. Yanitin olumsuz oldugunu gorunce onun arkadaslarini test ettim ve iclerinde bircogunun Mason olduklarini gordum. Suanda babamin bircok arkadasi benim Kardesim. Tabi babamin durumdan haberi yok. Yillar sonra babamin daha once Masonluk icin teklif aldigini ogrendim. Kabul etmemis. Nedenini sorunca bana “O paraya degmez.” dedi.

Böyle bir internet sitesi kurma fikri nasıl ortaya çıktı? Nasıl gelişti?
Aslinda boyle buyuk bir site kurmak hic istemedim. Pek anladigim bir konuda degildi. Fakat uzerime dusen, insanlari aciklanabilecekler cercevesinde bilgilendirmekti. Art niyetli yaklasimlara dogru bilgiyi, kaynagindan sunarak onyargilari degistirmek istedim. Oldukca iyi niyetli bir adimdi. Turkiyede yasamadigim icin internet uzerinden neler yapilabilir diye dusunurken oncelikle aklima sohbet siteleri geldi. Kolaylikla buldugum birkac sohbet sitesine girdim. Uye ismimi MAS-10 yada MASON olarak aldim. Biliyordum ki bu ismi gorenler elbette benimle konusmaya baslayacaklardi. Oylede oldu.
Benimle konusmaya baslayanlar bir iki soru soruyor cevabi aldiktan sonra kufrederek gidiyorlardi. Hic aldiris etmeden saatlerce insanlarla konustum. Anlattim. Uzerinde oldukca dusunulmus, hayatimda duymadigim kufurleri işitiyordum. Tek bir kotu soz soylemedim. Anlatmaya ve aciklamaya devam ettim. Sozlerimi genel kisimda herkese degil, yanlizca bana gelerek sorular soran kisilere, ozel mesajla sarfediyordum. Mevcudiyetimin hic kimseye zarari olmadigini dusunurken, site yonetimi geldi. Masonluk ve sahsim hakkinda bazi sorular sordular. Sonra beni o siteden oyle bir attilar (banladilar) ki, yillardir halen o siteyi acamiyorum.
Kararliydim. Azimliydim. Forum sitelerinde anlatmayi, aciklamayi denedim. Sonuc ayni oldu. 3 gunden fazla tutunamadim. Sonra dedim ki, “Ben onlari degil, onlar beni bulsun.” ve 2006`nin eylul ayinda Mason.ueuo.com u actim. Ucretsiz bir yayin firmasinda barinan, oldukca amatorce hazirlanmis 3-5 sayfadan olusan bi siteydi. Amac, sadece kucuk bir chat bolumu kurmak. Gelenlere, soranlara bilgi vermekti. Basarilida oldu. Insanlar yavas yavas gelmeye ve Masonluk hakkinda sorular sormaya basladilar. Fakat sorular genelde ayniydi. Hatta sorulma siralari dahi ayniydi. Bu sorulari ve yanitlarini bir yere yazarak kisileri o sayfaya yonlendirme fikri gelisti. Ilk forum o zaman kuruldu.
Benim amacim, buyuk bir site yada forum kurmak degildi. Foruma bildiklerimi yazdim. Kendim sordum. Kendim cevapladim. Uzun zaman hicbir uye olmadi. Daha sonra icerik artmaya baslayinca kisiler uye olmaya ve soru sormaya basladilar. Bu sekilde forum buyudu. 3 ay sonra, 2006 aralik ayinda Masonlar.org sitesine gecis yapildi. Hatta gecis sirasinda ilk forumda yazilan bircok icerik ve uyede hata ile silindi.
2006 Aralik`ta kurulan Masonlar.org Kardeslerim ve haricilerin katilimiyla duraksiz yukselisine basladi.
Ben sadece website kurdum. Kendi basima bir duvar ördüm. Bu duvari Muhterem Lux Kardesimin azmi, aramis Kardesimin destegi, Omnia Tempus Alit Kardesimin sevgisi, MYSTICPROVOCATEUR Kardesimin cesareti, Anatolic Kardesimin vefasi, Bra Kardesimin ozverisi, skullG Kardesimin Mason kalbi bir ev haline getirdi. Destekleriyle Mustafa Kemal, Noah, Potentate, amerbach, Sirius ve butun Kardeslerim ile birlikte Sayin ADAM bu evin bir saray olmasini sagladi. Hariciler sarayi susledi ve suanda bu kalabalik ve hareketli saray dahada buyume potansiyelinde, imkan arastirmakta.

Masonlar.org gibi bir internet sitesinin kurucusu ve sahibi olarak, bize bu durumu biraz anlatır mısınız? Zorlukları, güzel yanları neler?
 Abartilacak bir durum degil. Diger aktif websitelerinden fazla farkimiz yok. Zor yanlari elbette mevcut. Harcanan zaman, bitmeyen kontroller, guvenlik testleri, arada olusan aksamalar ve problemler ile gunluk bir vardiya gibi denilebilir. Her ne kadar harika bir Yonetim Kuruluna sahip olsakda, sadece sahsim tarafindan ilgilenilmesi gereken bircok unsur mevcut.
Bahtiyarim. Huzurluyum. Masonlar.org hedefine, tahmin ettigimden dahada buyuk bir basari ile ulasti. Bilgilendirebildik. Anlatabildik. Bir araya getirebildik. Denedik; ve oldu. Beni en bahtiyar eden, gordugum rakamlardir. Gunluk basvuru sayisi, gunluk acilan konu sayisi, mesaj sayisi, ziyaretci sayisi, sitede harcanan zaman miktari, arama motorlarinda mevcut olan sayfa sayimiz vs. bunlar, ne kadar cok kisiye Masonlugu anlatabildigimizi ve Masonlugu ne kadar cok kisiye Masonlardan ogretebildigimizi gosteren kanitlar.

 Böyle bir internet sitesi kuşkusuz bir çok insanın dikkatini çekiyordur. Bunların içinde antimasonik kişilerde bulunabilir. Bu kişilerin kötü niyetleri de olabilir. Site güvenliğini nasıl koruyorsunuz? Mesela ben bir üyesi olarak soruyorum: Benim kişisel bilgilerime site yönetimi haricinde kimse ulaşamaz mı?

 Hayir. Ulasamaz. Butun kisisel bilgiler ayni arsivde saklanmaktadir. Eger bu bilgilere ulasilabilirse sadece sizin degil herkesin kisisel bilgilerine ulasilmis demektir. Her ne kadar uyelik sozlesmesinde sitenin hack edilemeyecegine dair bir garanti sunulmuyor olsa da, Turkiyenin en cok saldiriya ugrayan sitelerinden biri olarak guvenligimize oldukca guveniyoruz. %100 mu? Hayir. Hicbir guvenlik sistemi %100 degildir. Bir gun Masonlar.org hack edilebilirse en son alinan yedek yuklenerek yayina kisa surede tekrar donulecektir.
Suana kadar hicbir saldiri siteyi cokertemedi. Bilgileri aciga cikaramadi. Ozel bolumlere erisemedi. Kisacasi hicbir zarar veremedi. Saldirilar yakindan takip edilmekte ve her deneme bizim guvenligimizi arttirmaktadir. O nedenle Masonlar.org sitesine teknik saldirida bulunan kisilere basarili olmalari icin sans dilerim. Yanlis hedef gosterme yolunu tercih deneyebilirler. Ornegin eger uyelik girislerini deniyorlarsa butun ilgi ve guvenlik o tarafa yonelecektir. O anda ilgisi azalan diger girisleri deneyebilir, basari sanslarini arttirabilirler. Denemelerini isterim. Her saldiri bizi o konuda egitecektir.

Sitenin barındırdığı bilgileri yedekliyor musunuz? Bu ne sıklıkla ve nasıl bir yöntemle oluyor?
 Su anda saatte bir yedek aliniyor. Ancak bunu azaltmak ve arttirmak mumkun. Saldiri anlarinda yedekleme suresi sistem tarafindan otomatik olarak arttiriliyor.

Bu forumun mottosu ” Masonluk Masonlardan Öğrenilmelidir”. Bu mottoya karşılık forumun Mason üyelerinin bu mottonun hakkını verdiğini düşünüyor musunuz? Bunu şu açıdan soruyorum: Ben bu forumda Mason üyelerin herhangi bir konuda başlık açtıklarına çok nadir tanık oluyorum. Sizi ve bir kaç üyeyi dışında tutarsak hemen hemen yok gibiler. Daha çok açılmış başlıklara dahil olmak, yanlışları düzeltmek, kendi yorumlarını eklemek için üzere oluyor. Bu durum için ne düşünüyorsunuz? Neden böyle?
Masonlar ne zaman konustularda simdi konussunlar? Masonlara Masonlugu anlattirmak o kadar zorki. Bircok Mason uyemiz var. Elbette katkida bulunanlar oldugu gibi sadece izlemeyi tercih edenlerde mevcut. Bu onlarin tercihi. Masonlar icerisinde aktif olarak internet kullanan oran zaten cok fazla degil. Bu aktif olarak internet kullananlarin yas grubu ise (genele kiyasla) genc. Genc Kardeslerimiz zaten gunluk hayatlarinda oldukca yogunlar. Ailevi konulari, kisisel ve mesleki konular onlari hayli mesgul tutuyor. Bu kadar yogun bir tempoda yasarlarken birde Masonlar.org a girerek siteye katkida bulunmalari zaten buyuk ozveridir. Masonlar.org, mottosunun hakkini veriyor. Ancak bunu birkac Mason yada benim sayemde degil, butun uyelerin aktiviteleri ile, onlarca Masonun yillarca kattiklari ile basariyor. Haricilerde, Masonluk ile ilgili oldukca onemli bilgiler katiyorlar.
Birde uye olan, fakat Mason olarak taninmayan Kardeslerimiz mevcut. Onlar zaten forumda daha rahat katilimda bulunmaktadirlar. Forum artik oyle bir duruma geldiki, Masonluk hakkinda sorulmamis, anlatilmamis konu bulmak hayli zor. Sorulmasi gereken sorulmus, anlatilmasi gereken anlatilmis. O nedenle aktivite gun gectikce diger bilgi iceren basliklara kaymakta. Bu degisimde oldukca dogal. Masonlar zaten Mason kimlikleri ile (ozellikle dini ve politik konularda) kisisel yorum yapmamaktadirlar. Masonluk hakkinda yazilacak fazla husus kalmadiysa, politika ve din konusmanin onude kesildiyse ne yazabilirler ki? Masonlarin aktivitesinin dusuk olmasi bu nedenlerden kaynaklaniyor.
Ayrica ozel bolumler de var. Bircok Kardesim ozel bolumlerde aktivite gostermekte ve harici bolumlere hic katilmamaktadir.
 Bu forumun ziyaretçilere de açık olduğunu biliyoruz. Ziyeretçilere açık olan bölümde de reklemları görüyoruz. Bu siteden maddi bir kazanç elde edebiliyor musunuz?
 Biriken bir gelir mevcut degil. Kazanc; sitenin duzeni, guvenligi ve gelisimi icin harcanmakta.
 Bu site Türkiye için bir ilk (daha önce varsa da ben bilmiyorum). Buna bağlı olduğunuz Loca ve Büyük Loca’daki diğer kardeşlerinizin bakışı nasıl? Nasıl yorumlar yapıyorlar?
Hep tebrik ettiler ve desteklediler. Uzakta olan Kardeslerim ise her zaman tesekkur etti ve minnettarliklarini sundu.
 Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? Hobileriniz, yaptığınız, yapıyor olduğunuz sporlar, müzik zevkiniz? MASON kimdir? Nasıl bir insandır?
Mevcut konumumdan dolayi bazi kisisel bilgileri vermemeyi tercih ediyorum.
Bende sizler gibi normal biriyim. Topluluk icerisinde gorunus olarak farkedilmem zordur. Her ne kadar Masonluk hayatimin buyuk bir parcasi olsada, 24 saat Masonluk ile ilgileniyor degilim. Sorumluluklarim, gorevlerim, nihayetinde stres attigim bir eglence hayatim var.
Sayin MASON, izleyen ve gozleyen birisidir. Tecrubenin, en iyi ve pahali ders olduguna inanir. Kitap okuyarak, ogut dinleyerek egitim mumkundur. Ancak yeterli ve ikna edici degildir. Bir cocuga yuksekten atlamamasini, yoksa bacaginin kirilacagini soylersiniz. Genellikle bu ogut yeterli olmaz. Kitaplardan da ayni ogutu okuduktan sonra ogut daha ikna edici bir yapi kazanir. Fakat bircok cocuk icin bu da yeterli olmaz ve yuksekten atlayarak denemek ister. En pahali ve en basarili egitim, tecrubedir. Cocuk yuksekten atlar ve bacagini kirar. Ona pahaliya patlar ama dersini almistir ve bir daha yapmaz. Ben cocukken birkac defa bacagimi kirmisim. Tecrubelerim genellikle bana oldukca pahaliya patladi. O nedenle tecrube etmektense artik tecrubeleri izlemeyi, gozlemlemeyi tercih ediyorum. Cunku benim yapmama gerek kalmadan, baskalarinin yaptiklarini izleyerek ogrenir, ders cikarabilirim. Ne kadar cok gozlemlersem, o kadar kolay kendi kendimi egitebilirim. Gunluk hayatimda gecerli olan felsefelerden biri budur. Masonlugun rituelistik egitim seklide yine bu tecrube mantigina dayanir.
Eger interneti “gunluk hayat” ifadenize dahil etmezseniz pek anlatacak bir unsur kalmaz. Internetsiz bir gun benim icin cep telefonu evde birakilarak cikilan bir tatil gibidir. Gorevlerim ve sorumluluklarim var. Bunlardan sonra gelen spor aliskanliklarim mevcut. Hepsinden sonra zamanim kalirsa eglence hayatina geciyorum. Arada bir yaptigim siradisi (extreme) ve adrenalin uretimine odakli faaliyetlerimde mevcut. Cok okudum. Fakat kitap okumayi seven biri degilimdir. Ben bir konuda arastirma yapiyorsam, gunumuz teknolojisinin butun olanaklarini kullanmayi tercih ederim. Kitap okumaktansa, internette belgeseller izlerim, e-kitaplar okurum, internetten arastirma ve alistirmalar yaparim.
Buyuk bir zevkle yaptigim icin sanirim interneti en buyuk hobim olarak gostermem dogru olur. Fakat internetten sonra belgesel izlemek, operaya, baleye yada bir klasik muzik konserine gitmek, satranc oynamakta hobilerimdendir. Satrancta bazen ozellikle yenilmek isterim. Karsi tarafin tavrini, ruh halini izleyerek gozlem yapmayi tercih ederim. Kendi hamlelerimden cok karsi tarafi izlemek beni daha fazla egitir. Yaptigim sporlardan Kendo, Iaido ve yuzmeyi ornek verebilirim.

 Forum üyelerini nasıl seçiyorsunuz? Üyeler kabul edilmeden önce nasıl bir süreçten geçiyorlar?
Masonlar icin ahenk onemlidir. Ahenk; 1, 2 yada 3 cesitten olusmaz. Ne kadar farkli cesit olursa o kadar ahenkli bir ortam olur. Dolayisiyla uyeler secilirken farkli kutuplardan kisiler secmeye calisilmakta, Milliyetci bir uye alindiysa, liberal ve yenilikci bir uyede alinmaktadir. Forumda Islami konular aktivite kazandiysa o sure zarfinda Hiristiyan, Yahudi yada ateistler daha cok uye olarak secilmekte. Ayni durum erkek ve bayan uye oranlari icinde gecerli. Ahenk, dengenin korunmasiyla mumkundur.
Secilecek uyelerden ozellikle yalan soylememesi ve her insana (her kosulda) saygi gosterebilmesi beklenir. Dolayisiyla sorulara verilen cevaplarda bulunan bir yalan, kisinin uyeligine engel olacaktir. Kisi herkesin deger yargilarina saygi duyabilmeli, sahsi dusunceleri aykiri uclarda olsa dahi belirli bir saygi cercevesinde dinleyebilmeli ve konusabilmelidir. Masonlar.org`da ifade ozgurlugune saygi zorunludur. Uyelik basvurusunda mevcut sorulara, kisa yanitlar verilmesi genellikle hos karsilanmiyor. Ne kadar cok yazilirsa o kisi hakkinda o kadar cok bilgi edinilir. Bu sayede kisi daha cok taninabilir ve kabul edilebilir.
Forumda amac, uye sayisi degil. Uye kalitesidir. Masonlar.org`un en buyuk farklarindan biri uye sayisinin azligi. 10 bin ayri baslikta 80 bin mesaj sayisina ulasmis bir forum genellikle 300.000 civarinda uye sayisina sahiptir. Biz uye sayimizin 1000 i gecmemesini istiyoruz. Aktif, soru soran, cevap veren, yorum yapan, katilimci 1000 tane uye zaten Masonlar.org icin yeterli olacaktir. Bu nedenle aktivitede bulunmayan uyelikler silinmektedir.

Üye sayısıyla, aktif üye sayısı orantılandığında çok büyük bir uçurum olduğunu görüyoruz. Bu durumu neye bağlıyorsunuz? Neden böyle?
Bu durum hemen her sitede ayni. Forumlarda genellikle %1-%10 civarinda uye aktiftir. Elbette farkli beklentilerle uye olanlar da mevcut. Bu kisiler beklentilerini karsilayamayinca siteden uzak kalmakta, nihayetinde uyelikleri silinmektedir. Sadece Masonlar.org uyesi oldugunu soyleyebilmek icin, bizlere ozel mesaj yollayabilmek icin, forumda Mason olmak istedigini yazabilmek icin uye olanlarda var. Uyeleri forumda daha aktif hale getirmek icin daha once birkac yontem denendi. Pek basarili olmadi.
Bir internet forum sitesinden bahsediyoruz. Insanlarin girme zorunlulugu yok. Onlara maddi bir masrafi yok. 24/7 acik. Dogal olarak insanlar diger islerine daha cok oncelik veriyorlar. Nasil olsa uyelik orada duruyor.

 Üyelik talebi alma oranınız nedir? Mesela ayda kaç başvuru oluyor? Başvurularla kabul edilenlerin oranı nedir?
 Suanda gunde 10-20 arasinda basvuru gonderilmekte. Bunlarin ortalama %10 luk bir kismi kabul ediliyor. Daha once bu oran %40-%50 civarlarindaydi. Bu forumun üye profili nedir?
En genc uyemiz 13 yasinda idi ve bizlerin inanamadigi bir olgunluga sahipti. En yasli uyemiz ise 86 yasinda. Uye ortalama yasi 21-36 arasi denilebilir. Bu kisilerin buyuk cogunlugu universite mezunu yada ogrencisi. Kendi isinin sahibi kisiler. %30`luk bir kisim yurtdisinda yasiyor. Her 9 uyeden biri bayan. Bayan uye sayisinin artmasini diliyoruz. Ancak basvurulardaki bayan orani uye sayisindaki orandan da dusuk.
Bu foruma bir harici olarak üye olmuş fakat sonradan Masonluğa kabul edilmiş bir üyeniz var mı? Bu forumun Mason olmak isteyenlere bir yardımının olmayacağını biliyoruz. Bunu şu açıdan soruyorum: Yani kişi bu forum sayesinde Masonluğu tanımış, sevmiş ve Mason olmak istemiş. Bu durum hiç yaşandı mı?
Evet. Birkac defa. Biz bu kisilerin hicbirine kisisel olarak yardim sunmadik. Masonluk hakkinda, her uyenin sordugu gibi forum dahilinde sorular sordular ve aciklayabileceklerimiz cercevesinde acikladik. Ilgilendiler, arastirdilar, ogrendiler. Gunluk hayatlarinda etraflarinda, tanidiklari bir Mason tarafindan teklif edilerek Kardesimiz oldular.

 Bu forum sebebiyle tehditler aldığınız oldu mu?
Cok. Fakat hepsi internet uzerinden tehtitler. Gunluk hayatimda yuzyuze yada telefonla aldigim bir tehtit olmadi. Internetten gelen tehtitlerin, abes mesajlarin bir bolumunu zaten “Masonlar.org`a gelen emaillar” bolumunde yayinliyorum.

“Masonlar.org.’a gelen emailler” başlığıyla yayınladığınız iletiler var. Bu ileti sahipleri size daha sonra nasıl dönüşlerde bulunuyor?
Suana kadar sadece 3 kisiden o konuda bize bir geri donus oldu. Bunlardan 2 tanesi zaten forumda seyirci statusune alinmis kisilerdi. Yayinlanan mesajlarindan rahatsiz olduklarini belirttiler. Ancak mesajlar silinmedi.
Tabi bu durum dahada fazla tepki gostermelerine neden oldu. Admin email adresini mustehcen sitelere kayit yapmalarindan tutunda, site ve sahsim hakkinda gazetelere yazilar gondermelerine kadar her yolu denediler.

 Bize Mason olmayı ve hayatınızı bir Mason olarak devam ettirmenin nasıl bir şey olduğunu anlatabilir misiniz?
Tekrisimi beklerken bana “Daha yolun basindasin. Masonluk senin icin yeni basliyor.” dediler. Tekristen sonra “Masonluga simdi basliyorsun. Masonlugu yeni ogrenmeye basliyorsun.” dediler. Ustad olduktan sonra “Hersey esas simdi basliyor, simdi Mason olmaya basliyorsun.” dediler. Zaman gectikce anladimki, Masonluk bir durak, varilabilecek bir yer (makam) degil. Masonluk bitmeyen bir yol, bir yolculuk. Onemli olanda Mason olmak degil, Mason olmaya cabalarken ogrendikleriniz ve yasadiklarinizdir.
Forumda kullandigim uye ismim MASON. Masonmuyum? Olmaya calisiyorum. Mason olmak istedigim icin nickim MASON. Cunku bu bir amactir. Ulkudur. Mabedin geregidir. Ozendigim ve benim icin oldukca degerli olan bir kelime. Masonluga ve Kardeslerime oldukca bagli ve sagdigimdir. Onlari bircok kisinin ve kurumun uzerinde tutarim. Hayir, asla diyecegim bircok konuda Kardesim kelimesi gecer gecmez yufka yuregime yenilirim.
Masonlugu gunluk hayatinizdan cikarmak zordur. Bir aile gibidir. Cok gorusmesenizde oradadir ve her zaman sizin icin beklemektir. Mutlu anlarinizda olur. Kavgalarinizda olur. Uzuldugunuz, kirildiginiz anlarda olur. Ancak Masonlara kizsaniz dahi Masonluga kizamazsiniz. Bir kisi size “Birader!” diye seslendiginde “Acaba Kardes midir?” diye dusunmemek elde degildir. Mabedinizdir. Saklar, gizler, size ozel tutarsiniz.

Bu forumun sahibi ve kurucusu olarak, bize bu durumun size yaşattığı en ilginç olayı anlatabilir misiniz?
 Unutamadigim birkac olay var.
Yonetimden bir Kardesimiz, Masonlugu tam olarak anlayamamis uyelerden biri ile msn uzerinden gorusurken uye kamerasini aciyor ve Kardesime masasinin yanindaki lambayi gostererek bununla aydinlandigini iletiyor. 100 vatlik bir ampulu yuzune tutarak aydinlanmaya calisan bu kisi yonetimdeki Kardesim tarafindan ciddiye aliniyor ve Masonluktaki aydinlanmanin ruhsal bir aydinlanma oldugunu ogreniyor.
Bir diger olay ise forumda bana bir bayan uye tarafindan ilani ask edilmesi idi. Gulunc bir durumdu. Mesaj silinmedi. Halen forumdadir.
Bir uyemiz ise sitenin ana sayfasinda gorulen “Ozel Bolum” kismina girebilmek icin hack sitelerinden yardim istedi. Uzman hackerlar giris sifreleri kirarak ikinci kapiya ulastilar. Daha sonra ayni yontemle 3. kapiyada ulastiktan sonra kapinin ana sayfaya acildigini gorunce uyemize buranin hicbir ozel bolume gitmedigini anlattilar. Hayal kirikligina ugrayan uyemiz ise konuyu forumumuza yazarak ilginc yorumlara neden olmustu.

 Bir Mason olarak bu forumu da Masonluğa bir hizmet olarak görüyor musunuz? Yoksa buna bireysel, yani sadece kendi istediğiniz bir şeyi gerçekleştirmek olarak mı bakıyorsunuz?
 Masonlar.org elbette Masonluga, Masonlara ve haricilere bir hizmettir. Bireysel bir girisim ile baslamis olsada suanda oldukca aktif bir topluluk tarafindan bicimlenmektedir

.
Ben sormamış olsam da anlatmak istediğiniz bir konu, iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Hayır.


67 Comments

Ahmet Karakoç

29/10/2012 at 10:32 am

Oldukça hayran kaldım verilen röportaja. Fazlasıyla tatmin etti beni. Özellikle yaşımın 16 olmasından dolayı iyice sindirmek istiyorum bilgileri. Teşekkürler…

Leyla.N

02/11/2012 at 1:36 pm

Samimi ve aynı zamanda ciddi röportaj olmuş.Tabi ki benim istediğim sorular yoktu ama genel olarak güzel hazırlandığını söyleye bilirim…bu arada Sn.Mason’un cevaplarından birinde dikkatimi çeken bir bölüm olduki onuda defterime not ettim:) paylaşımınız icin tesekkurler…

faruk

25/11/2012 at 1:34 pm

röportajınızı hayranlıkla okudum sizi tebrik ediyorum

Şeref Galip Öztimur

08/12/2012 at 11:45 pm

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığına sahip bir millet olduğumuzdan, Masonluk hakkında meçhul iddialar ortaya atıldı. Kimi zaman bu iddialar öylesine uçuktu ki, -internet kullanımının da yaygınlaşmasıyla- insanımız kendisini bir araştırmanın eşiğinde buldu. Bu bağlamda siteniz, olumsuz da olsa insanlara güvenilir bir kaynaktan fikir sahibi olma fırsatını sundu. Site kurucu ve yöneticisi olarak size, röportajınız vasıtasıyla teşekkür ederim. Sevgi ile kalın.. ‘Güç, sır değildir. Sır, güçtür.’

Murat Arslan

13/12/2012 at 1:41 am

Röportaj gercekten cok samimi ve bu sitenin ne kadar onem teskil ettigini belirten bir site. Gercekten cok guzel mesajlar verildigine inaniyorum ancak benim dikkatimi ceken nacizane negatif bir unsur bulunmaktadir ve bunu sizlerle paylasmak isterim. Belki cok basit veya cok detay olarak goreceksiniz ancak imla kurallarina uyulmayan bir yazimla siteye aktarilmasini gormezden gelemeyecegim. Boyle konulara daha ozenle yaklasirsaniz gercekten sevinirim. Umarim haddimi asmamisimdir. Saygilarimla.

umit GULTEKIN

23/12/2012 at 6:42 am

Konusmalardan masonlugun ne oldugunu tam olarak kavrayamadim belki sorular yeterli degildi belkide bu kadarini yazmak zorundalar ama siz siz olun hep suphe ile yaklasin.Yazan gercekten efendi medenide olsa altinda bir cikar yatabilir.bu cikar onlara cok paralar kazandiyor da olabilir.ve isin icinde para varsa ben size ole bir roportaj hazirlarim ki ben istemesemde sizi herseyinizi vermeye ikna edebilirim.tabi bunlarin hepsi var sayim:)

ENES CAN SAĞ

29/12/2012 at 7:08 pm

mevlana nında dediği gibi ” yakmak için önce yanmak lazım”
sn. mason taktire şayan bir araştırmacılığınız var…
ben bu röportajdan çıkardığım ders ; merak,macera,ve en önemlisi araştırma…

röportaj çok aydınlatıcı olmuş

Serkan EGESOY

11/01/2013 at 4:08 pm

Sadece yüzde on başvurunun kabul edilmesi benim gibi kabul bekleyenlerin umudunu kırsa da ben gerekirse sonsuza dek beklerim. Daha evvel başka içerikli forumlara girdim ama istisnalar dışında hepsi adminlerin ego tatmin aracıydı. Mason bey ve diyer site üyelerini okuyunca burada oralardan daha farklı bir ortamın bulunduğunu görüyorum. Ben sabırla bekleyeceğim.

Orhan Gözcü

18/02/2013 at 12:00 pm

Abi masonluk illüminati değil mi ? Siz şimdi ruhunuzu ”Rain Man”denilen şeytana sattınız ?

Allahun Kulu

01/04/2013 at 7:07 pm

“Eğer doğrulardan iseniz, haydi Tevrat’ı getirip okuyun”. – TEVRAT

İsrailoğullarının Şeytana Tapma Sapkınlığının ürünün adıdır MASON luk.

Serdar T.

02/04/2013 at 2:53 am

Masonluk ile illüminati çok farklı kavramlar arkadaşlar. ezoterik olarak birbirine benzerlikler var gördüğüm kadarıyla. Ancak şeytana tapmak diye birşey masonluğun esasında yok diye biliyorum. Bilakis, tek bir yaratıcıya inanmak önemli.

Ne Önemi Var

06/04/2013 at 5:03 pm

şizofreni tedavisi olmayı deneyin admin

erdem c

16/04/2013 at 5:13 am

sevgili admin yazıları inceledim ve merak ettiğim birkaç şey var cevaplarsan sevinirim;
1. bu kadar önemli ,güzel, mantıklı olan topluluk neden subliminal mesaj (bilinçaltı mesaj) kullanıyor … kendisini neden açıkça değilde cinsellik ve pornografi içeren resimlerle tanıtıyor … piramit resimleri neden 25. kare mantığı ile klip , cizgi film vs. nin içine saklanıyor
2. rain man , 666 , davut yıldızı, ra nın gözü , heryerde neden karşımıza çıkıyor
3. madem bu kadar düzgün faaliyetleri neden gizli ? yada neden gizli bir şekildeymiş gibi lanse edilirken bu kadar açık subliminal mesajlar var …pornografik ögeler kullanarak insanları iyi bir grup oldugna mı inandırmaktır amaç(enteresan)
4. “kabala” masonluga sonradan girmiş bir kavram peki hangi mason bundan etkilenir hangisi etkilenmez nerden anlaşıla bilir
5. madem açıksınız ; bize kaçıncı dereceden mason oldugunuzu ve ritüellerde yapılan olayları anlatırmısınız
6. “arrivals” isimli belgeselde (youtube dan ulaşıla bilir) bahsedilen masonlukla sizin inandığınız masonluk arasındaki fark nedir
son olarak gayet düzeyli ve seviyeli (hakaret içermeyen sorular sorduguma inanıyorum ) lütfen bu soruları yayınlayıp cevaplarmısınız

Sercan Atalay

20/04/2013 at 1:51 pm

merak ettiğim için sitenize girdim. bu konu denk geldi. validem inançlı biridir demişsiniz. yani size göre inançlı biri. İslam’ın sizin hayatınızdaki yeri nedir?

    samir

    07/01/2015 at 10:12 am

    Masonluk bir sanat her kes bu sanatı öyrenmeli.

Talon

11/05/2013 at 6:53 am

selam ben sizden bazı konular hakkında bilgi almak istiyorum
masonluk’ta 13 rakamı neyi ifade ediyor bilmek istiyorum.
ayrıca
1 dolar’ın üstündeki piramid ve tek göz neyi simgeliyor ne anlatıyor.
masonlar örgütü ile illuminati örgütü aynı taraftalar mı yani aynı yol üzerindeler mi?
masonlar Yüce ALLAH’a Kuran’a ve gönderilen peygamberlere inanıyorlar mı?
beni bu konular hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Sahin

05/07/2013 at 4:46 pm

Cok guzel ve samimi sohbet olmus..InsALLAH bi gun gelir ben de size Kardes diye hitab ederim..MASON olmak benim en buyuk arzumdur.

islam mücahidleri

27/02/2014 at 11:28 am

mason şeytanın emrinde olan şeytanlarla işbirliği olan bir yapıdır , seytanların en büyük isteklerinden biride yer yüzünde bebeklerin ölmesi insanların boştan yere intihar etmesi ,
insanların çogunun kafir olmasıdır Ama merak etme deccalin ordusu mücahidler sizin sesinizi her zaman keser bizler varız hazırız hep var olacagız sizinle savaşımız kiyamette kadar sürecek yapmış oldugunuz maddi ve manevi çabalar size yürek acısı olarak geri dönecek . arap ülkeleri ,batıda ve doguda yaptıklarınızı çok iyi biliyoruz . yeni hedeflerinizide biliyoruz gülüyoruz saçmalıklarınıza iki üç simge var elinizde kendinizi avutun durun sorun bakalım baş ifritinize bizim atlarımız kışnediği zaman o sizin emrinizdeki şeytanlar ifritler kahınleriniz ne hissediyor BU İSLAM MÜCAHİDLERİN ŞEHİT DÜŞMESİ İLE SARSILMAZ ZARARA UĞRAMAZ , MÜCAHİDLER ŞEHİT DÜŞÜREK BİTMEZLER …

hakan şamlı

12/03/2014 at 8:03 pm

çok güzel sohbet olmuş çok fazla ilgi duyduğum konuydu masonluk hayallerimde her zaman olmuştur yapılan açıklamalardan fazlasıyla etkilendim tek kelimeyle muhteşem daha fazla kişiye ulaşarak aydınlatmak için bu bilgileri paylaşacağım izninizle saygılar…

Yusuf Furkan YILDIRIM

15/03/2014 at 6:21 am

Kesinlikle muhteşem ve itina ile anlatım var adeta bunu kendine bir görev ve bir sorumluluk hissi içinde alması önemsemesi ve doğrunun peşinden azim ile koşulmasını Taktir ve tebrik ediyorum temennim o’dur ki ilerde bizlerinde merakları aynı şekilde bir aydınlanır ve bazı hususlarda ki eksikliklerimiz kayıp olur.

Turan”

18/04/2014 at 1:22 pm

Mason Bey, bunları yazarak akıllarını sakın sakına karıştırmayın. Siz dünyayı dinsizleştirmeye çalışıyorsunuz. Sizi tehdit edecek değilim ama milletin aklını bulandırmayın.

ömer bekçi

15/05/2014 at 8:50 pm

normal sıradan insanların belki de farkında olmadan masonluğa canını verdiği oldu mu ?

ömer bekçi

15/05/2014 at 8:54 pm

ortalıkta dolaşan masonlukla alakalı görüntü ve yazılar sizin tarafınızdan hazırlanıp abartılıp insanlarda kontrol ediliyormuş hissi uyandırarak korku yaratma çalışmaları olabilir mi ?

BOŞVER

22/05/2014 at 8:03 am

bir arkadaşım aynen şöyle diyor BİLMEDİĞİN BİR ÖBÜR BÜNYA İÇİN NEDEN HAYATIMI BOŞ YERE İNANÇLARLA GEÇİREYİM DİYOR ONA NASIL CEVAP VEREYİM

    boşver

    22/05/2014 at 8:04 am

    herkesin inancına saygım var zaten olmak zorunda yoksa dünyada nasıl yaşarız diymi

BOŞVER

22/05/2014 at 8:05 am

ama tebrik ederim araştırmanız çok iyi bir şey

Samue Samuel

05/06/2014 at 6:52 am

Ben Azerbaycandan Kardeşler haqiqetden üz çeviren şeytana qulluq edir. ALLAHı seven onun möcezələrini təsdiqləyən ürəyi möhürlənməmiş kimsələr olmaz. Türk olaraq müselman olaraq masonluqa geden kimseler üçün onun dini terif edilir və o kimseler mal mülk shibi olmalı imanlı bir kimse bu yola getmez müsəlman olaraqda getsən birdə onda aylırsanki artıq Deccalçın yetişen bir asker olmusan. AMMA derk etmirlerki deccalın 40 il ömrü var derk etmemelerinin sebebi ALLAHin lenetidi onlar cehennemcun hazırlanan kimselerdi haqdan üz çevirir.

Elgiz Aliyev

17/06/2014 at 1:52 am

Sn. Mason, çok anlamlı ve samimi röportaj olmuş. Ve sizin insanlara neden mason olduğunuzu söylemediğinizi anlıyor vә destekliyorum. İnsanlar önyargılı. Kendileri gibi olmayanları dışlamaya hazırlar

NAZIR

29/06/2014 at 11:17 am

MERHABA BEN BILENI MASONLAR YUCE TANRIYI INKAR ETMIYORLAR .SADECE INANC SISTEMLERI FARKLI INANCSIZ INSAN OLMUR HATTA ATEISTLER BILE DARILDIQI ZAMAN BIR YERLERE YUZ TUTURLAR BUNA BEN DEFALARCA SAHIT OLMUSAM BENCE MASONLARIN ICINDE ISLAM XRISTIYAN VE BASQA DINLERE MENSUB INSANLARDA VARDIR

NAZIR

29/06/2014 at 11:24 am

MERHABA . BIR SEYLER SOYLEYIM MUSLUMAN KARDESLERE SAUDIYYE ARABISTANI MEMURLARI DINLERI UCUN NE YAPIYOR KI .BIR BAKIN XIRISTIYAN MISYONERLERINE HER HALDA MUSELMANLARI TANRI YIYIB YATMAK UCUN YARATMIS BUNUNDA NUMUNESI ARAB DUNYASINDAKI OLAN ULKELERDI MESELA KUVEYT DUBEY SAUDIYYE KRALLIQI VE DIGERLERI

Egemen Bekçibaşı

27/08/2014 at 3:33 pm

Oku…Oku…Oku…daha çok oku! Amma tek kitap okuma.

mrt0048

24/09/2014 at 12:25 pm

Kimin ne iş yapıp neye inandığını yargılamak yada tehdit savurup ileri geri konuşmak hiç kimseye yakışmaz herkes inandığı gibi yaşasın

ŞEMSİ

26/09/2014 at 12:40 pm

cesurca bir söyleşi…

ates1303

02/11/2014 at 5:18 pm

Merak Güzel Bişeydir. Ama Sadece Belirli Bir Çerçevede. Her Görüşe Belirli Çerçeveler İçinde Saygı Duymanızı Dilerim.

Murat

07/11/2014 at 10:24 am

Masonluğun Türkiyede ki 1997+-5 tarihinde kirlenen imajını düzeltmeye çalışmak için kurulmuş bir sitedir. Sürekli siteyi takip ediyorum çünkü düşmanlarımı daha yakından tanımak istiyorum. 1. mertebeden 33. mertebeye kadar her kademede bir öncekinin bilmemesi gereken sırlar belirlemişler kendilerince,,, 1997+-5 tarihinde de 33. mertebedeki “üstad masonların” şeytana tapma ayini gün yüzüne çıkınca müslüman bir ülkede barınamayacaklarını anladılar. Maalesef satılmış kanal ve gazeteler boy boy haberlerini yapmadılar. Dillendirip bu misyoner çetesini insanlara lanse etmediler. Tapınakçıların eşcinsellikleri dolayısıyla aynı şahısların farklı isimlerde farklı senaryolar kurgulanarak dünya üzerinde şeytanizmi empoze etme amacıyla desteklenmiş bir kabala muammasıdır. Sapık görüşlerini iyi bir hizmet gibi göstermek idealiyle geçmişte bünyelerine kattıkları veya kattıklarını iddaa ettikleri mühim şahıslarıda referans göstererek görüşlerini doğrulama çabalarına girişmiştir. Gerçekten iyi olan insanların masonlukta gördükleri sapıklıkların cereyan etmesi neticesinde ayrılmaları tarihte çok fazladır. Maalesef tek taraflı aktarılan bu idea insanların beynini umarsızca yıkamaktadır. Ayrılan eski masonlar, dönek mason diye yaftalanıp gururları rencide edilmektedir. Yada ölüm fermanları kesilmiştir.

Her ne şekilde planları projeleri olsa da insandan hatta inandıkları şeytandan da büyük bir varlık var. Ne kadar Yüce Allah’ı inkar etseler de kendi oyunlarında elbet boğulmaya mahkumdurlar. Zamanında “tapınak şövalyelerini” haçlı savaşında destekleyen papa, ve yine idam emri veren papadır. Bozguna uğramak bu dünya ve inancımızın aslını oluşturan diğer dünyada bu sapık görüşlülerin kaderidir. İçlerine sızan gerçekten inançlı ve insan evladı kişiler vardır.

Sözde röportaj ile sohbet sitelerinde mahlas kullanarak kendine edilen argo kelimelerden yakınıyorsunuz. Karalama kampanyasını sohbet sitelerinde ki insanlar ile yürüten ve kendince haklı olma çabasında olan şahsınızı gördükçe halinize gülmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Size küfretmeden şahsımın ve milyonların size olan düşüncelerini kendimce anlatmaya çalıştım. Ne kadar uğraşsanız da iğne deliğinde dahi gerçekleri anlatan birileri olacaktır. Belki yazımın belli kısımlarından alıntı yapıp şakşakçılarınızla şamata malzemesi çıkaracaksınız.

Aslında siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anladınız.

Syriana

03/12/2014 at 4:41 pm

Ülkenin yaşadı­ğı sıkıntı ve dertlerin tümünü Anglo-Amerikan ve Siyonist olarak nitelendirdikleri masonların üzerine yıkıvermek, başı ve ortası otantik gibi görünen video görüntülerinin sonuna saçma sapan görüntüleri ekleyip, malum haber kanallarına servis etmek, arkadan da “satanist” gibi yaftalamalarla saldırıya geçmek olsa olsa korkakların ve onur yoksunu kişilerin seçeceği bir yöntem olabilir. Ben de kendince haklı olma çabasında olan şahsınızı ve acınası cehaletinizi gördükçe halinize gülmüyorum ama çok üzülüyorum.

herhangi biri

15/12/2014 at 4:11 pm

en yalın anlatım olarak masonluğun insan üzerine inşa edilmiş insanlık fiilleriyle amacını gütmüş bir olgudur denilemez mi?

Osiris

02/03/2015 at 7:50 pm

MÜKEMMEL Bİ SÖYLEŞİ SAMİMİYET VE DÜZGÜN BİR ANLATIM VAR OKURKEN COK KEYİF ALDIM

OSİRİS

02/03/2015 at 7:52 pm

mükemmel bi söyleşi okurken cok keyif aldım düzeyli ve yalın anlatım bilgilendirici

fadime

13/03/2015 at 11:00 am

mason olduktan snra elene geçmşki mllt bu kdar cok istyrlar .

Abdullah Başaran

30/03/2015 at 7:19 pm

Masonluğu çarpıtıp milletin aklına girmeyin belki admin bu mesajı silecek ama yine yazmak istedim ne yaptığınızı neye hizmet ettiğinizi bilmiyorsunuz . Umarım gerçekleri görürsünüz. Gerçekleri keşfetmiş ahmaklar vatanınızı satmaktan başka bir şey yapmıyor özendiğiniz yöneticileriniz. Ha bu arada karşıma bir yahudi bir mason koysalar masonu vururum bunu da bilin. Türk olmanız da ayrı bir utanç kaynağı.

umt06

13/04/2015 at 7:55 am

Masonluğun doğru anlaşılması açısından verdiğiniz bilgilerin faydalı olduğu görüşündeyim.
Daha iyi bir insan olmayı sonsuz bir yolculuktaki bir sonraki durak olarak nitelendiriyorum.
Ayrılmaz bir parçası olmaktan onur ve heyecan duyacağım bir topluluk olduğuna inanıyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda sizlerin arasında yerimi alırım.
Araştırmalarım ve güncel bilgilerim dahilinde sahip olduğum bu görüşte umarım hatalı bir yorumda bulunmamışımdır.
Sevgi ve saygılarımla.

SirCaptain

21/04/2015 at 3:05 pm

Sizi takip ediyorum ve merak ediyorum. Edicem de bu röpörtaj değil bütün siteyi okuyup iyice kavramak istiyorum. Şu anda bildiğim tek şey iyi bir insan olmam gerektiği.. Bunun için çalışıyorum.

Gokhan GOKCEDAG

22/04/2015 at 8:21 pm

(Vatikan dokundu)
Muazzam bir yazi,Azeriler cok alakadar olmus,Azeriler deyince Aklima Ermeniler geliyor nedense.Ve tabiki Ermeni Soykirimi,Papada soykirim oldu derken Anamuhalefeti bole bilecek tek kisi perincekte geliyor olagan olarak aklima ,iktidar partisinin ekmegine kuresel bir yagmi suruluyor acaba,Hitler yasiyor sanirim gercekten.

Muzaffer KIR

11/05/2015 at 6:03 pm

Namaz kılanlar mason olabiliyor mu admin , anamın memesinden beridir isterim mason olmayı 😀

Yenigelen

17/05/2015 at 6:30 pm

Gelen yorumların bazılarını okudukça “kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş”in ne demek olduğu daha iyi anlaşılıyor! Nedir bu komplo teorisi merak-ı ? Nasıl bir ruh hali ki bu DÜNYAYI seçilmişler yönetiyor bir de ezilenler onlara karşı savaşıyor belagatı? Kendini anlatmaya çalışan birine bile bu saldırı!!!

zaur

07/07/2015 at 2:35 am

cok beyendim

Kaan Kılıç

15/07/2015 at 5:01 pm

Çok güzel bir röpörtaj söylenilmesi gereken herşey söylenmiş.

AYD BEY

16/07/2015 at 8:35 pm

Millet saçmalamayın bir yol varken ikinci yola saparsanız emin olun canınız yanar iyi olucağınımı düşünüyorsunuz sizin açınızdan elbette hayır. Elbette Samimi bir sohbet olucak. Çünkü amaçları insaları bu yöne çekmek saçmalamayın bir grup beyni yıkanmış topluluk oldıklarını ne çabuk unttunuz.

cengiz

27/07/2015 at 1:28 pm

bende mason olmak istiyorum mason olmak için ne gerekirse yapmaya hazırım ancak zengin olmayanlar mason olamaz maddesi önümde dağ gibi dururken ben nasıl mason olabilir bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla

CENGİZ ULU

27/07/2015 at 1:32 pm

MERHABALAR
bende mason olma yolunda bana göre denizde bir damlayım. Ama bu yolda ilerlemek günün birinde mason olmak bütün hayalim bu. Ama zenginler mason olamaz diye bir maddenin oluşu beni hayli demoralize etmesine karşın ümidimi kaybetmiş değilim. Büyüklerimizden biri beni farkeder sevgisini kazanırım mason olabilirim ümidiyle bekliyorum

Anar

04/08/2015 at 10:25 am

oncelikle guzel bir roportaj olmuw , cok tatmin edici , ve bide Mason olmak icin nereye gidebiliriz , lutfen bilgi verirmisiniz

çelik

19/09/2015 at 7:35 pm

Doğal güzel bir anlatım olmuş. kendoyu iaidoyu araştırdım, öğrenmek için illa yaşamak gerekmediğini deneğimin pahalı ve kotu sonuçları olabileceğini; daha ne olsun ) saygılarımı sunuyorum

Derya

27/09/2015 at 8:13 am

mason olunca para kazanmak olurmu, yani massonluk para getirirmi?

derya

27/09/2015 at 8:15 am

Massonluk para kazandirirmi insana?

mehmet

11/12/2015 at 8:54 am

burdakilerin hepsi acaba para verirlermi aralarına alırlarmı diye yalakalık yapıyor bi taraflarını yırtıyor.ne oldugunu kendisi dahi bilmeyen bi tane adamın röportajını yok şöyle güzel yok harika diye yazmışlar.bunlarla ugraşacagınıza calışın risk alın ticarete girin siz onların ayagınıza gideceginizie onlar sizin ayagınıza gelsin.böyle adamlara methiyeler düzmek zorunda kalmazsınız.sır diyolar olmayan bir sır para tuzagı sırrı şu zaman bu zaman ögreneceksin diye amelilik yapar para yatırır durursun sır bu ögrenmek isteyenler yazdıklarım silinmezse ögrensin.bunların sırrı para varsa paran sırrı ögren.saygılar.inşallah bu msj larımı yayınlarsın.

İSLAMCI GENÇLİK

14/05/2016 at 5:53 am

Allahu Ekber

Artmativa

30/09/2016 at 6:33 pm

“Benim bu foruma daha önce bir başvurum olmuştu sanki” diyerek okumaya giriştiğim ropörtajda, kendo’dan girdim, rachmaninoff’un the isle of dead’inden çıktım… Ropörtajdan ziyade bir yolculuktu sanki. Yolculuğun teaser’ı desem daha doğru sanırım. Teşekkürler…

Natiq Mikayiloqlu

21/04/2017 at 3:22 pm

Göz səni seçər, izləyər, yüksəldər və sonrada yox edər ! ^_ #

fatih

26/05/2017 at 4:01 pm

Deşifre oldunuz !
Artık biliniyorsunuz…
İmajınızı düzeltmek adına girmiş olduğunuz bu yolun nafile olduğunun farkında değilsiniz.Zira artık okuyan,araştıran ve sorgulayan bir nesil geliyor.1997 ve sonrası Türkiye Masonluğu açısından sis perdesinin aralandığı ve her şeyin ayyuka çıktı dönem olmakla birlikte.Bazı Mason siteleri tarihsel kişiliği olan insanların isimlerini deşifre edercesine paylaşması,insanlarda kişi ve kişilikler hakkında daha sorgulayıcı bir tutuma girmesine neden oldu.Bu bağlamda tarihsel kişiliği olan insanların kimlere hizmet ettiği ve bu uğurda neler yaptıkları artık tek tek ortaya çıkmış vaziyettedir.
Örnek verecek olursak; Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği den Cumhuriyet dönemi masonlarının isimleri ve ne işlerle meşgul oldukları açıkça yazmaktadır.( İstanbul Türkocağı Genel Sekreteri Fethi Erden)

Kerimoglu

13/08/2017 at 6:25 pm

Piramiti bir fabrika gibi düşünün. Temelde birbiri ile mücadele eden karın tokluğuna birbirine iftira atan kuyu kazan mavi yakalar, sonra ustalar, şefler, takım liderleri. Daha sonra beyaz yakalar gelir ki burada dereceler başlar 33 32 30. 1 numara da REJİMDİR. Kısacası kurulmuş her dernek, loca vs. Politik-siyasi bir görüşe hizmet eder. Bu ister kapitalizm ister komunizm olsun tamamıyla aynıdır. Mason olmanın başlıca kuralları 1-Bir dine Allah’a inanmak, 2- Fakir olmamak. Dünyayı kaosa iten Din ile para değil mi ? Şeytan sizi kıskanıyordur..!

FATİH PASİNLİ

12/03/2018 at 8:28 am

TANIŞIP NELER YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM

FATİH PASİNLİ

02/04/2018 at 2:38 am

MERHABA ,İZMİR DEN BİRİLERİ VARSA ,KONUŞMAK İSTERDİM

mustafa korucu

29/05/2018 at 11:09 pm

çok güzel mesajlarla dolu bir röportaj. öğrenmeye çalışıyorum..

Metin A.

11/09/2018 at 5:22 pm

Merhabalar. Çok güzel bir röportaj olmuş. Ilgiyle okudum. Masonluğa çok ilgi duydum, merak ettim, öğrenmek istedim. Bu amaçla üyelik başvurusunda bulundum ama kabul edilmedim, çok üzüldüm ama bilmenizi isterimki başvurumda samimi ve içtendim. Bunu neden yazdim bilmiyorum ama sanırım çok üzüldüm. Biraz sitem etmek istedim heralde. Saygilar diliyorum.

dadas kemal

05/10/2018 at 6:07 am

geri dönüşler oluyormu?

Terlan

22/10/2018 at 5:30 am

Çok samimi cevaplar. Uzun zamandır hicbir röportajı baştan-sona böyle dikkatle okumamıştım. Sygılar

Log out of this account

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Haberdar ol

Yeni yazilardan haberdar olmak icin email adresinizi girin

YAZI ARŞİVİ

Son Yorumlar