Sayın edebiyat öğretmenimiz güzel noktalara değinmiş. Tek hatası var: Birtakım dinsel düşünü etkileri altında kalınarak, içki içmenin kötü bir şey olduğu belirtilerek, Yeşilaycı diyebileceğim bir tutumu Masonluk anlatımlarının içine yerleştirmek doğru bir iş olmaz. Burada söz konusu olan içkiler, geleneksel gerekçeyle şarap başta olmak üzere, önce fermente daha sonra distile tarzda alkollü içkilerdir ama, Masonlukta bir simge olarak barut alkolsöz içecekleri de kapsar.
Konuyu taş ile bağlantılandırmak, ekmek ile bağ kurmak çok güzel. Başka öğelere de değinilebilirdi; tabak, çatal-bıçak, bardak ya da kupa, tuz, şeker gibi...
Hepsini birden kullanarak yapılmakta olan bir iş var. İşte o iş, masonların gizlerinden biri. Öyle bir giz ki, bilinse de kolay kolay anlatılamaz. bir simgesel terimde düğümlenir niteliği: Kardeş Sofrası.