Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Gençlerimizin Eğitimi  (Okunma sayısı 11986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekim 06, 2011, 04:10:21 öö
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 689

Su anda gençlerimizi görüyorum özellikle kendi çevremde, merak yok, ilgi yok bir derse çalışırken nasıl yuksek not alırım ve ezberlerim bilincinde öğrenirim bilincinde değil. Bu konuda kendimde eksik olabilirim bir eğitimci olarak aslında şartlarda bizleri kaytar bir an evvel kendin yuksel o zaman idareci olur etiket alırsınla olmaya zorluyor kim ne yapsa yapsın. Görüldüğü üzere hem öğrenci hem de eğitmen hazıra konma ve etiket alma derdinde. Ben sahsım adına şunu öğrenmek istiyorum en iyi eğitim nasıl verilmeli ve insanların etiket ve not kaygıları yerine öğrenme ve insanlık değerlerini nasıl algılamalarını öğretebiliriz?
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2011, 04:19:23 öö Gönderen: MASON »
Doğru rehberini bulana ne mutlu...


Ekim 06, 2011, 04:22:54 öö
Yanıtla #1
  • Administrator
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 9553
  • Cinsiyet: Bay
    • Masonluk, Masonlardan Öğrenilmelidir

Sayin ruzber,

Konu basligi "Masonluk ile ilgili Sorular ve Cevaplar" bolumunden alinarak, "Sosyoloji - Toplum bilimi" bolumune tasinmis, basligin ilk harfleri buyuk harfler olarak degistirilmistir.

Saygilarimla
- Sahsima ozel mesaj atmadan once Yonetim Hiyerarsisini izleyerek ilgili yoneticiler ile gorusunuz.
- Masonluk hakkinda ozel mesaj ile bilgi, yardim ve destek sunulmamaktadir.
- Sorunuz ve mesajiniz hangi konuda ise o konudan sorumlu gorevli yada yonetici ile gorusunuz. Sahsim, butun cabalarinizdan sonra gorusmeniz gereken en son kisi olmalidir.
- Sadece hicbir yoneticinin cozemedigi yada forumda asla yazamayacaginiz cok ozel ve onemli konularda sahsima basvurmalisiniz.
- Masonluk ve Masonlar hakkinda bilgi almak ve en onemlisi kisisel yardim konularinda tarafima dogrudan ozel mesaj gonderenler cezalandirilacaktir. Bu konular hakkinda gerekli aciklama forum kurallari ve uyelik sozlesmesinde yeterince acik belirtilmsitir.


Ekim 06, 2011, 04:40:54 öö
Yanıtla #2
  • Ziyaretçi

Sayın ruzber
Yaklaşık 2 Saatir Linkini Verdiğim Konuya Ait Mesajları Okuyorum.
Eğitim Sistemimizin ve Gençliğimizin içler Acısı Durumunu Gösteren Örneklerinden Bir Tanesi.
Menfaat,Cehalet,Çaresizlik
http://www.masonlar.org/masonlar_forum/index.php/topic,1354.0.html
Saygılarımla.


Ekim 06, 2011, 11:19:45 öö
Yanıtla #3

Şu anda sadece Türkiye'de değil, dünyada da yanlış bir eğitim sistemi uygulanıyor. Endüstri devriminin makineleşmiş ortamına uyan, ve 19.yy'ın "her şeyden biraz öğren" tarzı ansiklopedist bir Fransız tipi yetiştirmeye adanmış bir sistem bu. İlkokul ve ortaöğretim eğitim süreleri çok uzun. Detaylı ve çok uzun bir müfredat öğretilmeye çalışılıyor. Bunlar "öğretilmeye" çalışılırken "eğitim"e zaman kalmıyor. Öğrenci, her şeyden önce neden sonuç ilişkisini öğrenebilmeli. Ne için okuduğunu bilmeli.  İyi ve başarılı bir insan olmak için motive edilmeli. Ezberlenen şeylerin kağıda dökülerek geçtiği bir süreçte çoğu şey can sıkıcı olur. Bu ortamda başarılıar olabileceği gibi, başarısızlar da olur. Başarısız öğrenci, eğitim için motivasyonunu kaybeder. Halbuki çoklu zeka denilen bir şey var. Ansiklopedist ezberci yetiştirmek de elbette faydalıdır, fakat çatışma yönetebilen bir öğrenci yetiştirmek de onun kadar önemlidir. Sorunu tespit edebilen, öncelikleri hesaplayabilen, uygun karar verebilen veya karar vermeyi erteleyebilen bir insan yetişmiyor o yıllarda. Zaten bu adıma yönelik bazı dersler de, sistemin şartlandırmasıyla, öğrencinin kafasında "kolay" olarak sınıflandırılıp, daha "zor" olan derslein sınav stresine yenik düşüyor.

Aslında devletin kitlesel eğitim vermesinin zaruri sonucu bu. Sadece benim anlayışım üzerine bir sistem kurulsa bile, bu sistem örgün eğitimde yine yozlaşmaya mahkum olur. Maaşlarını devletten saat hesabıyla alan öğretmenler, öğrencinin başarısı için çok fazla endişelenmeyecektir. Aşırı kalabalıklaşan nüfus, kontrolün istenildiği gibi yapılamamasına neden oluyor. Özel eğitim kurumlarının daha çok yaygınlaşması gerekiyor. Buralarda müfredata karışılmamalı, ama sene sonunda herkesin gireceği sınavlara katılım zorunlu olmalı.

Saygılar
Karanlıklar prensi bir beyefendidir. W.Shakespeare


Ekim 06, 2011, 11:59:30 ös
Yanıtla #4
  • Ziyaretçi

Bana kalırsa gerek eğitim gerek askerlik isteğe bağlı yapılmalı. Çocuk istediği derslere katılmalı okuma zorunluluğu okuma yazma öğrenmek için yeterli olacağından en fazla 2 sene olmalı. Böylelikle hayata ticaret, hizmet sektörü vb. şekilde atılacakların ömürleri okul sıralarında boşa geçmemiş olur. Çeşitli mesleklere yönelik kurslar açılabilir. Örneğin toprakla alakalı bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi, hayvancılığın püf noktaları konularında gençler tarım ve hayvancılığa yönlendirilebilir. Bu kurslardan mezun olanlara devlet arazi, hayvan ve çiftlik tahsis edip ürün yetiştirip para kazanmaları sağlanabilir. Böyle öğrenciler için okul hapishaneden farksızdır.  Hem de ciddi anlamda kendi arzularıyla ilim öğrenmek isteyen insanlar ve kaliteli beyinler yetiştirilme şansı doğabilir, öğretmenler de ilim almak istemeyen beyinlerle uğraşmak durumunda kalmazlar diye düşünüyorum.

Saygılarımla..


Ekim 07, 2011, 01:49:02 öö
Yanıtla #5
  • Seyirci
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 379
  • Cinsiyet: Bay

"Tıp kutsaldır, hemşire melek'tir"

İnanın izahat yapması bile çok tiksindirici :-\
Odi Profanum Vulgus Et Arceo.


Ekim 07, 2011, 07:24:40 öö
Yanıtla #6
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 689

peki benim gibi eğitimin içinde olanların bu gençleri ezberden ve boşluktan arındırmak icin ne yapması lazım? 
Doğru rehberini bulana ne mutlu...


Ekim 07, 2011, 07:47:36 öö
Yanıtla #7
  • Mason
  • Orta Dereceli Uye
  • *
  • İleti: 243

Sayin ruzber,

Hangi alan ve seviyede egitimci oldugunuzu paylasirsaniz daha isabetli yanitlar almaniz olasidir.

Sevgi ve Saygilarimla,
Eureka
The mason square doth clear the air of folly and deception
The rule is straight, the angle clear, for greatness has direction


Ekim 07, 2011, 10:20:01 öö
Yanıtla #8
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 689

üniversite eğitimi ama sorun lisede başlıyor kişi daha meslek seçerken nerde para ve itibar var oraya yönleniyor. Verilen dersler için yorum getirme yok sadece hocaya odaklı ezberleme şeklinde oluyor. Insani değer yok maddi değer var. En azından sizden gelen önerilerle ben ne yapabilirim? Araştırmacı ve çağdaş birey yetiştirme yolunda... 
Doğru rehberini bulana ne mutlu...


Ekim 07, 2011, 12:03:53 ös
Yanıtla #9
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1662

üniversite eğitimi ama sorun lisede başlıyor kişi daha meslek seçerken nerde para ve itibar var oraya yönleniyor. Verilen dersler için yorum getirme yok sadece hocaya odaklı ezberleme şeklinde oluyor. Insani değer yok maddi değer var. En azından sizden gelen önerilerle ben ne yapabilirim? Araştırmacı ve çağdaş birey yetiştirme yolunda... 

Universitede arastirma gorevlisi misiniz yani ?


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
0 Yanıt
5267 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 07, 2007, 01:43:45 ös
Gönderen: Kaan
Ruhun eğitimi

Başlatan sidiyez Diger Inanclar

1 Yanıt
4276 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 20, 2011, 08:16:06 öö
Gönderen: Masor1976
0 Yanıt
2177 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 25, 2015, 12:13:32 öö
Gönderen: Risus