Masonlar.org - Harici Forumu

Masonluk Bilgidir. Bilimdir. Ilimdir. => Insan => Konuyu başlatan: Gercek nerede - Kasım 10, 2010, 11:54:33 ös

Başlık: Doğal seleksiyon sınıfta mı kaldı?
Gönderen: Gercek nerede - Kasım 10, 2010, 11:54:33 ös
Bedenimdeki hücrelerin hiç biri akıllı hücreler değiller. “Biz neden varız” diye düşünmüyorlar. Hiç biri öleceğinin de farkında değil.

Beyin hücrelerim de tek başlarına akıllı değiller. Bu hücreleri oluşturan atomların, onların oluşturan parçacıkların görünüşte hiçbir amacı dahi yok. Hiç olmazsa hücreler bilmediğimiz bir nedenden kendilerini yeniliyorlar. Bu amaç için yaşadıklarını iddia etmek biraz fazla olur. Bunu neden yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar.

Oysa ben akıllıyım. Bir dakika. Akıllı olmanın tanımını sudokuda becerikli olmak biçiminde yapmıyorum. “Öleceğinin farkında olmak” benim klasmanımda akıllı olmak için yeterli. Hatta bir amacım var. “Yaşamda şunu şunu yapmak istiyorum” diyorum.

Beni oluşturan parçaların hiç birinin amacı yok. Hiç biri benim klasmanımda “akıllı” olamıyor. Sokaktaki köpek, bir bütün olarak benim beyin hücrelerimi oluşturan en küçük parçaların her birinden daha akıllı. O halde ben neden ölümü sorguluyorum?

Doğal seleksiyonun ölümü sorgulayabilen canlılar yaratmış olmasını nasıl değerlendirmeliyiz? Bu canlılar, ölümü sorgulayabilme yetileri sayesinde hayatta kalabilme şanslarını artırabilmiş gibi görünmüyorlar. Filler ve kaplumbağalar bu yetiye sahip olmamalarına rağmen insandan daha uzun yaşıyorlar.

İşin daha da matrak kısmı yalnızca insanlar kendi ölümlerini hızlandıracak işler yapıyorlar. Savaşmak, uyuşturucu kullanmak gibi. Doğal seleksiyon neden bu varlıkları üretti? Benim klasmanıma göre “akıllı” olabilmek bu canlılara yaşam şansını artırabilmek yolunda hiçbir avantaj sağlamamış görünüyor.
Başlık: Ynt: Doğal seleksiyon sınıfta mı kaldı?
Gönderen: Prenses Isabella - Kasım 11, 2010, 03:23:56 ös
Ilginc bir paylasim:) Hücreler konusunda sizinle tam uyusamadigimi belirtmeliyim. Eger bu, sizin sahsi dusunceleriniz ise..

Cunku kimi insanlarda beyin, kemik, sinir ya da kalp hucresi geliskin durumda.. Belki de insan organizmasindaki hucreler bir bir cozulse bir iplige donusse dunyayi 16 defa dolasacak uzunlukta bisey elde edilir.

Insan organizmasindaki hucrelerin birbiriyle uyumu cok onemlidir. ( Tabi bunlari bilimsel yolla aciklamiyorum ). Bilinmesinde yarar vardır.

Filleri ve kaplumbagalari ornek vermissiniz. Sizce uzun yasamak mi onemlidir ? yoksa bir amaca riayet ederek kisa da olsa yasamak mi ? Goruslerinizden anladigim kadariyla basta hucre olmak uzere insanoglunun belli bir amaca yonelmediginden bahsetmissiniz. Bunu biraz aciklayabilir misiniz lutfen ? ( Rica etsem ) ..

Evet, bazı durumlarda bazi insanlarin kendi olumlerini hizlandiracak isler yaptigini hepimiz biliyoruz. Peki sizce bu durum nasil bir istege donusebilir ya da kisiler bunlari kendi istekleriyle mi yoksa onlari bu yonde davranmaya iten kosullar mi zorlamaktadir ?

Farzmahal sokaktaki bir kopegin bir insandan daha akilli olabilegini dusunmeniz bile isin korkunc boyutunu gostermekte.. bunu hangi mantikla ileri surdugunuzu ogrenebilir miyim acaba ? Benim dusunceme ters geldi de .. belki bu hususta yapacaginiz aciklama dusuncemi degistirmeye yardimci olabilir.  

( Bu  arada surekli olarak bu forumda elestiri yonunde hep bir elestiri aldim. Ya gercekten dogru durust elestirilmiyorum ya da benim elestiri anlayisim biraz farkli.. bu arada Sevgili Gercek nerede :) bu parantez icindeki aciklamamin sizinle hicbir ilgisi yoktur . )

Benim anlayisima gore elestiri boyle yapilir..

Saygılar,