Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: İnsanlığın yaşı  (Okunma sayısı 24571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şubat 07, 2012, 06:27:20 öö
Yanıtla #30
  • Seyirci
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 647
  • Cinsiyet: Bay

Öncelikle sayın karahan'a emeği için teşekkür etmek istiyorum. Evet dinlerin belirttikleri "insanlığın yaşı" komedi seviyesinde kalmaktadır. Zaten onları da kıstas alamayız.
Bilimsel olarak insanlığın yaşı -net bir şekilde- yaklaşık 4 milyon yıla dayanmaktadır. Ayrıca astronomi ile insanlığın yaşının bir kıyası da doğru bir iştir. Bir piyango gibi ortaya çıkmadığımızı bilmemize yardım eder.

Sayın 418, BU gün Afrika'da Mubutiler gündüz vakti gezegenlerin yerlerini doğru olarak gösterebilmektedirler. Aynı şekilde Sirius'u da görebilmeleri mümkün(hele de geceleri). İnsanın evrimini illa ileri gidecek diye görmemiz doğru değildir, yaşadığımız şartlar yumuşadıkça daha pasif bir bedene sahip olmuş olabiliriz.
Yani çok eski zamanlarda uygar toplumların(Neye göre olduğu önemli aslında) yaşadığını söyleyebilmek çok zordur. Benim bu konuda aklıma takılan sadece çok eski zamana ait olduğu sanılan Çin de ki bir alüminyum parçasıdır. Çünkü alüminyumu elde etmek ağır sanayi işidir.

Sayın Masor1976, Bahsettiğiniz konuda çok spekülasyon olsa da, mantık böyle bir şeyi kabul etmiyor. Dünyanın koruma kalkanı olmuş olsa ve dışına çıkılamayacak olsa, bir çok gök taşı ve uyduyu gözlemleyebiliyoruz, işlenmiş(güçlendirilmiş) maden olmamalarına rağmen belli bir yapıları var. Hem üstelik nasıl bir koruma kalkanı ki maddenin yapısını bile koruyabiliyor. Yada maddenin yapısını bozup, değiştirecek nasıl bir güç var uzayda? Yani ben böyle bir iddiayı doğru bulmuyorum. Dünyada ki malzemeler le Dünyanın benzeri bir koruma mutlaka yapılabilir zaten. Gerekirse manyetik alan bile yapmak zor bir şey değil.
Ayrıca uzak mesafeleri gözleyebilmek içi illa göz gerekmiyor, bunun bir çok yolu var. Yani sadece ışıktan faydalanılmıyor.

Saygılarımla...
Bir yere ait olmayı hiç istemedim. Ya kendim olurum yada başkalarının arkamdan övgüleri ile ölmüş olurum.


Şubat 07, 2012, 10:09:55 öö
Yanıtla #31
  • Ziyaretçi

Sn. Prometheus

şekli verme amacımda bu yüzden zaten sirius c şekilde gözüküyor yani 1995 teleskopla bile zor keşvedilen bir keşif çıplak gözle keşfetmek ne kadar kolay olur astronomları şaşırtan konu bu...
yıldızlar bildiğiniz gibi ışık saçar sirius c bu ışıkta çıplak gözle görmek mümkün değil dünyanın ne tarafına giderseniz gidin...

Saygılarımla,
418


Kasım 14, 2012, 11:36:55 ös
Yanıtla #32
  • Ziyaretçi

Ben zaman akis hizi bing bang den günümüze kadar degisim gösterdigi ve halada degisecegi kanatindeyim bir cok makale ve iki üc kitap okudum Quantum mekanizmasi hakkinda anlamadigim tek sey zamanin dogrusunun mekan dogrusunu evirdigi kavrami sanirim bunu kitapdan degilde akademik düzeyde bilgi sahibi olan birisinin bana anlatmasi ile ögrenebilecegim.neyse simdiki önerme cikarim kendime aittir hic bir yerde okumadim sayet böyle bir bilgi bir yerlerde varsa da sevinirim söyle ki,hawking big bang den sonraki ilk 1 sn de bu günki uzay  volum nun 70% tamamlandigi seklinde ifadesi orgin olarak olirsak yani ilk 1 sn de inanilmayacak derece hiz li ki bu hiz isik hizinin(C) C üssü n ki n =milyar milyar oldugu anlasilir ve bu hiz in 0 dan baslayarak 1 sn sonunda yine ivmeli(a) olarak a üssü n =milyar milyar artan bu ivme ile hizlandigi gercegi, bu günki Quantum un aciklamasinin imkansiz oldugu bu olgunun daha farkli bir disiple izah edilebilecegi mümkündür diye düsünüyorum.neyse su ilk sn yi gecelim ve asil konumuza dönersek bugun uzak gezegenlerden gelen isik süzmelerinden (fotonlardan veya electromagnetic dalga) belirli intervalde frekansinin degismesi evrenin gelislemesine hizi ile degisti bugun bilinen bir konu ayni zamanda yine frekans degisi ile evrenin ivmesinin azalarak da olsa hala ivmeli bir artisla devam ettigide de günümüz bilinen konulardir.

yanliz benim önermem su ki, evrende hareketsiz sabit bir nokta veya sabit hizla istedigi herhangi bir yöne haret eden yine bir nokta icin zamanin akisi(fizik i zaman olgusu)  su an icin evrenin azalan ivme ile hizlanmasi veya gecmiste da artan ivme ile hizlanamasi ile dogru orantili diyorum;(gerek klasik fizik de ve gerekse quantum da zaman hiz ile her zaman ters orantilidir) yani evren genislemesi bir anda dursun ayni anda  zaman donar ve haliyle istisnasiz hersey durur,yani bing bang den sonraki milyar veya bir kac milyar yil artan ivme ile evren hizlandigi bilinen gercegini,benim önermemle tersden okursak eskiden zamanin akis hizi günümüzden daha hizlidir ,günümüz de ise bu hiz gecmise nazaran daha düsük olmasi nedeniyle zaman gecmise nazaran daha yavas gecmektedir.bu önermede bing bang den sonraki milyar yilar icinde ki zaman akisi günümüzdeki zaman akisinin ne oranda degistigi akademik düzeyde hesaplama gerekiyor ben bir fizikci degilim.bir diger önermemde zamanin sifir oldugu nokta yani zamansiz olan tek mekan ise uzayi bir balona benzetirsek,balonun disina cikilmasidir. Saygilar, yazim hatalari varsa özür hala 11 inch ekrana sahip bir laptop yazmaya devam ediyorum.


Ağustos 10, 2015, 06:13:52 ös
Yanıtla #33
  • Ziyaretçi

insan irkinin ömrünü 10 bin yıla sigdirmaya çalışmak başarısız bi çalışma olmuş, Karekok almak gibi, önce hızlı ve büyük rakamlar ardından küçülen ve değeri düşen rakamlarla tarihi eşleştirmek aslında mantıklı. ama 10 bin yıl biraz az bir değer, 21 asırda insanda gözle görülür değişim yokken.


Saygilar


Ağustos 11, 2015, 03:58:37 ös
Yanıtla #34
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 667
  • Cinsiyet: Bay

Kabaca bir hesap yaparsak.
Dünyaya uyumsuz yaşamak zorunda olan insan.
Zorla dünyayı kendisine uyumlu hale getirmesi (Dünyaya evrim geçirtmesi) 10 bin yıĺ yeterli bir süre diye düşünüyorum.
Saygılarımla


Ağustos 11, 2015, 04:51:30 ös
Yanıtla #35
  • Seyirci
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 4031
  • Cinsiyet: Bay

Ortalama ömrü 70 yıl olan biz insanların cevabını net verebileceği bir soru değil.
Bu konuda 2 yazı yayınlamışım biri dini diğeri bilimsel olay ortada dileyen dilediğine inanır.

Hz.isaya sormuşlar sonumuz nasıl olacak?
hz.isa cevap vermiş başlangıcı bilmiyoruzki sonunu bilelim.

Aslında bu soruyada verilebilecek en iyi cevap bu.

karahan
ÖZGÜRLÜK BİLE SAHİP OLMAK İÇİN SINIRLANDIRILMALIDIR.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo


Ağustos 11, 2015, 11:55:43 ös
Yanıtla #36
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 667
  • Cinsiyet: Bay

Gelin 10 binde anlaşalım. Hem söylemeside kolay.
Saygılarımla


Ağustos 12, 2015, 03:25:46 öö
Yanıtla #37
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 730
  • Cinsiyet: Bay

Bu başlık yeni dikkatimi çekti.
Bazıları bu konuda dini referans alan yazılar yazmış, bazıları da semt pazarındaki gibi pazarlığa girişmiş, orta yolu bulmuş.

İnsanın yaşı konusuna nereden baktığınıza bağlı olarak, verilecek yaşlar(tarihler) belli ölçüde spekülasyon içerebilir.

Neden mi?

1- Kime insan diyorsunuz?

İki ayağı üzerinde durana mı? (Yaklaşık 3.5 milyon yıl)
Ateşi kullanan ve alet yapabilene mi? (2.5milyon-1.5 milyon aralığı)
Mağara duvarına resimler yapana mı? (50 bin-35 bin yıl aralığı)
Taş anıtlar dikebilene mi? (yaklaşık 12 bin yıl)

vs vs...

2- Bu soruya kim, nasıl yanıt veriyor?

Din: Geçiniz öyle nesilleri, peygamberleri saymakla bu iş olmuyor. 200 yıl önce bitti bu dogmalar. Adem ilk peygamber ise ve yaklaşık 6-7 bin  yıl  önce yaşadıysa, Göbeklitepe'yi kim inşa etti? Bu hesapla dünya üzerinde 10 bin yıldan daha eski  hiçbir insan iskeleti ve insana ait yapı ve eserin olmaması gerekirdi.

Bilim: Bilimin bu konuda verebileceği yanıt paleontoloji, arkeoloji, jeoloji gibi disiplinlerde mutlak ve göreli yaş şeklinde olur. 20 yüzyılın ortalarına kadar kesin yaşlar verilemezken bugün sayısı onbeşi geçen yönemle mutlak yaş tespiti yapılabiliyor. Dolayısıyla bilimsel yanlışlık olasılığı her zaman olmakla birlikte, insana ait olabilecek bütün yaşlar 10 bin yıldan fazladır.
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2015, 04:03:51 öö Gönderen: asimov »
Özgürlük zeka demektir, sevgi demektir. Özgürlük sömürmeme, yetkeye boyun eğmeme demektir. Özgürlük olağanüstü erdem demektir.
Jiddu Krishnamurti


Ağustos 14, 2015, 05:42:26 ös
Yanıtla #38
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 236
  • Cinsiyet: Bay

Ortalama ömrü 70 yıl olan biz insanların cevabını net verebileceği bir soru değil.
Bu konuda 2 yazı yayınlamışım biri dini diğeri bilimsel olay ortada dileyen dilediğine inanır.

Hz.isaya sormuşlar sonumuz nasıl olacak?
hz.isa cevap vermiş başlangıcı bilmiyoruzki sonunu bilelim.

Aslında bu soruyada verilebilecek en iyi cevap bu.

karahan


Sayın Karahan paylaşımı bence en mantıklısı, Ockham'lı William dediği gibi "her şeyin birbirine eşit olduğu bir ortamda, en basit açıklama doğruya en yatkın olandır"
Güneş ışınları neyse kara toprak için gerçek aydınlanmada odur bu dünyada Doğanlara...


Ağustos 14, 2015, 08:53:05 ös
Yanıtla #39
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 730
  • Cinsiyet: Bay

1- Her şey birbirine eşit değil. Dinsel olan dogma içerir. Bilimsel olan  ise yanlışlanabilir.

2- Kişisel kabullenmelere göre gerçeğe ulaşamazsınız. Bu kabullenmeleriniz ancak sizin doğrularınız olur.

Özgürlük zeka demektir, sevgi demektir. Özgürlük sömürmeme, yetkeye boyun eğmeme demektir. Özgürlük olağanüstü erdem demektir.
Jiddu Krishnamurti


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
0 Yanıt
3249 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 24, 2007, 07:18:07 ös
Gönderen: shemuel
7 Yanıt
12104 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 25, 2010, 09:56:25 öö
Gönderen: lucifer
4 Yanıt
5129 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 17, 2014, 08:38:34 öö
Gönderen: ADAM
7 Yanıt
3755 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 27, 2013, 07:12:41 ös
Gönderen: Tij
0 Yanıt
2086 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 14, 2013, 11:31:53 öö
Gönderen: Felix Steiner