Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Illuminati korkusu!  (Okunma sayısı 62881 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Temmuz 07, 2011, 06:48:39 ös
Yanıtla #40
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay


Sevgili Dostlar,

Bu başlık altındaki tartışmalarınızı ilgiyle izliyorum.

Biraz da sıklarak.

Biraz da üzülerek.

Bu forumda tartışmalara katılanlar, İlluminati'nin ne olduğunu da ne olmadığını da bilmeli.

Bilmeyenler forumda bu bölümde İlluminati ile bağlantılı olmak üzere gerek tarihsel gerek günümüzdeki bilgilere bakmalı.

Bir şey yapmayı beceremeyenler ile hiçbir şey yapmak istemeyenlerin bir şeyler yapanlara yönelttiği yakıştırmalara kapılmamalı.

Kendi borularını öttürüp kendi çıkarlarına aykırı çalışmalarda bulunanları, dünyayı ele geçirmeye çalışıyorlar, ah vah eyvah diye bar bar bağıranları asıl yapılması gereken çağırmalı: Siz de yapın becerebiliyorsanız.

Onlara şöyle seslenmeli: Gelin, biraz aydınlanın Aydınlanmışlara saçma sapan lâflar etmek yerine.




ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Temmuz 07, 2011, 07:06:16 ös
Yanıtla #41
  • Ziyaretçi

Sayın ADAM sözlerinizde haklısınız. Benim forumlarda illuminati ile ilgili okuduklarımdan oluşan kanaat illuminati, masonluk gibi canlı bir yapı değil yani tarihte kalmış. Bunun tespiti yapılabildiği için illuminati şunu yaptı bunu yaptı diyen insanlara ciddiyetsiz yaklaşmanızı anlıyorum. Fakat illuminati tarikatının simgelerini ve adını kullanan bir yapının var olma ihtimali neden olmasın? Masonların komplo teorilerinde kötü adam rolünde çok fazla dillendirilmesi nedeniyle masonların bu tarz teorilere alerjisi olmasını anlayışla karşılıyorum. Bilimsel bir kanıt sunmadan körü körüne bu teorileri savunmak ve inanmak da çok mantıklı değil. Komplo teorilerindeki gibi bir kötü niyetli yapılanma var ise ve iddia edildiği kadar güçleri mevcutsa zaten insanlık bunu bilse de çok geç. Bu gücün karşısında ancak Tanrı durabilir. O yüzden çok kafa yorup stres yapmaya gerek yok.

Saygılarımla.


Temmuz 07, 2011, 07:18:49 ös
Yanıtla #42

Illuminati'den korkmak mı? Kim korkuyor ki Illuminati'den? Böyle bir korku gerçekten var mı? Nerede şahit oldunuz bilmiyorum ama ben hayatımda Illuminati'den korkan, hele hele sizin tabirinizle "adı her geçtiği yerde tırsan, uzaklaşan" biriyle tanışmadım. Sanırım bu, sadece Dan Brown'ın edebiyatında geçiyor.

Saygılar
Karanlıklar prensi bir beyefendidir. W.Shakespeare


Temmuz 07, 2011, 10:43:13 ös
Yanıtla #43
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 320

niye oyle diyorsun ki sevgili popperist, mesela sen illuminati de ben uc bucuk atabilirim :) insanoglu zaten olmayan seylerden korkar hep. olandan pek tirsmaz. boyle komple olacak komplo olacak ki tirsalim.

gizemliliklerimle.
Girdik susanlar arasına yattık uyuduk
Çığlığımız sınırları aştıydı nasıl olsa.


Temmuz 08, 2011, 12:06:51 öö
Yanıtla #44
  • Ziyaretçi

Hepimizin paranoyaları vardır. Örneğin ben yükseklik korkum nedeniyle salıncağa binemiyorum ve bir arkadaşım salıncakta beni arkadan iterse rtük'e aykırı laflar sarfederek kendimi yere atıyorum. Toplumların da korkuları var. Şehir efsaneleri üretilmesinin nedeni bu korkulardır. Illuminati ve masonluğa karşı oluşan korku kavramı da bir şehir efsanesi örneği olarak verilebilir. Masonların bu korku efsanesiyle başa çıkmak için çabaladıklarına, eline geçse gırtlağını sıkacağı tiplere nezaket örneği denebilecek ölçüde davranmaya çalışmalarına  bu sitede şahit oluyoruz.

Sonuçta yanlış anlaşılmak hoş bir kavram değildir. Fakat masonların da kendilerini masonluğu hiç bilmeyen insanların yerine koymaları ve bu ruh haliyle antimasonik sunumları izlemelerini öneriyorum. Çok abes bir benzetme olacak fakat aklıma sadece bu örnek geliyor. Bir kadına travesti diye iftira atıldığını düşünelim. Kadın hayır ben bir kadınım fakat ispatlamak içiin mahremimi açıp da gösteremek zorunda da değilim demesi gibi bir durum. Bu örneği verirken antiparantez olarak travestileri aşağılamak gibi bir niyetim olmadığını belirteyim.

Bu konuda masonlara saygı duyuyorum.

Saygılarımla..


Temmuz 08, 2011, 12:51:13 öö
Yanıtla #45

Sayın Masor1976, muhafazakar kitleyi iyi tanımıyorsunuz. Geniş toplum yığınlarından bahsettiğiniz için muhafazakarlar diyorum. Veya ne dersek diyelim, onlar masonluktan kelimenin gerçek anlamıyla "kork-mu-yor-lar". Sadece masonluk, onları diyalektik olarak motive ediyor. Güzel, yakışıklı, elit, gizemli bir günah keçisi var ve bu keçi, onların düşünce yapılarında doğru yolda olduklarını tasdikliyor. Onlar tutucular, neden, çünkü karşılarındaki keçi Ademden beri dünyayı kana bulamak isteyen bir şeytan. Bu şeytana karşı iyinin yanında olmak, onları büyük ölçüde tatmin ediyor.  Bu düşünce yapısı, bir insanı hep aynı yolda yürümesi için mükemmel bir araçtır. Bilinçaltında da tıkır tıkır, makine gibi işler. Masonluk olmasaydı başka şeyler bulurlardı.

İşte tam da bu sebeple, muhafazakarlar,  masonluk, illuminati vb. gibi kurumların varlığından adeta "sanatsal" denecek tarzda  bir haz da duyarlar. Senaryo çok iyidir çünkü. Sıradan halktan biri, tek solukta tüm düşmanlarını sayabilir, dünya üzerindeki tüm sorunlara tek solukta çözüm getirebilir, ve kafalarında kurdukları bu senaryo tam ve eksiksiz olduğu için, bu tamamlanmış düşünce sisteminden büyük haz duyar. Onlar bu sebeple düşmanına biraz da ilgi duyar. Onu merak eder. Kendisi iyilik tarafında olduğu için, karşı tarafın kötü olduğunu bilmek kendisini rahatlatır. Bu yüzden anti masonik yayınlar revaçtadır. Komplo teorileri, en büyük müşterisini daima sıradan halk kitlelerinde (muhafazakarlarda) bulur. Ve onların inanmak istemeyeceği tek şey, masonların da aslında iyilik adına çalıştıkları veya masonların, kendilerinden daha yetkin, daha erdemli olduklarıdır. Masonların, tanrı ile veya din ile bir sorunu olmadığını asla kabule yanaşmazlar. Tüm bunların kendi hüsnü kuruntuları olduğu gerçeğini farkettiklerindeyse kafalarındaki şablon bir anda çöker. Onlar masonluktan korkmazlar. Onlar, masonluğun kötü olduğu iddiasını kurarlar ve sadece "sanal kötü" ile savaşarak (yaparak, ederek, üreterek, inşaa ederek değil; düşmanı yıkarak, yakarak, devirerek kazanılan "tembel tatmin" duygusu) kendilerine ilahi şablonda bir şövalye rolü biçerler. Onlar masonluğu böyle görürler.

Hatta şunu da söyleyeyim, tutucu dünyalarında tüm dünyevi zevklerden uzakta durduklarından, tüm bu şeyleri dışarıda sembolize eden anti-teistik unsurlar, biraz da "id"lerinin, özel tabirle "nefs"lerinin ilgisini de çeker. Masonluğa duydukları ilgi biraz da günaha duyulan ilginin türevi gibidir. Her yerde masonluk alehine konuşurlar, ama biri onlara masonluk daveti yaparsa, duraksamadan kabul edeceklerdir.

Tüm bunlar "korku"dan, "tırsmak"tan çok çok farklı şeylerdir. Dünyanın her tarafında da (en azından günah-sevap kavramının olduğu ibrahimi coğrafyalarda ) aynı şekilde işler. Onlar masonluğa hem ilgi duyar, hem de düşmandırlar. Korku yoktur. İlgi, arzu ile yıkıcılığın bir karışımı vardır.

Saygılar
Karanlıklar prensi bir beyefendidir. W.Shakespeare


Temmuz 08, 2011, 01:21:53 öö
Yanıtla #46
  • Ziyaretçi

Sayın Popperist yazdıklarınız çok mantıklı ve tamamlayıcı olmuş.

Eğer mason değilseniz size şunu sormak istiyorum. Bir yüzde vermek gerekirse antimasonların iddialarının doğru olabilme ihtimali yüzde kaçtır. Yani hiç mi mantıklı gelmiyor size.

Eğer yüzde sıfır diyorsanız bunda bu web sitesinin etkisi mi var yoksa antimasonik yayın haricinde yayın olmadığı için ilk bakışta bu antimasonik yayınlar size mantıksız mı gelmişti. Yani masonluk gerçekten de antimasonların iddiaları gibi bir örgütlenmeyse, ben şahsen masonlardan  bunu kabul etmelerini bekleyemiyorum ve standart bir yalanlama fakat mahremiyetimi gösteremem çekingenliğiyle örtbas edilebilir... Ben şahsen bu web sitesini inceleyene kadar antimasonların fikirlerini mantıklı buluyordum, fakat bu web sitesini inceleyince acaba demeye başladım ve şu an olaya nötr yaklaşmayı doğru buluyorum. Belki de o yüzden her iki tarafın iddia ve savunmaları bana mantıklı geliyor. 

Saygılarımla.


Temmuz 08, 2011, 01:43:52 öö
Yanıtla #47

Ben masonluğun ne olduğunu bilmiyorum ki bu sorularınızı cevaplayayım. Benle yapılan söyleşide de söylemiştim. Masonlar, satanistik eğilimlere giden dışlayıcı bir deizm, veya humanist eğilimlere giden tasavvufi kapsayıcı bir deizm içinde de olabilir diye. Kendileri açıklamıyor. Ha neden açıklamadıkları da bence malumdur; kendileri de masonluğa bir tanım koyamıyorlar. Belki onlar bile kurumun ne olduğu bilmiyordur. Benim bugünkü hakim düşüncem şudur; ezoterik örgütler eğer sıkı bir şekilde etkili bir yapıdaysalar net amacı olabilir ve değerlendirilebilir. Ancak masonluk, o kadar çoğaldı ki, yani içlerinde anti teist bulmak da, teist bulmak da, pragmatik-oportunist bulmak da, veya bir zevk eyleyen bulmak da mümkündür. Dolayısıyla klasik anti-masonik argümanları haklılaştıracak masonlar veya masonik çalışmalar bulunabilir. Çünkü global dünyada sıkı fıkılığını kaybetmiş görünmektedir. 18.yy veya 19.yy masonları, sanki bence bu yüzyılın masonlarından daha bir masondur. Günümüz masonluğu, kişisel gelişim ve kariyer yolundaki merdivenlerden birisi gibi duruyor.

Şunu da söylemekte yarar var; klasik anti masonik argümanla büyümüş bir insan, veya normal bir insan bu argümanı tmamen kabul edip, bu amaçla masonluğa üye olmak da isteyebilir.

Şunu da söyleyelim, masonların ketumluğunu yukarıda bir "yetersizliğe" bağlamıştım. Onları tanım koyması mümkün değildir diye. Şu da olabilir; sır tutmak ve tanım yapmamak, güzel görünebilir. Bir mason, kişisel takıntılarıyla da mason olabilir. Yani güçlü-gizemli-karizmatik bir ketumiyet, veya popüler adıyla "yorum yok!" deklarasyonu, bir masona cazip gelebilir. Hatta şu başlıkta "korkulan" unsur olduğunu düşünmek bile kişiye özel bir önemlilik duygusu uyandırabilir. Masonlar herhangi bir insandan daha fazla veya daha az insan değil.

İnsan faktörü.

Saygılar
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2011, 01:46:52 öö Gönderen: popperist »
Karanlıklar prensi bir beyefendidir. W.Shakespeare


Temmuz 08, 2011, 11:22:32 öö
Yanıtla #48
  • Ziyaretçi

Sayın Popperist konuyu illuminatiden masonluğa çevirdik istemeden fakat cevaplarınızla pek çok taşları oturtmuş gibi oldunuz teşekkür ederim. Gerçi antimasonik yaklaşımla masonluk illuminatiye hizmet veren fakat en üst seviye masonlar haricindeki masonlara belli edilmeyen bir alt kurum olarak algılanıyor yani konuyla da bağlantılıydı.

Bu gibi konulara bakınca "alt katta bir yalan uydurdum, üst katta ben de inandım" diye bir cümle aklıma geliyor. Fakat sorduğum soruya verdiğiniz cevapta hemen hemen tatminsizlik neticesi çıkarabildiğim için masonluk kavramına olan önyargının kırılamayacak kadar güçlü olduğunu yansıtmış gibi olduk.

Eğer antimasonların iddiaları doğruysa masonlara kimse zarar veremez buna kimsenin gücü yetmez; fakat bu yanlışsa masonluk kurumu bilinçli bir şekilde hedef gösteriliyor olabilir ve riskli bir gelecekle karşı karşıya kalabilir diye tahmin ediyorum.

Saygılarımla.





Temmuz 08, 2011, 12:30:53 ös
Yanıtla #49
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay


Buradaki anlatım üzerine ister istemez aklıma şu antimasonik saçmalık geldi:


En tepedeki İlluminati oluyor, değil mi?

Ha ha ha!
ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
93 Yanıt
76642 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 01, 2014, 03:17:53 ös
Gönderen: Dor
0 Yanıt
8842 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 27, 2006, 09:40:44 öö
Gönderen: MASON
83 Yanıt
56482 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 22, 2008, 01:08:01 öö
Gönderen: seteney
17 Yanıt
12002 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 11, 2012, 05:32:49 ös
Gönderen: NOSAM33
Illuminati Nedir?

Başlatan Kemal « 1 2 3 4 » İlluminati

34 Yanıt
43770 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 16, 2013, 07:50:38 öö
Gönderen: ADAM
15 Yanıt
9793 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 01, 2012, 09:43:37 öö
Gönderen: CAMPANELLA
14 Yanıt
16851 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 27, 2014, 08:16:19 öö
Gönderen: ADAM
26 Yanıt
15946 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 06, 2014, 10:51:19 ös
Gönderen: blackfriairs
20 Yanıt
13409 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 01, 2013, 03:25:02 ös
Gönderen: ADAM
2 Yanıt
6731 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 14, 2011, 01:59:52 öö
Gönderen: Masor1976