Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Isa vs. Horus  (Okunma sayısı 17836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kasım 28, 2012, 11:12:51 ös
Yanıtla #10
  • Orta Dereceli Uye
  • **

kim bilir belki de Hz. İsa'dan önce başka bir peygambere Hz. İsa'nın geleceği müjdelendi.. ve o da bunu kendisine inananlara anlattı.. ve insanlar Hz. İsa'yı böyle tasvir etti.. olamaz mı??
bana tek taraflı adaletinizden sakın bahsetmeyin.. adalet kirli atlet..!!

Kasım 28, 2012, 11:26:00 ös
Yanıtla #11
  • Orta Dereceli Uye
  • **

kim bilir belki de Hz. İsa'dan önce başka bir peygambere Hz. İsa'nın geleceği müjdelendi.. ve o da bunu kendisine inananlara anlattı.. ve insanlar Hz. İsa'yı böyle tasvir etti.. olamaz mı??

Sayın akif. Konuyu biraz daha açman lazım. Sanırım halen isanın gelmediği düşüncesindesin. O zaman hz. isanın nasıl öleceğide müjdelenmiş oluyor.
Dünya üstündeki en üstün yaşam formu olduğumuza ama yine de sözcüklere sığmayacak kadar mutsuz olduğumuza,çünkü başka hiçbir hayvanın bilmediği şeyi,ölmek zorunda olduğumuzu bildiğimize dair bir ironi

Kasım 29, 2012, 12:42:20 öö
Yanıtla #12
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Hayır öyle bir düşünce içerisinde değilim.. söylemek istediğim şey şu : benim inancima göre binlerce peygamber gönderildi.. Hz. Isa dan önce gönderilen bir peygambere Hz. Isa nın dünyaya nasıl geleceği anlatıldı.. insanlar bunu zamanla Horus olarak tasvir etmiş olabilir demek istiyorum.. sadece bi ihtimal.
bana tek taraflı adaletinizden sakın bahsetmeyin.. adalet kirli atlet..!!

Kasım 29, 2012, 07:33:28 öö
Yanıtla #13
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye

Aslında bu başlık altında başka bir şey yazmayacaktım çünkü konu şirazesinden çıktı. Örneğin bir katılımcı tansık sözcüğünü soruyor; mucizenin Türkçesidir; bir diğeri birisinin insanlara peygaambeirler gönderdiğini söylüyor da ne o insanların coğrafyasından söz ediyor ne de o postacının adını veriyor, bir diğeri Hermetik Gelenek üzerine bu Forumda bile yer almış bilgileri hiç okumadan Antik Mısır efsaneleri üzerine ahkam kesiyor, alegoriler ve simgesel deyişler sanki literal sözcükmüş gibi alınıp hepsinin bir çorbası yapılıyor.

Bu başlıkta benim yerimin olmadığı anlaşıldı. Forumu kirletmeyi sürdürenlerin çaresine yönetimin bakması gerek.

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2012, 07:35:51 öö Gönderen: ADAM »
ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.

Kasım 30, 2012, 02:49:16 öö
Yanıtla #14
  • Ziyaretçi

Tüm dinlerde çok sayıda sembolün ve mitin, özellikle hristiyanlıkta, bir nebze de islamiyette, kökenlerinin paganizme dayandığını açık bir biçimde söyleyebiliriz.

Hatta pagan tanrıları, efsaneleri, hristiyanlığa aziz ve azizeler olarak geçmiş.

Aralık 14, 2012, 08:51:26 ös
Yanıtla #15

Benzerlikler sadece İsa ve Horus arasında mı? Mutlaka değil. Ama burada söz konusu edilen İsa ve Horus arasındaki benzerlikler. Bu benzerlikleri, aslında iki öğretinin de aynı kaynaktan besleniyor oluşuna bağlayamaz mıyız? Tarihe baktığımızda nice benzerlikler ile karşılaşırız. Örneğin şu meşhur Tufan olayı... Taa mitolojide bile resmen aynısı anlatılır. Türklerin destanlarında anlatılır. Kutsal kitaplarda anlatılır. Dünyanın dört bir yanında Tufandan bahsetmeyen bir millet yok gibidir. İhtimal ki, milletlerinde hafızalarında derin izler bırakmış... Şimdi bunlar benziyor diye, Tufan olayının gerçeği yansıtmadığını iddia edebilir miyiz? Galiba edemeyiz. Bilakis böyle bir olayın doğruluğunu güçlendirmiş oluruz. Tersi bir iddia için daha sağlam kanıtlar gerekir diye düşünüyorum. Üstelik İsa ve Horus arasındaki benzerlikler de bir rastlantı değildir. Aynı öğretiden beslenmenin, aynı eğitimi almanın neticeleri. Üstelik bir de anlatımda semboller vardır ki... O da başlı başına bir konudur. Bugün bile gerçekler olduğu gibi anlatılamazken, İsa'dan anlatmasını bekleyemezdik. Değil mi?

Saygılarımla.
• Laborare est Orare XXII.
• ... Bense daha önce duyulmamış, yeni şeyler söylediğim için onların ilenç ve lanetlemelerine maruz kalmaya devam edeceğim.... Simon Magus

Aralık 15, 2012, 08:40:28 öö
Yanıtla #16
  • Uzman Uye

Alegori...
Ben"O"yum,"O"ben değil...

Nisan 28, 2014, 06:00:34 ös
Yanıtla #17
  • Ziyaretçi

İsa & Horus benzetmesinin aslını öğrenmek ve hristiyanların savunması için bakınız http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=337689

Temmuz 13, 2014, 10:36:23 ös
Yanıtla #18
  • Ziyaretçi

Bu resimde yanlış yalan bilgiler bulunuyor. İsa Herod dan kurtulmak için Mısır'a filan götürülmemiştir. İsa Baptist edilmemiştir. Baptistlik Protestanlık mezhebinden bir düşüncenin akımın adıdır. Burada inanç sataşmasına girişme doğru bir tutum değil.

Temmuz 14, 2014, 08:54:03 öö
Yanıtla #19
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye

Bilgi yüzeysel alınıp inanç ile sonuçlandırıldığında bazı yanlışlara verilen yanıt da yanlış olabiliyor.

Forumda glory adını kullanan üyemizin yaptığı gibi...

İsah Mesih terimini kullanmış bir başka yazısında sayın glory...

Mesih demek ne demek?   

Meshedilmiş demek.

Meshedilmek nedir?

Yağ ile sıvanmaktır.

Bu niçin yapılır?

Nazarenlerin geleneği uyarınca inisiyasyon öncesindeki vaftiz için.

Bunu İsa'ya yapan kim?

Vaftizci Yahya (İngilizcede John the Baptist, Frasızcada Jean de Baptiste, Almancada Johannes der Taeufer).

Üstelik Hıristiyanlıkta vaftizin Protestanlıktan önce Katolik, Ortodoks ve Anglikan mezheplerinde önemli ve öncelikli hatta zorunlu olduğunu da unutmayalım.

Ha, o genelde Protestanlık olarak anılan bir seri mezhebin içinde bir de Baptistlik var; orası doğru. 

« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2014, 09:18:24 öö Gönderen: ADAM »
ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.