Sayin
@Surgeus,
Mesajlarinizda genellikle site yonetimine karsi salgirgan bir tavir sergilemektesiniz. Gordugum kadariyla, Muntazam Masonluk ile (clandestine denilen) masonik oldugu idda edilen ancak resmi olarak bir Muntazam Buyuk Loca tarafindan taninmamis, kurumlara yaptigimiz ayrimdan dolayi cephe almis durumdasiniz. Mason oldugunuzu idda etmeniz ile, size kefil bir Kardesimizi bulamamis olmanizda saniyorum tepkinizi arttirmis.
Kurallar dahilinde oldugu surece ozgur ifade ilkemizden dolayi genellikle bu tavriniza herhangi bir karsilik verilmemektedir. Elbette yonetimi ve istediginiz uyeyi ozgurce elestirebilirsiniz ve elestirmelisinizdir.
Ancak uyelerimize yonetimimiz adina ve yonetimimize karsi yanlis bilgiler vermektesiniz. Bu yaptirim uygulanmasina dahi yol acabilir.
Sitemiz Muntazam Masonlar tarafindan kurulmus, Muntazam Masonlar tarafindan yonetilmektedir. Ayrica forum icerigi ve yonetimi ile ilgilenmesi icin 2 tane harici moderatorumuz vardir. Sahsima yaptiginiz ithamlar sorun degil. 2006'dan bu yana sitede bircok yazi yazdim. Site olarak misyonumuzu basariyla gerceklestirdigimize inaniyorum. Dolayisiyla eskisi kadar aktif degilim. Bu asikar. Haklisiniz. Icerik olarak katkim pek olmuyor. Ancak katilimda bulunan Muntazam Mason Kardeslerimiz var. Taninmis ve taninmamis bircok uye goruyorum forumumuzda katilimda bulunan.
Sitedeki butun gorevlilerin gonullu olarak bu isi yaptigini hatirlatmak isterim. Beklentileriniz elbette olabilir. Lakin, yonetim sizin beklentilerinizi karsilayamayabilir. Bu da, gonullu kisilerle isleyen platformlarda oldukca dogaldir.
MASON zaten kendi kafasına göre kural değiştiriyor.
2013 yilindan beri kurallarimizda hicbir degisiklik yapilmamistir. Mevcut kurallarimizi ve en son ne zaman degisiklik yapildigini burada gorebilirsiniz.
https://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=1172.msg6106#msg6106Taninma prosedurumuz degismistir. Bu da daha guvenli ve dikkatli olmamiz icin yapilan bir degisikliktir ki sitemizin ve taninmis Kardeslerimizin guvenligi icin gereklidir. 2006 yilindan bu yana Turkiye'nin en cok saldiri alan sitelerinden biri olmamiza ragmen hicbir saldiri basarili olamadi. Bu, istikrarli guvenligimizi, ketum ve ihtiyatli olmamiza bagliyorum. Dolayisiyla guvenlik (ve taninma) konusunda elbette prosedur degisikligi yapilacaktir. Yapilmis prosedur degisikligi, sizin taninmanizi daha zor bir duruma sokmus olabilir. Bu konuda anlayisli, sabirli, saygili ve hosgorulu olmanizi beklerdim. Cirakliktan, Ustadliga giden yolda ogrenilen en onemli bilgilerdendir Dinlemek, Dusunmek ve sonra Konusmak.
Yönetim yok anlayacağınız. Bizler sizler yürütüyoruz işi.
Mevcut yonetimimiz hakkinda gerekli bilgileri asagidaki linkte bulabilirsiniz.
https://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=11240.0 @ isareti kullanildikca yada ozel mesaj gonderildikce bunlara yanit verdigim gibi, bircok konuda sessiz kalmayida tercih ediyorum. Bircok yonetimde olan Kardesimizde bu sekilde aktivite gosteriyorlar. Konulara yada mesajlara gerekmedikce yanit vermiyoruz. Ozellikle kisisel sorulan sorulara yada tartismalara girmemeye calisiyoruz. Gerektigi durumlarda oldukca kisa surede mudahale ederek yanit vermekteyiz. Ancak size gore gerekli durumlarda degil. Bize gore gerekli durumlarda kisa surede mudahale etmekteyiz.
Derin Saygi ve Sevgilerim