Ulasmak kolay degil. Haklisiniz. Yanliz yeteri kadar istenirse Masonlar ile irtibata gecilebilir ve gorusulebilir. Fakat size teklif gelmesi, Mason olma ihtimalinizi cok daha yukseltecektir. Sizin kapiyi calmaniz durumunda elbette cok daha zor ve uzun bir surecten gececeksinizdir. Yanliz kapiyi calmadan once aynaya bakmanizi ve gereken herseyin sizde olup olmadigindan emin olmanizi tavsiye ederim. Nitekim eger reddedilirseniz bir daha hayatiniz boyunca Mason olma ihtimaliniz cok zorlasacaktir. Bu nedenle, oncelikle okulunuz, aileniz, ekonomik ve kulturel ozgurluklerinizi elinize aldiktan sonra, hayatinizi tam olarak kurup, belli bir yasa geldikten ve olgun bir karakter oldugunuzden emin olunca kapiyi calmanizi tavsiye ederim.
Elbette insanin kendi hakkinda 'ben yeterli olgunluga erdim' demesi pek mumkun degil; ancak asgari kriterler konusunda bir oz-tetkik yapmasi mumkundur diye dusunuyorum. Bununla birlikte Sayin MASON'un belirttigi uzere kapiyi calmak gercekten de pek kolay degil.
Aslinda o kapiyi calmak, belli kararliliga eristikten sonra, ustelik bu konuda tesvik de aldiktan sonra o kadar da zor degil; asil zor olan o kapinin acilmasi. Bu baslik altinda yine cok defa yinelenmis olan 'kadinlarin masonlugu' ya da taninip taninmamalari konusuna girmeyecegim ama neticede Turkiye'de bir Kadin Mason Locasi var, dolayisiyla calinacak bir kapi da var. Fakat anladigim kadariyla, Sayin shemuel'in belirttigi "Önce beni tanıyın, uygun bulursanız önerirsiniz" yontemi burasi icin cok uygulanabilir degil.
Sayilari zaten cok kisitli olan kadin masonlar arasinda kimi, nasil taniyabiliriz? Kimseyi tanimiyorsak ne yapabiliriz? Belki bana soracaksiniz 'gitmeden once aynaya baktin mi?'. Makul bir sure dusunup baktigimi ve oyle karar verdigimi soyleyebilirim nacizane. Hatta iclerinden kimseyi tanimadigim icin yapabilecegim en iyi seyin ve tek secenegin direkt gidip konusmak oldugu tavsiyesini de yine Masonlardan aldım. Fakat ne yazik ki tanidigim bu masonlar, bana kapiyi acabilecek olanlar degillerdi ..
Boyle bir durumda tam bir kisir dongu olusuyor. Sadece kimseyi tanimadigimiz icin vazgecmek cok mantikli ve kolay kabul edilebilir gelmiyor bana dogrusu... Baska bir usul var midir, yoksa biraz daha israrci mi olmali?
Sevgi ve saygilarimla.