İnsanın içindeki heyecanı ölür ise yaşamdan zevk alamaz,umudunu yitirir ise herseyini kaybeder.
Forumda oldukça eski nerede ise bir ben kaldım yazımda bu zaman dilimindeki gözlemlerime dayanıyor.
Bu site bir mason a ait locaya değil.
Motto locanın iddiası değil sn.mason'un bir iddiası o yüzden her zaman aynı şeyi söylemem bundandır.
İnsanın içindeki heyecanı ölür ise yaşamdan zevk alamaz,umudunu yitirir ise herseyini kaybeder.
Belki biraz eksi bir yorum olucak fakat söylenmeli...Burdaki yapı muhakkakki bütünden yansıyan renkler ile şekilleniyor.
Masonluğun bireyi; doğruların,dengelerin ve yanlışların üstüne çıkarmak için yapılandığını sanmıyorum.Doğrular,dengeler ve yanlışlar da kendi içinde soyutlaşır iken her 3'ü 3'er defa "doğru,denge ve yanlış" olarak soyutlaşmaya devam eder; ayni oranda da köklere doğru ve tersi... Ve bu duruma müdahale, ya süreci hızlandırır; yada sürece etki etmez.
Bu durumda bir mason'un, "masonluğun ne olduğunu yada ne olmadığını" asla öğrenmesinin mümkün olmadığı görülüyor.Asla tam öğrenilemez bir yapı, aslında masonların karar verme mekaniznasını da ellerinden alır.
Bu yolculukta tün kazanılan erdemlere rağmen... Sonsuzluğa bilinmez bir yolculuk,yine sonsuzluğu kazanmak için midir? Yoksa; seçip seçmemek için bile karar veremediğin bir bilinmez midir?
Bitmez bir gizem ve nötrleşmeyen tek haz ve arzu yolculuğu, belkide sadece buymuş gibi görünebilir.Bulmacalar çözüldükce ve satranç oynandıkca, bu oyunu çözmenin ve kazanmanın bitmez sonsuz derinliğine düşülür; ve sayın Karahan'ın dediği gibi: "ya yaşamak" ...
Saygılar