Masonlar.org - Harici Forumu

Sanat => Diger Sanatlar => Muzik => Konuyu başlatan: Fraternis - Mart 28, 2007, 03:55:28 ös

Başlık: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia)
Gönderen: Fraternis - Mart 28, 2007, 03:55:28 ös
Anadolu Ateþi  (Fire of Anatolia)

Sultan's Of The Dans




Ýyi seyirler...
Başlık: Ynt: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia)
Gönderen: tcorbaci - Nisan 28, 2008, 06:50:06 ös
Zavallı İTÜ Türk müziği -halk oyunları  öğrencilerini istihdam eden organizasyon...
Anadolu Ateşini Turistik gecelere mehter takımı olmak tan bir adım ilerideki faaliyet olarak görüyorum...Ama yine de Celtic Legends tadında , Bitlis kıvamında bir organizasyon... 
Başlık: Re: Anadolu Ateşi (Fire of Anatolia)
Gönderen: Lux_e_Tenebris - Mayıs 14, 2008, 05:29:12 ös
Anadolu Ateşini Turistik gecelere mehter takımı olmak tan bir adım ilerideki faaliyet olarak görüyorum...
Kesinlikle katilmiyorum. Cok sinirli dusunuyorusnuz. Bu olayin bir de international boyutu var. Bunlari da goz onunde bulundurmadan dusuncelerinizi sinirlamayiniz. Basarili bir seyler yapilmis, yapiliyor. Bazen alkislamayi da bilmek lazim.

Yurt disindaki en buyuk sorunumuz lobimizin kuvvetsiz olusudur. Lobinin kuvvetsiz olusunun sebebi ise, artik asagilik kompleksinden mi, yoksa kendini yuce gormekten mi bilemiyorum, her yapilan, yapilmaya calisilan guzel seyi elestirip bir kusur bulup, destekleyememektir.

Malesef bizim kulturumuzde her yukseleni pacasindan asagi cekiyorlar. Bunun degismesi lazim.
Başlık: Re: Anadolu Ateşi (Fire of Anatolia)
Gönderen: Anatolic - Mayıs 16, 2008, 11:41:47 öö
Bu organizasyonu ben son derece basarili buluyorum. Almanya'daki gösterilerini izlemeyi gittigimde, izlemeye gelen Türk kadari Alman vardi. Gösteri sonunda herkes ayakta alkisladi bu gösteriyi. Anadolu dans kültürünü bu sekilde düzenlenmis olmasi ve en azindan bizim kültürümüzün bir parcasini baska hic bir organizasyon bu sekilde disariya yansitamamistir. Yukarida gördügünüz görüntü, Alman Birinci TV Kanalinda gösterilmekte, yani Almanya'nin en ciddi TV Kanali.

Bizim sanatimiz böylece milyonlarca seyirciye ulasmis oldu. Ben sahsen bu tarz organizasyonlari herzaman bizzat desteklerim.

Başlık: Ynt: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia)
Gönderen: dogudan - Mayıs 16, 2008, 12:00:55 ös
İş, fikir veya sanat eserleriyle ilgili eleştirlerde aklıma her zaman gelen hintli ressamın hikayesidir.Birçoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için hikaye;

 
Hintli Ressam ve Talebesi
 
Hindistan da çok ünlü bir ressam varmış. Herkes bu ressamın yaptıklarını kusursuz kabul edecek kadar beğenirmiş ve onu "Renklerin Ustası" anlamına gelen ‘’Ranga Çeleri’’ olarak tanısalar da ona kısaca ‘’Ranga Guru’’ derlermiş. Onun yetiştirdiği bir ressam olan Raciçi ise artık eğitimini tamamlamış ve son resmini yaparak Ranga Guru'ya götürmüş. Ondan resmini değerlendirmesini istemiş.

Ranga Guru ise; ‘’-Sen artık ressam sayılırsın Raciçi. Artık senin resmini halk değerlendirecek’’ diyerek, resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve en görünen yerine koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş.

Raciçi denileni yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, tüm resim çarpılar içinde ve neredeyse görünmüyor! Çok üzülmüş tabii. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo, kırmızıdan bir duvar sanki... Alıp resmi götürmüş Ranga Guru'ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş. Ranga Guru üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş.

Raciçi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru'ya götürmüş. Tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş Ranga Guru ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya, birkaç fırça ile birlikte ve yanına insanlardan ‘’beğenmedikleri yerleri düzeltmelerini’’ rica eden bir yazı ile birlikte bırakmasını istemiş. Raciçi denileni yapmış. Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da, boyalar da kullanılmamış. Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru'ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış.

Ranga Guru ise; ‘’Sevgili Raciçi, sen birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. Oysa ikinci konumda onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi...

Sevgili Raciçi mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın. Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Onlara göre senin emeğinin hiç bir değeri yoktur. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma...’’ demiş...
 
Başlık: Ynt: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia)
Gönderen: tcorbaci - Mayıs 30, 2008, 05:25:26 ös
Anadolu ateşi org. kuruluşundan çok daha önce orada danseden kişilerle beraber 3-4 sene çalışmış bir kişi olarak görüşlerimi beyan etmiştim...Yoksa maksadım çamur atmak değil...5 yıldızlı otellerde turistlere düzenlenen Ottoman Night show larda meşale yanında ayakta dikilen, mehter takımı olarak yürüyüş yapan gençlerin önünde yine de güzel bir şans...Ülkeyi tanıtıyor mu?  Eh işte...