Sayın sans045 bu siteye üye olduktan aylar sonra ilk iletisini yazdı.
Böylece o da bu siteye üye olurken yanlış bir hedef seçmiş olduğunu, farklı bir niyeti ve beklentisi bulunduğunu ortaya koydu.
Bu siteye böyle katılmış çok üyemiz var.
Bunun birn nedeneri de, başta kendisine okuması söylenmiş olan forum kurallarını okumayışı, sonra okuyup kabul edip etmediği sorulduğunda teyit etmesi. Bu forumun niteliğini bilmeyişi ve başka şey sanışı yanı sıra bununla ilgilenmeyişi. Siteyi başka türlü algılamakta diretmesi.
Biliyor musunuz, bu durum ile Masonlukta da yani Masonluğun kendi içinde de karşılaşılıyor. Bir kişi Masonluğa girebilmeyi öyle hevesle ama yanlış bir hevesle, bilir bilmez istiyor ki, kendisine "evet" ya da "hayır" diye yanıtlayabileceği her soruya, o kuruyu doğru dürüst dinlemeden, anlamadan evet diyor.
Sonra da masonlar «Neden kimi kardeşlerimiz aramıza katıldıktan kısa bir süre sonra aramızdan ayrılıyor?» diye, Masonluğu dışarıdan izleyenler de «Masonluğun nüfusu niçin doğru dürüst bir artış göstermiyor?» diye soruyor. İşte bu yüzdenr!... Masonluğa girenler niçin girdiğini bilmediğinden...
Biz şimdi konumuza dönelim.
Syın sans045 aslında buraya bir yazı yazdıktan sonra kendisi yazdığını bir kez okusa acaba anlaşılıyor mu diye çok iyi olacak. Ne yazdığını anlayabilmekt için birkaç kez okumak gerekiyor. Sanki cep telefonuna sms yazar gibi... Bir de noktalama işeretleri... Bunları ilk öğrnetim okulunda falan öğretnmiyorlar mı acaba? Kullandığı kısltmalar bir yana, ne dediği de pek iyi anlaşılamıyor ve sonunda şu çıkıyor: «Ben Manisa'da oturuyorum. 27 yaşındayım. Mason ya da hemşire olmak istiyorum.»
Mason ya da hemşire!... İkisi de olur anlaşılan.
27 yaşında... Ohoooo! Daha çok genç. Önünde uzun uzun yıllar var. Zamanını değenrlendirebilir. Önvce Sayın peacewings'in önermiş olduğu gibi bu sitenin arşivini baştan ve esaslıca inceleyerek çok iyi bilgi sahibi olabilr. Bu inceleme belki onun aylarını alacaktır. Olsun! Bilgi edinmek öyle pat diye sağlanmıyor. Biraz emek ve zaman vermek gerekiyor. Bunu vermeyen bilgisiz kalıyor. Bulgisiz (cahil) kalmak istiyorsa dediğimi yapmasın.
Hemşire olmak istiyorsa bir masonla tanışıp, onunla gereken birlikteliği geçirdikten sonra evlenmesi gerek. İsterse sonra mason da olur belki. O masonu nerede bulacak? Manisa'da azdır ama İzmir'de çok. İzmir ise burnunun dibi, en çok bir saatlik yol... Kimileri her gün işe gidip gelirken bu kadar yol katediyor. Orada bir mason ile tanışacak, çıkacak, flört edecek, ikisi de uyun bulurlarsa evlenecek. Ne yazık ki bu iş görücü yöntemiyle olmuyor.
Bu arada bir bakarsınız ki İzmir'de bir kadın mason ile tanışır; arkadaş, dost olur. Sonra o kadın mason uygun bulursa onu Masonluğa önerir. Olmayacak iş değil; olur! Oluyor da zaten. Kadın masonlar aralarına alacağı yeni üyeleri nereden buluyor sanıyorsunuz?
Fakat bunun için zaman gerekiyor, değil mi? Doğru.
Fakat sayın sans045 henüz 27 yaşında; çok zamanı var. 57 yaşında olsaydı, işte o zaman durum kritikti.
Sonuç: Önce öğrenmek. Sonra etkinlik.