Değerli Dostlar..
Öncelikle harici forumuna üyeliğimi kabul buyuran sayın admin'e teşekkür eder, tüm harici forum üyelerine en derin saygı ve selamlarımı sunarım. Bu benim harici forumunda ilk günüm ve ilk paylaşımım. Sizlerin değerli paylaşımlarınızdan çok şeyler öğreneceğimi ve sizlere de katkıda bulunacağımı umuyorum.
Masonluk hakkında düşüncelerim; ham bir taşın çok ağır biçimde, güzel bir sütuna dönüşmesi yolunda ilerleyen çok zor safhalar olarak düşünmekteyim. Orta okul ve lise çağlarında halk arasında dar bir çevrede, kulaktan kulağa yoğun bir şekilde dolaşan menfi bilgilerim, zamanla müspet ve akılcı bilgilere dönüştü ve foruma üye olmaya karar verdim.
Masonluk bana göre; insanlık tarihinin en önemli organizasyonlarından birisidir. Hatta en önemlisidir. Aklı, bilimi ve zekâyı insan vicdanı ile harmanlayıp, onu yavaş yavaş şekillendiren olağan üstü bir çalışma sistemidir. Foruma üye olmadan son bir yıldır yoğun şekilde harici forumunu inceledim ve gördüm ki, hiç abartmıyorum; başka hiç bir yerde görmediğim değer ve kalitede insanlar ve bilgiler burada mevcut. Hayatım boyunca kendini güncellemeyen statik dinlerin ve aslında onlardan pek geri kalmayan şablonik ideolojilerin dışında bir şeyler aradım. Masonluk hakkında halk içinde dolaşan şehir efsaneleri ve olumsuz bilgilere rağmen yine de o yıllarda "hayır bu böyle olamaz, mutlaka aklı, bilimi ve zekâyı insan vicdanıyla buluşturup sistemleştiren birileri olmalı" diye düşündüm ve yanılmadım. İşte buradayım.
Hepinize kucak dolusu sevgiler, iyi akşamlar..
