Sn.Adam güzel bir alıntı yazı yazmış ve sonrada sormuş itiraz eden yada farklı düşünen çıkacaktır diye.
Ben itiraz kısmından çok farklı düşünen bölümünden bakayım ve hakikaten anlayamadığım bir konu ile alakalı sorayım.
Bilgeler, Tanrı’nın mevcut düzeni devam ettirmek için ayet indirmediğini bilirler. Ayetlerin tek görevi, değişimlerin, devrimlerin, dönüşümlerin kıvılcımını yakmaktır. İnsanların tümü tekâmül ettiğinde, yeryüzünde hayat da sona erecektir. Bugün dünyada hayat devam ediyorsa, bunun nedeni daha öğrenecek ve değiştirecek şeylerin olmasıdır.
Böyle diyor alıntı yazının sahibi,
İnanan biri için ayetleri tanrının indirmediği konusu benim için hem ilginç bir varsayım hemde anlatım.
Şimdi bir yaratıcının olduğunua hemfikiriz peki herşeyin sahibi ve yaratıcısı tüm kurduğu düzeni öyle kendi haline bırakırmı
Tamam benden bu kadar ne haltınız varsa görün size herşeyi verdim kıymetini bilin,işte inançlı yada inanan birinin asla ikna olamayacağı bir sunum bu.
Bilgeler, Tanrı’nın mevcut düzeni devam ettirmek için ayet indirmediğini bilirler
peki bilgeler bunu hangi bilimsel teknikle ulaşmışlar bu sonuca terside sorunun kapsamındadır?
Bu anlatıma göre o zaman şu sonucu çıkarabiliriz;
Masonlar bir yaratıcının varlığına inanırlar ama yaratım bittikten sonra ise tanrı ortada görükmez sıvışmıştır adeta yarattıklarındaki gelişimi merak bile etmez.
Ben gerçekten merak ediyorum yaratıcı bu anlatıma göre hakikaten nerededir?herşeyi biz insanlara teslimmi etmiştir?