Hiç okumadığım bir gazetedir M Gazete Bu gün telefonumdan günün haberlerine bir bakayım dedim. İnternet haberde M Gazete bir haberi dikkatimi çekti haber "Milli Eğitimin Masonların Kıskacında " olduğundan bahsediyordu. Fakat haberin içeriği , Rotery ve Lions kulüplerin Milli Eğitimdeki faaliyetlerinin ne kadar tehlikeli olduğu üzerine idi. Doğrusu haberi okuyunca pek şaşırmadım. Zira daha önce de Bursa'da buna benzer bir haber okumuş ve o zamanlar da tepkimi göstermiştim.
Haberi özetleyecek olursam;" Masonların yan kuruluşları olduğunu belirttikleri Rotary ve Lions Kulüpler kanalı ile Milli Eğitimde teşkilandıkları ve gençlerimizi yanlış yönde yönlendirdiklerini, bu kuruluşların milli ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye çalıştıklarını, faaliyetlerinin İslami düşünceye ters olduğunu" anlatıyordu.
Haberin devamında da," 2019 yılında Uluslararası Rotary 2240. Bölge Federasyonu tarafından 100 Eğitim Fakültesi öğrencisine Masonluk eğitimi verildiğini ve İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana, Manisa gibi illerimizde kendi isimleri altında okullar açıldığı anlatılıyor okulların isimleri belirtiliyor ve bu okulların Yönetmeliğe aykırı oldukları için kapatılmaları" isteniyordu.
Gerek Rotary ve gerekse Lions Kulüpler tarafından açıldıkları belirtilen okullar, "Bilim Sanat Merkezi, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Engelliler Ortaokulu, Anadolu Liseleri, İşitme Engelliler Ortaokulu , Aile Sağlığı Merkezi, Çok Programlı Anadolu liseleri gibi toplumumuzun ve insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu eğitim ve öğretim merkezleri idi. Yani bu okullar insanın/insanlığın aydınlık yüzlerini yaratma cabası için Rotary ve Lions kulüp üyelerinin devletten bir kuruş almadan tamamen kendi imkanları ve insanüstü gayretleri sonucu ortaya çıkmış eğitim, bilim ve irfan yuvaları idi.
Sonra bu gazetenin yazar kadrosuna bir bakayım kimler var diye!. Eyvah!, eyvah ki, ne eyvah!. Fesliler mi aramazsın, sarıklılar mı aramazsın. Birden aklıma bilim için başını giyotine koymaktan çekinmeyen ünlü bilim insanı LAVOİSİER geldi. O zamanında ortaçağu r uhbanları için "Bu kellelerden bir şey olmaz".dediği için giyotine gitmemiş mi idi. Evet, aynen öyle , bu günde değişen bir şey yok. Ruhban denen kellelerden gerçekten bir cacık olmaz.
Bir tarafta insanlar/insanlık için hayatlarından bile fedakarlık göstererek bir şeyler yapabilmenin mücadelesini veren insanlar , diğer tarafta ise insanları/insanlığı karanlık düşüncelere, hurafelere , saçma sapan palavralara yönlendirmeye çalışan ruhban denilen kendi çıkarlarından başka hiç bir şey düşünmeyen bir güruh.
Aslına bakılacak olysa ,onlardan çok onlara bu imkanları verenlere, LAİK bir ülkede din adı altında halkı kamplara ayıranlara kızgınım.
Daha yazacak çok şey var ama, şimdilik bu kadar yeter diye düşünüyorum.
Saygılar-sevgiler.