Masonlar.org - Harici Forumu

Diger => Guncel Konular => Konuyu başlatan: Erbeks - Haziran 02, 2015, 05:13:23 ös

Başlık: Anayasa Mahkemesi "imam nikahı" kararı hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız
Gönderen: Erbeks - Haziran 02, 2015, 05:13:23 ös
   
   "imam nikâhı kararı" CUMHURİYET KADINLARI'nın toplumdaki değerini düşürmeye yönelik bir saldırıdır.
Başlık: Ynt: Anayasa Mahkemesi "imam nikahı" kararı hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız
Gönderen: karahan - Haziran 02, 2015, 06:11:46 ös
Cumhuriyet kadını tanımlamasını açmak gerek nedir?
Kaç tür kadın tanımlaması vardır?

karahan
Başlık: Ynt: Anayasa Mahkemesi "imam nikahı" kararı hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız
Gönderen: karahan - Haziran 02, 2015, 06:15:56 ös
GEREKÇE: BİRLİKTE YAŞAYANA DA CEZA YOK

AYM Genel Kurulu, hapis cezasını oyçokluğu ile iptal etti. İki fıkranın iptal kararı 4’e karşı 12 oyla verildi. İptal yönünde oy kullanan AYM üyeleri, nikâhsız birlikte yaşayanlara TCK’da herhangi bir ceza öngörülmezken, resmi nikâh yaptırmadan dini nikâh kıyanlara hapis cezası öngörülmesinin Anayasa’nın 10’uncu maddesi, kanun önünde dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin herkesin eşit olduğunu ilkesine aykırı olduğunu savundular. Bu üyeler, düzenlemenin din ve vicdan özgürlüğü, özel hayatın korunması ilkelerine aykırı olduğunu da ifade ettiler.

Konu bir bütün olarak ele alınmalı ve kapsamlı irdelenmelidir.

karahan
Başlık: Ynt: Anayasa Mahkemesi "imam nikahı" kararı hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız
Gönderen: Risus - Haziran 03, 2015, 04:29:22 öö
Ben nikahın sembolik bir şey olduğu kanaatindeyim. Yani kişiler, inançları doğrultusunda diledikleri merasimi yapabilir. Resmi nikah olmalı mı mutlaka olmalı. Resmi işlerin karışıklığa girmemesi, aile yasalarından faydalanabilmek ve ileriye dönük bütün hukuki işleri yapabilmek için resmi nikah şarttır. Bireyler 18 yaşından büyükse resmi nikah kıymadan da birlikte yaşayabilirler zira bu da bir tercihtir. Ancak 18 yaşından küçükse VEYA işine geldiği zaman nikahlıyız işine gelmediği zaman resmi nikahımız yok diyorsa o zaman bu bir suçtur. Bu sebeple resmi nikah şarttır. Haberin detaylarını inceledim ancak 18 yaşından büyüktü/değildi tartışmaları sürüyor. Ayrıca burada imama verilen cezanın kaldırılmaması gerekir zira anayasayı ihlal etmiştir. Haberle ilgili bayan şahsın annesi şu ifadeyi vermiştir;


Nerman G., “Kızım ile damat 18 yaşından büyüklerdi. Düğün merasimi yapılarak imam nikahıyla evlendiler. Resmi nikahı daha sonra yapacaklarını karşı taraf söyledi. Daha sonra düğünün ardından damat E.Y. Karayazılıydı, oraya gittiler. Bir süre sonra kızımla damat arasında aile geçimsizliği başladı. Bazı olaylar nedeniyle konu jandarmaya intikal etti. Jandarma da resmi nikah olmadığı için cezai işlem uygulayarak konu adliyelik oldu. İmam nikahı kıyan imama ve çiftlere ceza verildi. Bu cezanın kaldırılması bizleri mutlu etti ama hala resmi nikahları yok. Damat İstanbul’da çalışıyor. Döndükten sonra resmi nikah kıyacaklarını söylüyorlar. Kızımın bir çocuğu var, ikinciye hamile. Şimdi aralarında sorun yok, mutlular" dedi.
Başlık: Ynt: Anayasa Mahkemesi "imam nikahı" kararı hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız
Gönderen: burakc - Haziran 07, 2015, 08:19:49 ös
İmam nikahı demek kadının tüm anayasal hakkının gasp edilmesi demektir.