Masonlar.org - Harici Forumu

Sanat => Diger Sanatlar => Muzik => Konuyu başlatan: Fraternis - Mart 28, 2007, 03:59:48 ös

Başlık: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia) II.
Gönderen: Fraternis - Mart 28, 2007, 03:59:48 ös
Anadolu Ateþi







Ýyi seyirler...
Başlık: Re: Anadolu Ateşi (Fire of Anatolia) II.
Gönderen: SublimePrince - Mart 28, 2007, 05:58:48 ös
Gecen sene Sultans of Dance'in NY gosterisine gitme sansina eristim. Gorsel bir solendi.  Gayet basarili bir performans sergilediler.
Başlık: Ynt: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia) II.
Gönderen: Hamlet - Mart 28, 2007, 06:16:21 ös
harikalar. ama tam bir muzik seklinde gorebilseydik keske. hep kesik kesik. sanki tanitim gibi. tadi damaginda kaliyor.
Başlık: Ynt: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia) II.
Gönderen: Fraternis - Mart 28, 2007, 11:29:37 ös
Ben sesi kapalı şekilde yüklemenin bitmesini bekledim.  Sizede aynı şeyi yapın derim çok güzel bir gösteri izlerken ağlamamak için kendimi zor tuttum bende folklor oynuyordum uzun yıllar ara verdim taki bu sene okulda ders olarak alana kadar.  Anadolu Ateşi için davet geldi ben İzmir 'den taşınınca katılamamıştım içimde uhde olarak kalmış meğer onlarla gurur duydum inşallah canlı olarak izleme şansına bende erişirim. Dün Mısır Piramitlerinin önünde sahne almışlar...
Başlık: Re: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia) II.
Gönderen: Isis - Mayıs 12, 2009, 06:58:22 ös
Bu sene Hackney Empire'ya geldiler. Cok etkilendim. Yakindan izlemek daha baska oluyormus.
Başlık: Re: Anadolu Ateþi (Fire of Anatolia) II.
Gönderen: Isis - Mayıs 12, 2009, 07:12:20 ös
Anadolu Ateşi, kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan ve Ülkemizin her yöresinden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini, tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, bu hedefi gerçekleştirme yolunda büyük ve önemli adımlar atmıştır. Mustafa Erdoğan, eski adı Sultans of the Dance olan projenin tempolu çalışmalarını 1999 yılında başlatmıştır.

Gazetelere "dansçı aranıyor" ilanları verilerek başlanılan projeye 750 kişi başvurmuş ve 90 genç seçilmiştir. Yaklaşık 2 yıl süren zorlu bir çalışma temposu boyunca günde 8, zaman zaman 16 saat süren çalışmalar yapılmıştır. Sırasıyla kostümler ve müzikler tamamlanmıştır. Estetik egzersiz, diyetisyen ve masaj uzmanları ile çalışılmış, strech ve yoga yapılmıştır. Çalışmalar halk dansları adımları ile bale ve modern dansta yoğunlaşmış ve dansçılar Anadolu ritimlerinin rotasyonu konulu teorik dersler almışlardır.

3 Mayıs 2001 tarihinde 3 – 4 gösteri için sahne alıp daha sonra yurtdışında sahnelenmesi planlanan projenin aylar önce biletlerinin tükenmesi üzerine Türkiye’deki gösterilerine devam etmesi kararlaştırılmıştır. Anadolu Ateşi, 3 Mayıs 2001'den bu yana yurtiçi ve yurtdışında 6 milyonu aşan izleyiciye ulaşmıştır. Aralarında İsrail, Çin, Japonya, Lübnan, Katar, Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Azerbaycan, Bulgaristan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Romanya, ve Kıbrıs'ın da bulunduğu birçok ülkede sahne almıştır.