Sayin Alşah bir şey demiş. Benden bir cevap bekliyormuş. Alla alla dedim ne cevabı. Sonra farkettim ki nuru ziyayla ilgili soru sormuş bana, benden cevap beklermiş, şu Masonların Gunluk Yasantilari başlığında
http://www.masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=11830.0 . E iyi de neden burada teşekkür ediyor en yönetici sayın Mason'a? Bunu çakozlayamadım. Sonra farkettim konu başlığı Hür Köşe. Arkadaş galiba bu başlığı görünce aklına gelen konuyu burada yazabilirim diye düşünmüş.
E tabi o da olabilir ama benim anladığım kadrıyla bu konu hür köşe isimli bölümün tanıtımı ve o bölümle ilgili konular hakkında açılmış. Eh bir yönetici arkadaş el atıp bu başlıktaki ilgili yazıyı asıl yerine taşıyabilir. Konu bütünlüğü bozulmaz
Hem madem o bölüme taşınır umidiyle ben de şu Alşah'ın mesajına bir cevap vereyim. Şöyle sormuş:
Sayın Zagzagel , Nuru Ziya sokağında bir buluşma yeri olduğunu bildiriyorsunuz. Peki taşrada oturanlar böyle imkanlardan nasıl yararlanabilirler. Diğer bir deyişle taşradaki kardeşlerimiz bu sorununu nasıl çözebilir. Saygılar-sevgiler.
Evet bildiriyorum. Nuru Ziya Sokak Numara 19 falan galiba. Taşradaki kardeşleriniz kimler bilemiyorum ama eğer onlardan kastınız masonlarsa emin olun onlarında buluşma yerleri vardır. Bu forumda bir yerlerde taşrada olan buluşma yerleri yazılmıştır muhakkak. ha yok değilseniz o zaman zaten masonlarla kardeş falan değilsiniz demektir. Mesela ben Mason olmadığıma göre sayın MASON'la kardeş değilimdir. Ama eminim ki kendileri beni severler, çünkü onlar tüm insanları severler
böyle deyince de aklıma arkadaşın merhaba canım şiirindeki şu mısra geldi "zeki müreni seviniz" (bu şiiri severim ben, farklılıkların anlaşılmasını ve kabullenilmesini söyler bana hep, farklılıklarında bir arada yaşayabileceğini söyler, insanların tercihlerinin sorgulanmaması gerektiğini söyler, söyler allah söyler ki o yüzden ben ve annem allahı çok severiz belki de bu sebeple hayat traji komik bir homoseksüeldir. neyse konu başka yerlere kaymasın derdimi anlatmaktan öteye gitmeyeyim. sonra alimallah)
Her ne kadar sayın MASON "sitemize yakismayacak, yanlis bir uslup ile laubali ve esprili bir cevap"tan basediyor olsa da aslında cevaptan ziyade sorudaki garabete dikkat çekmek istiyorum ben. (sizin sorunuz değil sayın Alşah hemen hareketlenmeyiniz.
)
Neyse biliyorum ki ben, Zagzagel, forumda pek sevilmiyorum, saygın üyelikler arasında lüzümsuz bir yer işgal ettiğim bile söylenebilir, laubali, geyik vs. O yüzden çoktandır somurtkan oturuyorum yerimde. Ama beni sevmemeniz demek bana üzülmenizi ya da ne bileyim dalga geçmenizi de gerektirmez.
Bir de son söz o beyit şöyledir:
cihân-ârâ cihân içredir ârâyı bilmezler
ol mâhiler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler
üzüntülüklerim ve sevindirikliklerimle.