Sayın Farmakoloji,
Öncelikle Kabala'yı bu şekilde basitçe büyücülükle ilişkilendirmeyi doğru değildir. Evet, simya ile ilgilenmiştir fakat binlerce yıllık museviliğin batıni yönününü inceleyen ezoterik doktrini bu şekilde inceleyeceksiniz, öncelikle sitedeki diğer konuların üzerinden geçmenizi ısrarla tavsiye ederim.
Ayrıca "kabatalist" nedir onu anlayamadım, sanırım "kabalist" demek istediniz?
Genelde foruma yazmıyorum fakat bu yazınızı görünce belki bir katkısı olur, sizde daha derin bir araştırmaya vesile olur diye cevap vermek istedim. Madem yazdım, çok kısa size ve diğer okurlara da faydam olsun ve girişe tamamen kökeninden başlamanıza notlarımdan destek olmak isterim;
KABALA
Kökeni tam olarak bilinmeyen, İbrani ezoterik bilgisinin temel kaynağı olan bazı metinlere verilen ad. Kabala'nın (Çabala. Kabbalah) kimi kaynaklara göre, Musa Peygamber'in öğretisinin ezoterik kısmını aktardığı Kabalacıların sözlü olarak korudukları tradisyonun (Kabala adı Arapça'da da bulunan İbranice'deki "kbl" kökünden gelir. Kabala adı, sözcük anlamıyla "kabul edilmiş, aknmış, aktarılmış olan" anlamına gelmekte olup sözlü tradisyonu ifade eder.) 13. yüzyılda, İspanya'da, Endülüs Emevileri zamanında kaleme alınmasıyla oluşmuştur.
İnsan, evren ve Tanrı hakkında açıklamalarda bulunan, 'emanasyon' ve ruhun tekrar bedenlenmesi gibi kavramlara değinen Kabala iki kitaptan oluşur:
1 - "Yaratılışın Kitabı" anlamına gelen Sefer Jezirah (Sepher Yetzirah)
2 - "Nur'un Kitabı" anlamına gelen Sefer (Sepher) Ha-Zohar.
Saygılarımla,