Kabbala konusunda kişisel düşüncemi belirtmek istiyorum da,
Bilindiği gibi gerek Kutsal Kitaplardaki Kutsal öğretiler gerekse de Ezoterik ve Felsefi anlamda bizleri ilerletmeyi amaçlayan Bilgiler olsun İnsanlığı bir üst seviyeye çıkartmak amacıyla oluşturulmuş, oluşmuş Bilgiler olduğundan Dünyamızın şimdi şuanki süreçte taze ve yeni bilgilere ihtiyacı vardır, diye düşünüyorum. Özellikle Kutsal Kitaplar döneminden sonraki süreçte yeralan Ezoterik vb. Bilgilerin İnsanlığı şuanki safhaya getirdiği ve sonuç itibariyle daha üst Bilgilerin alınması gerekli düşüncesindeyim. Yine yoga, meditaston vb. türlerin artık yaşanılarak her alanda kazanılmış deneyim ve tecrübelerle belirli bir aşamaya gelindiğimiz düşüncesine vardığımız taktirde bunlarla yetinilmeyip daha da ileri bilgilere açık olunmamız zorunludur.
Kısacası belirtmek istiyorum ki, hayatımızı hem de önemli derecede Ezoterik- Kutsal Öğretiler ve benzeri Bilgilere tamamiyle borçlu olduğumuzu unutmadığımı ancak yeterince doyum sağladığımız için bunlara fazla gerek kalmadan daha yeni ve taze bilgilerin alınması durumunda kendimizi bir az olsun ilerlemiş ve daha da güncellenmiş bir şekle barındırabiliriz.
Bunlar da benim kişisel düşüncem ama asla bunların gereksiz olduğunu savunmuyorum özellikle belirtme ihtiyacını hissettim ki bunu da vurgularak kastediyorum bütün bu bilgiler sayesinde İnsanlık şuan safhaya geçilmiş durumdadır ama yineliyorum, daha da üst bilgilerin varolduğunu ve onlara ihtiyacımızın bulunduğunu hala hala bu tür bilgilerle kendimizi avuttuğumuz sürece hiçbiryere varamayacağımızı tıpkı bir bebek misali süt sonrasında katı yiyeceklerle bedensel gelişime paralel olarak ruhsal gıdayı da aynı paralelde yükseltmemiz en mantıklısıdır, diye düşünüyorum.
Saygılar, Sevgiler..