Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Ahlak ve İnanç Düşünürü Said Nursi..  (Okunma sayısı 24375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eylül 16, 2008, 05:14:50 ös
  • Ziyaretçi


Bediüzzaman Said Nursî, 1876'da Bitlis vilayetine bağlı Hizan ilçesi Nurs köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunda çevresindeki medreselerde eğitim gördü. Kendisinde görülen harikulade zeka ve hafıza sebebiyle önceleri Molla Said-i Meşhur diye tanındı. Daha sonra "Zamanın Harikası" anlamında "Bediüzzaman" ünvanıyla şöhret buldu.

Talebelik yıllarında temel İslamî ilimlerle ilgili 90 kitabı ezberledi. Her gece bunlardan birini tekrar ediyordu. Bu tekrarlar O'nu, Kur'an ayetlerini derinlemesine anlamasına birer basamak oldu ve her bir Kur'an ayetinin bütün kâinatı ihata ettiğini gördü.

1900'lü yılların başında, doğuda Medresetü-z Zehra adında, din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir İslam Üniversitesi kurmak fikriyle ülkenin yönetim ve hilafet merkezi olan İstanbul'a geldi ve hayatı boyunca bu fikrini gerçekleştirmek için gayret gösterdi. Doğrudan istediği şekilde bir üniversite kuramamakla birlikte dünyanın her tarafına uzanan ilim evleri açılması ile Bediüzzaman'ın hayalini kurduğu ilim yuvaları farklı bir şekilde vücud buldu.

1. Dünya Savaşı yıllarında doğu cephesinde gönüllü alay komutanı olarak hizmet etti. Savaş esnasında yaralanıp 2,5 yıl Rusya'da esir kaldı. 1917'deki Bolşevik İhtilali esnasındaki kargaşadan yararlanıp esaretten kurtuldu. Dönüşte, Genelkurmay'ın kontenjanından Osmanlı'nın en üst düzey dinî danışma merkezi olan Dar-ül Hikmet-il İslamiyye'de görev yaptı. İngilizlerin İstanbul'u işgali yıllarında onların aleyhinde Hutuvat-ı Sitte adıyla bir risale neşretti.

Anadolu'da başlatılan İstiklal mücadelesine destek verdi.

1925 yılında Van'da eğitim faaliyetlerinde bulunurken, o sırada meydana gelen Şeyh Said hareketi sebebiyle, bu harekete karşı çıktığı halde tedbir olarak önce Burdur'a, ardından Isparta ve Barla'ya gönderildi. Burada 8 yıl kaldı. Risale-i Nur isimli Kur'an tefsirinin çoğu bölümlerini burada yazdı. Eserleri ve fikirleri sebebiyle Eskişehir Mahkemesine sevk edildi.

Sürgüne gönderildiği Kastamonu'da eserlerini yazmaya devam etti. 1943'te Denizli Mahkemesi'ne, 1948'de Afyon Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemeler beraatla neticelendi.

1950'de çok partili hayata geçildiğinde dini hak ve hürriyetler genişledi. Bediüzzaman, bu dönemde eserlerini matbaalarda bastırdı.

Bediüzzaman Said Nursi, 23 Mart 1960'ta Hakk'ın rahmetine kavuştu.
Eserleri;

Sözler

Allah, kâinat ve insan münasebetlerinin, çağımız anlayışına hitap eden bir üslupla ve Kur'an'ın dürbünüyle anlatıldığı, "insan neden ibadete muhtaçtır; kader nedir, insan kaderinin mahkumu mudur; kainat niçin yaratıldı; Kur'an neden mucizedir?" gibi bütün akılları hayrette bırakan ve hiçbir felsefenin halledemediği suallerin cevabını ve insanın imansız yaşayamayacağı gerçeğini ortaya koyan bu eser, Risale-i Nur Külliyatı'nın en mühim eserlerindendir.
Mektubat

Bu eserde günümüz insanına yol gösteren mektuplar bulunmaktadır. Kainattaki sürekli faaliyetin sırrı, Tek Allah'a inanç (Tevhid), Peygamber (a.s.m.) mucizeleri, İslamda reform, milliyetçilik, oruç gibi konularda zihinleri kurcalayan suallere verilen cevaplar ile Risale-I Nur Külliyatı'nın en mühim eserlerindendir.
Lem'alar

Gençlere, öğrencilere, hasta ve yaşlılara, ilim adamlarına, hanımlara daha doğru bir deyişle hepimize gerekli olan hayat ve iman prensiplerinin yer aldığı bu eserde Allah'ın varlığının kesin isbatı, Peygamberimizin (a.s.m.) bizzat yaşayarak gösterdiği saadet yolu, aile hayatının huzur prensipleri, iman kardeşliğini pekiştiren esaslar, günahın psikolojik tahlili ve günahtan kurtuluş yolları gibi konular ele alınmaktadır.
Şualar

Kainattan yaratıcısını soran bir seyyahın gözlemleri, bütün varlıkların dilinden tevhid delilleri; insanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi; ahirzamanda gelecek olan Deccal ve Süfyan gibi müthiş şahsiyetlerin mahiyetlerinin izahı ve bu konuda Hadis-i Şeriflerin açıklaması gibi çeşitli konuların yer aldığı mühim bir eserdir.
Asa-yı Musa

Kur'ani bir bakış açısı ile etrafımızdaki varlıkları inceleyen bir eser. Ayrıca, ibadet, gençlik, ölümden sonra diriliş ve âhiret inancı ile dünyadaki mutluluk arasındaki ilişkiler de ele alınıyor.


Mesnevi-i Nuriye

Risale-i Nur Külliyatının bir çekirdeği, insana Rabbini tanıtan yolların, nefisle mücadelesinde takip edeceği esasların, iman hakikatlerinin açıklamalarının yer aldığı, Risale-i Nur Külliyatı'nın fihristesi ve bir nevî fideliği addedilen bu eser Bediüzzaman'ın ilk eserlerindendir.


İşaratü’l-İ’caz

Birinci dünya savaşı sırasında cephede yazılan olağanüstü bir eser çağımız insanının ihtiyacı olan Kur'an'ın yepyeni yorumları, ince manaları, ilimlerin keşfiyle anlaşılan gerçekleri tesbit eden bu eser çeşitli tefsirlerde dağınık bir şekilde işlenen sırları açığa çıkaran, Kur'an'ın mucize oluşunu bütün yönleri ile anlatan, Kur'an'ın nazmındaki vecizliği ve mucizeliğini ortaya koyan orjinal bir Kur'an tefsiridir.
Barla Lâhikası

Risale-i Nur'un Barla'da neşre başladığı dönemde ilk talebelerinin samimî hissiyat, kalbî ve ruhî istifadelerini dile getirdikleri mektuplar ve Bediüzzaman'ın bunlara verdiği cevapları içine alan bu eser Risale-I Nur yoluyla yapılan iman ve Kur'an hizmetinin meslek ve metodunu belirlemektedir.
Kastamonu Lâhikası

Nur müellifinin, Kastamonu'da talebeleri ile Nur'un inkişafı, mahiyeti, iman hizmeti, talebelerin hizmet tarzları ve din düşmanları ile mücadele şekillerini konu edinen karşılıklı mektuplardan oluşan bu eser bilhassa yazıldığı zaman itibariyle bir devrin iman ve Kur'an hizmetinin özeti ve içtimâî bir dersidir.
Emirdağ Lâhikası

Nur müellifinin, Emirdağ'da ikameti esnasında Isparta, Kastamonu, İstanbul, Ankara ve üniversite talebeleri ile Anadolu' da ki talebelerine hizmetleri ve onların suallerine cevaben yazdığı mektuplar iman ve Kur'an hizmetinin günümüzdeki içtimâî vechesini ortaya koymaktadır.


Sikke-i Tasdik-i Gaybi

Kur'an-ı Kerim'in 33 âyetinin, Hazret-i Ali'nin (r.a.) ve Abdulkadir Geylani'nin Risale-i Nur'a gaybî işaretlerinin izahının yer aldığı bu eser Risale-i Nur Külliyatının mânâ alemindeki yerini ve ehemmiyetini ortaya koyan önemli bir eserdir.


Tarihçe-i Hayat

Risale-i Nur Müellifi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğumundan vefatına kadar olan yetişme tarzını, hizmetini, gayret, cehd ve fedakarlığını sade bir üslupla ortaya koyan; Bediüzzaman'ın yazı , mektup ve müdafaalarından derlenmiş ve bizzat kendisi tarafından tashih edilmiş çok kıymetli ve önemli bir eserdir.
Muhakemat

Her cümlesi bir kaide derinliğini taşıyan eser Bediüzzaman'ın ilk eserlerindendir. Müslümanların geri kalış sebepleri, bu sebepleri gidermenin çareleri; teknik gelişmelere İslâmiyet adına karşı çıkanların durumu; zorlukları akıl yoluyla çözmekten hoşlananlar için bulunmaz bir kaynak olan Muhekemat, mantıklı ve sağlam düşüncenin; doğru konuşup, doğru yazmanın ölçüleri gibi orjinal konuları ihtiva etmektedir.



Eylül 16, 2008, 05:34:07 ös
Yanıtla #1
  • Ziyaretçi

Sayın Admin,

Allahaşkına siz bu tipleri özel olarak mı şeçiyorsunuz? Siteye kabul öncesi sorulan sorularda benim görmediğim bir yerde Yobaz iseniz aramızda yeriniz hazır şeklinde bir bölüm falan mevcut mu?

Sayın amurdad,

Anladığım kadarı ile aile soyağacında ittihatçıların sallandırdıkları yobazlar mevcut.Yoksa bu ahlaksız iğrenç şahsiyeti ballandıra ballandıra buraya yazmazdın.Önce şunu söyleyeyim dedelerinizin intikamını hiç bir zaman alamayacaksınız boşuna heveslenmeyin. ***




« Son Düzenleme: Eylül 17, 2008, 01:31:45 öö Gönderen: MASON »


Eylül 16, 2008, 05:55:10 ös
Yanıtla #2
  • Ziyaretçi

Saidi Nursi nin kaleminden Masonlar;

Risale-i Nur dan;

Şimdi anlaşıldıki ,millet vatan ve islamiyete en dehşetli zarar veren komunistlik,masonluk ve dinsizliktir.Çünkü masonlık,komunistlik,dinsizlik doğrudan doğruya anarşitliği doğurur ve bu dehşetli duruma ancak ve ancak hakikatı kuraniye etrafında ittihad-ı İslam dayanabilir.

Başka bir yerde aydın kafalı insanları muhtemelen masonları aşağıdaki sözlerle tanımlıyor.

Bin yıllık Müslüman Türk ün manevi bağlarını koparıp onu başka bir yola süreklemek isteyen bir gürüh söyle diyor."Biz artık Allah ı hayat gayesi olarak tanımayacağız.Biz bir gaye yarattık  o gaye Allah değil beşeriyettir"

Bu yobaz kafalı herifin günümüzde ne yazıkki takipçileri hala bulunmaktadır.



Eylül 16, 2008, 06:03:03 ös
Yanıtla #3
  • Ziyaretçi

Sn:Darkside
Sizin uslubunuz son derece çirkin size cevab vermiyeceğim daha öncede siteden uzaklaştırıldınız ve bu konuda polemik yapmadan yukarıda hayatı verilmiş şahsiyetle ilgili fikirlerimi yazacağım..

Ben her türlü ilmi ve bilimsel yazıları okumaya çalışıyorum,kendi kültürümde yer etmiş ve gençlik dönemimde kafamdaki sorulara cevap vermiş belkide dinin başka yönden anlatılması gerektiğini ilk savunanlardan böyle bir şahsiyetin hayatını buraya taşımakta bir sakınca görmüyorum.

Eserleri bir çok dile çevrilmiş Said Nursi İslamı ve Tanrı inancını anlatmaktadır.Onu gerici ilan etmek Cumhuriyetden uzak görmek yapılacak büyük hatadır ve ardından gidenlerin yanlışlarıdır.Bizler bu ülkenin çoçukları olarak Laik,demokrat yapımızdan taviz vermeden Ahlak dusturları konusunda açıklamaları olan eserlerini okumakta çekinmemeliyiz.Ayrımcılık bizleri biryere götürmez.

Madem maneviyatımızı geliştirmeye çalısıyoruz o zaman her bilgiden faydalanacağız,budizmdende yahudiliktende keşke ibranice bilsem ve ordaki ahlak dusturlarınıda okusam bunu bütün içtenliğimle söylüyorum.Günümüz insanın belki o zaman sorunları tam olarak çözülebilinir,Rönesansında bir ahlak anlayışı var onu da bilmeliyiz.

Görüyorsunuz ki bu fikirlerim inançtan taasuptan kaynaklanmıyor bunu toplum içinde yaşayan insanın bir gerekliliği olarak görüyorum.Ve beni bu şekilde yaşamak mutlu ediyor ben yardım ettiğim sürece varım,ben ehli namus olduğum sürece varım,ben şiddete tam olarak karşı çıktığım sürece varım..

Her yerden Işığı bulabiliriz yeterki isteyelim bunu bilimdede arayabiliriz çalışmadada veya yolda çevremize güleryüzlü olmaklada..

Şimdi bunla gericiliğin ne alakası var bu eleştiriler nerden geliyor basma kalıp düşünceden çünkü.Ben savaş karşıtıyım onla ilgili bir yazıyıda mı siteye taşımayayım.Bir fikirden istifade etmek o fikrin kölesi olmak manasına gelmez.Ben bugun pazarda fazla verilen para üstünü geri verebiliyorsam,içki içmiyorsam ve insanlara zarar vermiyorsam bu yukarıdaki şahsiyetin bunda etkisi çoktur.

Her türlü manevi önderede saygı duyuyorum yeterki şiddet yanlısı olmasınlar insanlığa sahip çıksınlar görüyorsunuz SN.Darkside yine size cevap oldu yazım neyapalım..

En son mesajınız içinde başka sitelerde de Said Nursinin Kabaladan feyz aldığını masonluktan yardım aldığı yazıyor herkez birşeyler yazıyor işte.. :) Hoşgörü...Sorgulamadan kabul etmeyiniz,düşünmeden red etmeyiniz..

Saygılar..
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2008, 06:13:31 ös Gönderen: amurdad »


Eylül 16, 2008, 07:21:37 ös
Yanıtla #4
  • Skoç Riti Masonu
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 511

Sayın Darkside;

Size daha önce de yapılmış uyarıları dikkate almanız, daha uzun süre birlikte olmamızda fayda sağlayacaktır. Ayrıca kendinizi ifade tarzınızı yumuşatır ve fikirlerinizi medeni tartışma uslubuna uygun olarak dile getirirseniz, bugüne kadar tarafınıza uygulanmış yaptırımlar neticesinde olduğu gibi bizlerden zaman zaman uzak kalmak durumuna düşmezsiniz.  Sert uslubunuz yerine başkalarını rencide etmeyecek bir uslup kullansaydınız, inandığınız fikirleri daha uzun savunabilecektiniz. Eminim, şu geçtiğimiz 1 hafta içerisinde eğer sitede olsaydınız, bizimle paylaşabileceğiniz çok değerli fikirleriniz vardı.



Sayın amurdad;

Burası her ne kadar tüm fikirlerin serbestçe paylaşıldığı, tartışıldığı bir platform olsa da, açtığınız başlık ve içeriği, bilgi paylaşımından ziyade (siz arzu etmemiş olsanız da), belli bir görüşün propogandası izlenimi yaratıyor. Propoganda söz konusu olduğu zaman da doğal olarak aynı görüşü paylaşmayanların tepkisini çekebiliyor. Konuyu eğer subjektif bir kaynaktan 'ansiklopedik bilgi' imiş gibi aktarmak yerine, kendi görüşünüzü formüle edip paylaşsaydınız bahsettiğim propoganda izlenimi oluşmayacaktı .


Sağlıklı tartışmalar, fikir paylaşımları yapabilmek umuduyla.

Saygılarımla.



Eylül 16, 2008, 08:17:45 ös
Yanıtla #5
  • Ziyaretçi

Sn.Aramis
Konuyu daha önce bu sitede paylaşılan bazı bilgilerden daha taraflı değildir.Sadece herhalde hatam resimdeki derginin isminin görülmesidir.Bunun dışında bu platformda İslamın Karanlık Yüzü diye bir topic açılmıs; ben  bu konuda bir mesajla dinimin gerici olamıyacağını yorum farklılıklarınından kaynaklandığını ve site yönetiminin bu konuda bir şey yapmadığına şaşdığımı ifade etmiştim.Düşünebiliyormusunuz Afganistandaki Taliban yönetimi eleştirilmemiş dünya üzerinde 1,5 milyar inananı bulunan bir din karalanmıştır...Ben bu platformun özgür bir yer olduğu kanısındayım ve bu inancımı koruyacağım..

Uslubu bozuk birisinin saldırıları devam etmiştir.Sadece uyarıda kalınmış ve siteden uzaklaştırılma verilmiştir.Ama uslup çok bozuktur ben sansürden önceki hallerinide okudum.

Hayatını yazdığım kişi Said Nursi bir din adamıdır,şiddet içeren bir eylemi olmamıştır.Yine sitede din bilginlerinin çokça hayatlarına yer verilmiştir.Hatta siyasi yönleri olanlar dahil.

Verilen bilgi ansiklopedik bir bilgi sayılacak özelliktedir sadece hayatı anlatılmıştır ve eserleri yazılmıştır.Sitede bu tarz bibliyografilerin çokça yeri vardır bunlar ister din adamları olsun,isterse bilim adamları..

Ona duyduğum sevgi ve muhabbetden ona yazılmış bir şiiride aktardım şiirde kesinlikle sakıncalı değildir..

Kaynağımda resimde ismi geçen dergi değildir..İnsanların yorumları farklı olabilir bunlara da tepkimde saygı sınırlarını aşmadım aşmıyacağımda bilakis bana karşı aşıldı.

Benim sitede ilgiyle okuduğum Sn.Aramise
Saygılarımla...



Eylül 16, 2008, 09:20:17 ös
Yanıtla #6
  • Ziyaretçi

Sayın Aramis,

Uslubum konusunda haklısınız ancak bunlarla bu uslupla konuşulması gerektiğini anlatamadım hiçbirinize.Uslubum bunlara duyduğum nefreti gösteriyor ve böyle hissederken politik olup nazik cümleler kurmak karekterime ters.Sürekli ceza almam ve bundan sonrada alacak olmam bundandır.Aldığım cezalaedan ötürü site yönetimine herhangi bir kırgınlığım veya kinimin olmadığını ve bundan sonrada olmayacağına belirtmek isterim.

Burada siz Masonların anlamadığı belkide anlamak istemediği bu tiplere saygılı davranılarak örnek olunamayacağı veya kafalarının değiştirilmesine imkan olmadığı.Ben sizin yerinizde olsam burada Kur an dan alıntı yapanı bile barındırmam.Bu adamlar bu siteye yakışmıyor.

Ayrıca internet İslami forum dolu buna rağmen bu tiplerin buraya gelmelerini elinizi vicdanınıza koyarak iyi niyet ile açıklayabilirmisiniz.

amurdad,

Said Nursi yi din iyi niyetli bir din adamı olarak görmen zaten bilinç seviyeni açığa vuruyor.Ayrıca ne karakterde birisi olduğun okuduğun dergidende belli (sızıntı).Sana tavsiyem bu yolları bırak doğru yola gir.Sızıntı okuyacağına aç Nutuk u oku.********************************************************************
Son olarak İslam a saygı gösterilmesini bekleyenler doğruları söyleyenlere saldırmak yerine İslamı saygı duyulacak bir din haline getirsinler.Bak islamın aydınlık yüzü güdük kaldı.İçinizi karanlık yüzüne yazılanların değil aydınlık yüzüne yazacak birşey olmamasının acıtması gerekiyor.

Tabii olaya bu bakış açısı ile bakabilmek için açık bir şuur,yobazlıktan arınmış bir beyin ve akıl gerekiyor.Bak işte ozaman*******************gerçeği yüzüne tokar gibi çarpıyor.
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2008, 09:44:18 ös Gönderen: aramis »


Eylül 16, 2008, 10:49:38 ös
Yanıtla #7
  • Skoç Riti Masonu
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 511

Sayın amurdad;

İstediğiniz inanca sahip olmakta, istediğiniz kişiye muhabbet beslemekte pek tabii ki özgürsünüz. Bu özgürlüğünüzün en büyük savunucularından birinin de ben olduğuma emin olabilirsiniz. İstenilen, ideal olan burasının çağlayan bir bilgi,irfan kaynağı haline gelmesi ve her isteyenin maşrapası büyüklüğünde bu kaynaktan doldurabilmesi. Mesajınız üzerine yorumum, inançlarınız veya sempatileriniz ile ilgili değil, biçim üzerinedir ve bahsettiğim ortamı yaratmaya yöneliktir. Pasifist bir kişi olarak tanıdığım sizin (pasifist, şiddet karşıtı, barışçı demektir, latince 'pax' kökünden gelir, etkin olmayan anlamında kullanılmamıştır) 'Büyük Bir Lider: Fuhrer Adolf Hitler' başlıklı bir konuda Adolf Hitlerin resmi altında Hitleri ve tarihteki eylemlerini öven bir mesaja ve onu yazan kişiye verebileceğinizi düşündüğüm (elbette ki yaşınız, deneyimleriniz ve sağduyunuz süzgecinden geçmiş) tepkiyi haklı çıkartabilecek ya da en azından 'karşı tarafa' -ki bu örnekte siz- haklı olduğunu düşündürtebilecek 'ofansif' bir mesaj kurgusundan kaçınılması gerektiği inancındayım. Örneğimi mazur görünüz lütfen, teşbihte hata olmaz derler.
Alıntı
Uslubu bozuk birisinin saldırıları devam etmiştir.Sadece uyarıda kalınmış ve siteden uzaklaştırılma verilmiştir.
Takdir edersiniz ki bir üye ile ilgili yaptırımlar, yönetsel görevler üstlenmiş diğer üyeler haricindeki üyelerle tartışmaya açık değildir. Yönetim,tüm üyelerle ilgili gerekli ve uygun gördüğü yaptırımları uygulamıştır, ve bundan sonra da uygulayacaktır.

Alıntı
Verilen bilgi ansiklopedik bir bilgi sayılacak özelliktedir sadece hayatı anlatılmıştır ve eserleri yazılmıştır
Özür dileyerek burada size katılmadığımı söylemek durumundayım, verilen bilgi, değer yargısı katılmış biyografi niteliğindedir. 'Bediüzzaman' sıfatının kullanılması, 'hiçbir felsefenin halledemediği suallerin cevabını ve insanın imansız yaşayamayacağı gerçeğini ortaya koyan bu eser', 'Birinci dünya savaşı sırasında cephede yazılan olağanüstü bir eser ', 'her cümlesi bir kaide derinliğini taşıyan eser', 'bulunmaz bir kaynak olan' gibi tanımlamalar konunun değer yargıları yüklü olduğunun kanıtıdır. Herhangi bir konu ya da kişi ile ilgili size ait fikirlerin, değer yargılarınızın katkısıyla ifade edilmesi en doğal hakkınızdır elbet. Ancak bir referans kaynak, bir objektif bilgi haznesi olma iddiasında olan bir yapı için, açılan başlık daha önce dediğim gibi, amacınız olmasa bile şekil itibariyle bir propogandayı en azından hissettirmekte. Eğer konuyu 'şu kişinin ya da şu kaynağın şu konu hakkındaki görüşü şu, ben de buna sonuna kadar katılıyorum' şeklinde başlatmış olsaydınız, ne inancınıza (haddim değil) ne de biçime itirazım olabilirdi. Umarım sizi kırmadan meramımı anlatabilmişimdir.
Her türlü konuda değerli katkılarınızdan eksik kalmamak dileğiyle.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2008, 10:52:47 ös Gönderen: aramis »


Eylül 16, 2008, 11:19:19 ös
Yanıtla #8
  • Ziyaretçi

Sn.Aramis
Konunun objektif işlenme yönündeki görüşlerinize kesinlikle katılıyorum,metin alıntıdır tabiki birdahaki sefere belirtmiş olduğunuz başlıklara önemle dikkat edeceğimden şüpheniz olmasın..
Şimdi kendimi sorguluyorum bunu acaba bilinç altımda bir tepkiylemi yazdım inşallah öyle değildir.Sitenin genel gidişatına veya yaklaşımına uyum göstermeye çalışıyorum.Ama buna benzer biyografilerde mevcut..

Said Nursi'nin eserlerini okuduğum için onlarda bir derinlik bulduğum doğrudur her fikrini benimsemesemde Yüce Tanrı'nın çok çeşitli sevgi açilimlarını eserlerinde vermiştir,mantığını,cümlelerini beğenerek okurum.
Çokça fikri hayatımda yol gösterici olmuştur.Zaten kendisi birçok bilimadamı tarafından incelenmektedir.Yazdıklarımı lütfen iyi niyet çercevesinde değerlendirin,yoksa amacım herhangi bir baskı oluşturmak veya insanları yanıltmak değildir.

SnDarkside siteden uzaklaşmasına da üzüldüm keşke bu sorunun çözümü konuşularak halledilebilse herkez gereken özeni gösterebilse.Umarım değişerek tekrar aramıza döner. :)

Ben totaliter yönetim sevdalısı değilim nedense bu isimler öncelikle bir tepkiyle karşılanıyor hem yanlış anlaşımalardan kaynaklanıyor hemde adını kullanan kötü zihniyetli kişilerden..

Sizin tutumunuz gerçekten çok güzel ve sözleriniz çok kıymetli...

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2008, 11:23:28 ös Gönderen: amurdad »


Eylül 17, 2008, 12:17:58 öö
Yanıtla #9
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 269
  • Cinsiyet: Bay

Sn.amurdad
Totaliter yönetim demekle neyi kastediyorsunuz...açabilir misiniz..?
Bilgili bir aptal, bilgisiz bir aptaldan daha aptaldır.
  Moliere


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
33 Yanıt
17447 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 23, 2009, 10:35:12 öö
Gönderen: baris
5 Yanıt
5724 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 28, 2008, 01:19:29 öö
Gönderen: Veritas
1 Yanıt
3762 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 13, 2007, 05:48:50 ös
Gönderen: shemuel
5 Yanıt
5679 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 13, 2007, 06:20:10 ös
Gönderen: shemuel
1 Yanıt
4690 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 22, 2008, 04:29:36 öö
Gönderen: Fraternis
2 Yanıt
5677 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 05, 2009, 01:48:55 ös
Gönderen: KUZEYDOĞU
AHLAK

Başlatan karahan Insan

0 Yanıt
2778 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 04, 2011, 10:32:24 öö
Gönderen: karahan
0 Yanıt
2090 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 03, 2014, 07:28:31 öö
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
2294 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 30, 2014, 10:13:51 ös
Gönderen: mbulut
0 Yanıt
4683 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 25, 2015, 10:55:52 ös
Gönderen: mbulut