Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Dinlerin faydaları, Şeytan ayetleri.-2  (Okunma sayısı 5593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 22, 2011, 05:07:07 ös
  • Seyirci
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 647
  • Cinsiyet: Bay

3-   Dinlerden önce insanlar nasıl yaşardı?
Yiyecek, barınak ve yakıt çok boldu, ve bu ihtiyaçları karşılamaktan başka çalışma yoktu. Meyveleri toplamak fabrikada çalışmakla aynı şey değildir. Bir geyiğe sezdirmeden yaklaşmak, bir kulübe yapmak veya biraz mantar bulmak. Vahşi insan için yaşam çalışma ve boş vakit olarak bölünmemiştir.
O uzun dönem içerisinde insanın neredeyse aynı zekâya sahip olduğu bilinmektedir. Kafatası ölçümlerinin zekâ ile alakası olmadığı bu günkü deneyler ve araştırmalarla ispatlanmıştır. Milyonlarca yıl öncesinde, yine sosyal bir zekâya sahip, el aletleri yapabilen, gurup halinde hareket edip, avlanabilen insanların varlığı bilinmektedir. Mülk edinme hissi olmadığı için komün bir hayat yaşamışlar, aile anlayışı kabile ölçeğine kadar büyümüş, herkesin sosyal bir baba, sosyal bir anne olarak kabul edildiği, doğal görev paylaşımı ile uyum içinde olmuşlardır. Üstelik onca zaman içerisinde neslini tehlikeye atmamış, çevresine zarar vermeyen ve mutasyona uğramamış, şimdikinden çok sağlıklı insanlar olarak yaşamışlardır.
Sapıklık, ahlaksızlık, kin, hırs, sahiplenme, şiddet, bencillik ve diğer kötü şeylerle yaşasalardı, ne hayatta kalabilirler nede nesillerini milyonlarca yıla yayabilirlerdi. Bu gün bile avcı-toplayıcı hayat tarzı süren ve hayatlarını peri masallarına bağlamamış bir sürü topluluk yaşamaktadır. Bu toplulukları dünyanın her köşesinde görebilirsiniz. Size basitçe ilkel dediğimiz insanın nasıl bir dünya görüşü olduğunu hepimizin bildiği Kızılderili reisin beyaz adama yazdığı mesajla anlatabilirdim ama bilmeyeniniz yoktur zaten. Ben birkaç örnek daha ilave edeyim;
- Yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.
- Yanlışı gören ve önlemek için eli uzatmayan yanlışı yapan kadar suçludur.
- Bir düşman çok, yüz dost azdır.
- Ağlamaktan korkma! Zihindeki ıstırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir.
- Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.
- Aşkı tanıdığında, Yaratıcı'yı da tanırsın.
Birde küçük bir hikaye ilave etmeden geçemeyeceğim;
Yaşlı reisin biri beyaz biri siyah iki köpeği vardır. Bunlar sürekli birbirleriyle oynaşır durur. Torununu yanına alıp nasihat verir,
-Bak, oğul dünyada böyledir, iyilik ve kötülük tıpkı şu köpekler gibi birbiriyle dalaşır durur.
Çocuk sorar,
-Peki, hangisi kazanır?
Yaşlı reis cevap verir,
-Ben hangisini daha iyi beslersem.
Böyle bir bakış açısına sahip insana ilkel demek mümkün mü? Yâda dinsiz, imansız deyip onu aşağılayabilir misiniz?
Avustralya’da, bir Aborjin erkek çocuğu onaltı yaşına bastığı zaman kabilesi dışına gönderilir. Aylarca doğadan geçinir, toprağın üzerinde uyur. Meyvelerini ve etini yer. Hayatta kalır. Dost varlıkları öldürmek zorunda kalsa bile… Aborjinler buna DOLAŞMA derler.
Tek başına ve kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabilen bir insanı tahakküm altına alabilir misiniz?

Bu yüzden dinlerin ortaya çıkış sebebi olarak, din olmazsa ahlak olmaz, erdem olmaz gibi safsataları kabul etmemiz imkânsızdır. Çünkü bu değerler zaten dinler ortada yokken de bilinmekte, hatta en doğru şekilde uygulanmaktaydı. Dinlerin olduğu çağlarda ise bu erdemleri bulmak neredeyse imkânsızlaşmıştır. Bunun doğru olup olmadığını da ilerideki bölümlerde günümüz dünyasını inceleyip hep beraber göreceğiz.

8-   Dinlerin argümanları nelerdir?
Hiçbiri ispatlanmamış olmakla birlikte, insanı, evreni ve içindeki her şeyi yaratan ve gözleyen, geleceği ve geçmişi şekillendiren, sonsuz bir güce sahip yaratıcıya ve onun elçilerine ve kitaplarına dayanır. Sayısı bilinmeyecek kadar elçisi vardır ve üstelik elçileri de yine insandır. Her şeye hâkim olan bu yaratıcı nedense herkesin dilini konuşabilen tek elçi, tek kitap da getirememiştir. Dinlerin uydurduğu hikâyelerin hiçbirinde mantıklı şeyler bulamazsınız. Zaten dinlerin yöntemlerine ve iddialarına bakarsanız, mantıklı, hayatın içinden hikâyelerin olmamasının daha doğru olduğunu görebilirsiniz. Çünkü hayatın içinden hikâyelerle ve delillerle tutunamayacağı açıktır.
Kuranda İsa’ya Tevrat’ı ve İncil’i öğrettik der(Maide Suresi Ayet:10) ama, İsa İncil diye bir kitap ne yazdı ne de yazdırdı, İncil İsa’dan 200 yıl sonra başkaları tarafından yazıldı. Yine Kuran’a göre Yahudiler Üzeyir diye birisine “Allahın oğlu demiştir(evbe Suresi Ayet:30) ancak Tevratta böyle bir şeye rastlanılmamıştır.
Kaldı ki Sümerlerde ki inançlar 3 semavi dinin temellerini oluşturur.

4- Dinlerin referansları nelerdir?
Yine kendileridir. Hiçbir dini destekleyen ne bilimsel bir kanıt, nede bir deney imkânı vardır. Dinler apaçık deliller olduğunu söylemesine rağmen dünyanın etrafında dönen devasa bir İncil veya kuran göremezsiniz.
Dine inananlar uyuşturuldukları için yalan söylemeyi ve iftira atmayı da kendilerine hak görürler. Örneğin Ay'a ilk ayak basan Neil Armstrong ve Fransız bilim adamı Jacques Cousteau’nun Müslüman olduklarına dair yalanı rahatlıkla yayabilmişlerdir. Bu iki kişide kendi internet sitelerinde ve yazılı olarak verdikleri beyanatlarda böyle bir şeyin olmadığını açıkça dile getirmişlerdir. Ancak bunu uyduran kişilerden hiçbir açıklama veya özür gelmemiştir.
Tarih, boşluklardan nefret eder, biraz iyi niyet biraz yalan geri kalan her şeyi kendi kendine halleder. Günümüze kadar dinin ihtiyaç duyduğu hikâyeler ve peri masalları da tarihin içinde uydurulmuş ve kanıksanmıştır. Kaybedilmiş bir savaşı galibiyet olarak göstermiş veya yaşanmış bir olayı tam tersine gösterebilmişlerdir. Günümüzde bile bu örnekleri çokça görebilmekteyiz.
En basit ve yakın örnek Osmanlı tarihidir. Osmanlılar bir Türk boyudur. Türkler tarihleri boyunca imparatorluklar ve devletler kurmuştur. Osmanlı döneminde de ilk başlarda etkili olan Türklük inancı ve erdemleri tarih içinde yerini dini erdemlere ve arap hayat tarzına bırakmıştır. Bu yüzden de Osmanlı imparatorluğu çökmüştür. Osmanlıların imparatorluk olma sebebi Türk olmalarındandır, İslam olmalarından değildir, çökme sebebi de İslam kimliğinin Türk kimliğinin önüne geçmesindendir. İlk başlarda bilimde ve sanatta daha etkinli olan Türkler, zaman içinde İslamlaşmalarından ve arap kültürünün etkisiyle hiçbir dal da başarı gösterememişlerdir. Şu an var olan tek Türk devletinin, kurucusunun İslam ve arap şahsiyetinden değil, (ATA)Türk şahsiyetinden dolayı olduğu zaten en güzel ispattır. Bu yüzden tarihteki hiçbir olayı dinlerin referansı olarak da kabul edemeyiz.

Diğer bölümde dinlerin iddiaları nelerdir ve Dinle yaşanan günler nasıldır konusunu işleyeceğim

Not: Bazı sebeplerden dolayı yazılarım bundan sonra aceleye geldiği için kalite olarak düşebilir, lütfen maruz görün.

Saygılarımla...
Bir yere ait olmayı hiç istemedim. Ya kendim olurum yada başkalarının arkamdan övgüleri ile ölmüş olurum.


Nisan 23, 2011, 05:56:35 ös
Yanıtla #1
  • Seyirci
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 647
  • Cinsiyet: Bay


Çok önemli bir detayı unutmuşum, izninizle ilave etmek istiyorum.
3- Dinlerden önce insanlar nasıl yaşardı konusuna ilave:
Biz insanlık değiliz. Dinlerin ortaya çıktığı bizim kültürümüz yeryüzündeki insanlığın sadece tek bir türüdür. Dinlerde insan sanki tek bir kültürmüş gibi bahsedilir. Oysa bu gün paleontolojide insan türü on binlerce olarak kabul edilir. 
Yani dinler, iddia ettikleri gibi bütün insanlığa gelmemiş, sadece bizim türümüze gelmiştir. O yüzden dinlerde Adem Havva hikayesi rahatlıkla Sümerlerden çalınabilmiştir.

Saygılarımla...
Bir yere ait olmayı hiç istemedim. Ya kendim olurum yada başkalarının arkamdan övgüleri ile ölmüş olurum.


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
Cehennem Ayetleri

Başlatan Einsof « 1 2 » Islam

14 Yanıt
10956 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 27, 2008, 07:42:25 ös
Gönderen: martı
Tanrı ve Şeytan

Başlatan blossom « 1 2 3 4 5 » Inanc Uzerine

49 Yanıt
24387 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 11, 2015, 01:16:58 öö
Gönderen: muratmazman
2 Yanıt
4619 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 05, 2008, 01:43:19 ös
Gönderen: dogudan
33 Yanıt
16991 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 25, 2012, 07:41:10 ös
Gönderen: karahan
0 Yanıt
3243 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 19, 2010, 10:19:46 öö
Gönderen: ceycet
26 Yanıt
18222 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 21, 2014, 12:06:36 ös
Gönderen: mbulut
0 Yanıt
2307 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 27, 2011, 02:20:39 ös
Gönderen: karahan
0 Yanıt
2091 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 27, 2011, 02:21:39 ös
Gönderen: karahan
0 Yanıt
2419 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 27, 2011, 02:22:26 ös
Gönderen: karahan
0 Yanıt
2026 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 19, 2015, 01:18:45 öö
Gönderen: Risus