Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: On yargilar dunyasi  (Okunma sayısı 13024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şubat 05, 2021, 02:14:26 ös
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Masonlukta deneme süresi varmidir? Yoksa niye yoktur?

Kisinin Masonluga basvurmak ile ilgili tereddutleri var ise, bu kuruma basvurmasi mantiklimidir?

Kisinin Masonluk kurumuna uye olmadan once bazi beklentilerin icerisine girmesinin onun uzerinde etkileri olur mu?

Kisinin Masonluga girmeden once Masonlugu kendi ic dunyasinda "bir harikalar dunyasi" olarak sekillendirmesinin onun uzerinde etkisi olur mu?

Acaba en onemli soru; "ben bu kapiyi niye caliyorum?" mudur? 

Şubat 06, 2021, 10:50:32 öö
Yanıtla #1
  • Mason
  • Aktif Uye
  • *

Kisinin Masonluga basvurmak ile ilgili tereddutleri var ise, bu kuruma basvurmasi mantiklimidir?

Kisinin Masonluk kurumuna uye olmadan once bazi beklentilerin icerisine girmesinin onun uzerinde etkileri olur mu?

Kisinin Masonluga girmeden once Masonlugu kendi ic dunyasinda "bir harikalar dunyasi" olarak sekillendirmesinin onun uzerinde etkisi olur mu?

Masonlukta deneme süresi yoktur. Zira gözünüzü Masonik dünyaya açıp nura kavuştuğunuz an Masonik sırlara vakıf olmaya başlarsınız. Kapıyı çalan üye kendisini kalben Mason yapmalıdır, Masonluğun ne olduğunu iyi öğrenmelidir. Teklif eden Kardeşimiz sorularını cevaplamalıdır. Masonluğun özellikle ne olmadığını anlatmalıdır. Böylece adayın fikirleri oldukça netleşir. tekris öyle ince bir çizgidir ki ne geri gidebilirsiniz ne de çok fazla ilerleyebilirsiniz.

Masonluğun, hiçbir şekilde maddi bir kazanç sağlamayacağı, makam ve mevki getirmeyeceği adaya ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Hem de defalarca. Aday sadece meraktan dolayı kapıyı çalıyorsa başvurmaması zira bu şekilde başvurup hayal kırıklığına uğrayanlar olduğu anlatılır.

Klişeleşti ama hatırlatmakta fayda var; Masonluk kendi ham taşını yontma mesleğidir. Kimse size sırlar dünyasının anahtarını falan vermez. Dershanecilik mantığı ile size özel hızlandırılmış "100 Maddede Antik Dünyanın Misterleri" tarzı dersler verilmez. Siz eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız geliştirirsiniz. Kimse sizin taşınızı, sizin adınıza yontmaz.

Kısacası bu bilgileri adayın önceden bilip başvurması gerekir. Bilmeme ihtimaline karşı, kapı çalmasında yardımcı olacak Kardeşimiz hatırlatır. Soruşturmada esnasında defalarca hatırlatılır.

* MASON OLMAK İÇİN KİŞİSEL YARDIM, DANIŞMANLIK VE REHBERLİK TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.
* MASONLUKLA İLGİLİ SORULARINIZI ÖZEL MESAJ İLE  SORMAYINIZ, FORUMA BAŞLIK AÇARAK SORUNUZU FORUMDA PAYLAŞINIZ.

Kasım 18, 2024, 12:24:21 öö
Yanıtla #2

1) Masonluk ta aday kendi başvurursa araştırma süreci yaklaşık ne kadar sürer?

2) Bu süre en uzun ne kadar sürer?

3) Bazı durumlarda önceden red verilen biri sonradan onay alabilir mi?

Sevgiler.
Fiat Lux

Kasım 18, 2024, 03:24:06 ös
Yanıtla #3
  • Mason
  • Aktif Uye
  • *

1) Masonluk ta aday kendi başvurursa araştırma süreci yaklaşık ne kadar sürer?

2) Bu süre en uzun ne kadar sürer?

3) Bazı durumlarda önceden red verilen biri sonradan onay alabilir mi?

Sevgiler.

Ne kadar süreceği, birçok faktöre bağlıdır. Yaz tatiline denk gelmesi, Loca çalışma günlerinin resmi tatillere denk gelmesi (resmi tatil günlerinde çalışma olmaz), adayın istenen evrakları ne kadar sürede teslim ettiği, Büyük Locadaki yoğunluk, talimat görevi verilen Kardeşlerin tahkikat için harcadıkları zaman vs.
Ortalama 1,5 yılı buluyor süreç.

Skrüten aşamasında reddedilen aday bir daha başvuru yapamaz.
* MASON OLMAK İÇİN KİŞİSEL YARDIM, DANIŞMANLIK VE REHBERLİK TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.
* MASONLUKLA İLGİLİ SORULARINIZI ÖZEL MESAJ İLE  SORMAYINIZ, FORUMA BAŞLIK AÇARAK SORUNUZU FORUMDA PAYLAŞINIZ.

Kasım 28, 2024, 02:51:18 öö
Yanıtla #4
  • Mason
  • Aktif Uye
  • *

Deneme süresinin olması için 2 temel kavrama ihtiyaç vardır.Birincisi sizi deneyecek bir ''mason'' olması ve ikincisi ise masonluğun size yüklediği bir görevin olmasıdır.Masonluk bireyin anlam arayışı için seçtiği yollardan biridir.Masonlar ise bu yolu tercih etmiş ve bunun gerektirdiklerini yapabilmeyi göze almış bireylerdir.Bu bağlamda kim neyi denetlebilri ki?

Yalnız bahsettiğiniz konu için değil  akıl ve mantık çerçevesinde hareket eden bir insan için tereddüt ve belirsizlik ile karar vermek doğru değildir.

Üye olmadan önce girmek istediği kurumun temel ilke ve kavramları hakkında bilgi edinmeye çalışması gerekir.Kurumsal anlamda masonluğun belirttiği lkeler dışında beklentiler varsa bu kişi üzerinde hayal kırıklığı vb. olumsuz etkiler yaratabilir.Bu nedenle bir takım beklentiler ve görüşler varsa bunu teklif edecek kardeş ile görüşmekten çekinmemek gerekir.

Henüz içine girmediğiniz bir yapı hakkında kendi iç dünyanızda oluşturduğunuz bu kavramı yıkma cesaretiniz olup/olmadığı üzerine daha çok düşünülmesi gereken bir sorudur.

Elbette önemli bir sorudur.Fakat çalmayı düşündüğünüz o  kapıdan içeri girmek için bu soruya bir cevabınız olması gerekir.
Görmek, varlığın yükselişidir.