Sayın Dino açıklamanız için teşekkürler. Bundan bir kaç yıl önce, Hürriyet Gazetesi'nde dönemin Büyük Üstadlarından biri zaten o konuda gazetede bir açıklama yapmıştı. Ben miktardan bahsetmeyeceğim ancak, küçük bir açıklama ile miktar öğrenilebilinir, biraz aflarına sığınarak tembellikte var gibime geliyor bu arkadaşlarda, araştırma yapmadan "armut piş, ağzıma düş" gibi....
Şimdiye dek yanıtlamamın nedeni, haddime olmamasındandır, ancak bu sitede ki hoşgörüyü çok zorlayan bazı arkadaşların olduğu kesin. Bu yalnız, aidat konusunda değil, yeri geldiği için belirtmek istedim, yani bir mazeret oldu aidat konusu... Lütfen birazcık gazeteleri kitapları karıştıralım, ardından mantıklı sorular soralım. Zenginler Kulübü olsa zaten böyle bir site olmaz, bir statü göstergesi olan, yatlar, katlar, gösterişli mekanlarda çekilmiş fotoğraflar yer alırdı, en azından benim tahminim bu. Bir kaç gence cevap vereceğiz diye çırpınmazlardı.
Masonluk'u merak ediyorsam, bunun için can atıyorsam, biraz da kütüphaneleri içindir. Para bilgi için önemlidir, ancak, bilgi, paranın bir aracı değildir. Bunca bilgiye sahip olan kişilerin de maddi (parasal) yöne çok ama çok önem vermeyeceklerini tahmin etmek zor değil. Allahınızı severseniz arkadaşlar, takma isimleri bile, dünyanın anlamına gelen kişilerin, paradan çok bilgiye önem verebilecekleri aklınıza gelmiyor mu?
Saygılarımla