[
Sayın SkullG,
Dönüp dolaşıp dile getirdiğiniz"Derince de ki olul meselesi",masonları yüceltmek niyetinizin tamamen aksi bir işleve dönüşmesine sebep olmaktadır.Bırakın bu konulara ehilleri cevap versin.Kocaman HKEMBL sı yapa,yapa sadece bir okul yapmamıştır herhalde.Sadece okadar ise zaten lafı bile edilmez.Günümüz Türkiyesinde sokakta gezen her 100 kişiden birisinin yaptırdığı bir okul mevcut.Her nekedar,çoğu hayır severin gerçek kasdının,hayır olmadığını bütün memleket biliyor olsa da,bu ve buna yönelik faliyetlerin ifşası,erdemli birlikteliklerin en önemli sırlarından daha önemli olmalıdır.Masonik sembolleri bile ifşa etmekten sakınan masonların,"hayır"işlerine yönelik faliyetlerini deklere etmek,o locaların mensubu bile olmayan ,sizler için ağır bir yükümlülük olarak kabul edilmelidir.Tabi ki bizim bilmediğimiz,tasavvur edemediğimiz,özel görevleriniz olmadığı sürece....
Saygılarımla...]
Sayın ceycet bey;
Sayın skullG'ya yöneltmişsiniz eleştirinizi ama ben şahsım adına eleştirinize katılmadığımı söylemek isterim.
Mason'lar her yaptıkları eseri ''biz yaptık ,biz yaptık'' diye dile getirmezler.
SkullG 'nın Masonluğu yüceltme gibi bir gayreti olduğunu çıkaramadım bu örnekten , Mason'luk zâten yücedir.
Moderatör olarak görevinin dışında entellektüel bilgisi ve yazılı anlatımı kuvvetli olan bir üyenin örneklemelerinin ehil bir elden çıktığını birçok mesajda görebilirsiniz.
Her 100 kişiden biri okul yapıyor demişsiniz bunu abartılı buldum ve her 100 kişiden biri yapıyor olsa bile Mason'lar o kişiler gibi bu yapılan okulların ve/veya diğer yardımların paralarını şahsî vergilerinden düşmemektedirler yâni katıs direk insanlık ve vatana hizmettir.
hayır"işlerine yönelik faliyetlerini deklere etmek---- demişsiniz doğrusu ''deklare'' olacaktı.
Hâricîlerin bildiği bir okul yapımını burda örneklemek ve/veya deklare etmek ağır bir yükümlülük değildir.
En derin sevgi ve saygılarımla...
Sayın mericcan,
dilbilgisisi konusundaki hassayitenizi,okumakta olduğum metindeki emarelerden gayet rahat gözlemleyebildiğim için,bu konuda size yüklenerek,mahcubiyetinize vesile olmak istemem.
Size yönelik omayan bir eleştiriye katılılmanız zaten beklenemez di.Acele verdiğiniz tepkinin sonucununda hayal kırıklığına uğrayacağınızı garanti etmekten başka elimden birşey gelmez.
Masonların dile getirdikleri hususlar konusunda,referans kaynağınızı bilemediğim ve gördüğüm kadarı ile mason olmadığınızı bildiğime göre,bu konularda yapılacak açıklamalarınızın,sayın Skullg'un ki kadar ciddiyet unsuru taşıyan beyanlar olduğunu düşünmekten öte de birşey söyleyemiyorum.Mason olmadan masonluk hakkında bukadar,kati öngörüleri olduğunu varsayan insanları bir arada görmekten duyduğum mutluluğu dile getirmenin yanısıra,sizler için hazırlanacağını varsaydığınız ödüllere bakarken veya bakma halinizi tasavvur ederken keyif aldığımı özellikle belirtmek isterim.Yanlız,dikkat ediniz;beyanlarınız mason olmamamınız ve masonik anlamlar içermediği için,nekadar beklerseniz bekleyin teyit edilmeyecektir.Ben buralarda olurmuyum bilemem ama,forumda ki hassas arkadaşlar sizin gelişim sürecinize şahit olacaklardır.Birilerine cevap vermeyi,size aften yapılmadığı halde,görev olarak adledebilecek cesarete sahip olduğunuz kanısına varmadan önce,konunun muhataplarının yazdıkları tüm mesajları okumanızı,aksi takdirde daha gülünç durumlara düşme tehdidinin adayı olacağınızı belirtmek isterim.
Deklere'nin ne olduğunu,deklare nin ne olduğunu anladığını sanan ve bizlere,bizim sahip olmadığımız bir dilden nasıl anlatacağını merak ettiğim insanlara,arapça ve farsça literatürde,osmanlıca kelimelerin anlamlarını,bir-bir açıklama fırsatına sahip olabilmeyi herzaman arzu ederim.Bu konuda yapacağınız girişimlerin sizi rüsva etmememesini umud eder,sizlere ve sizlere....
saygılar sunarım.