Bilgi, hayatimizin her alaninda cok onemli bir guctur, ancak bu gucun dogru bir sekilde kullanilabilmesi, bilginin nasil aktarildigi ve davranislara nasil yansitildigi ile dogrudan iliskilidir, en azindan benim icin diyebilirm. Bilgili insan her zaman degerlidir, fakat bu, her soylediklerinin mutlak dogru oldugu anlamina gelmemelidir. Bilgili bir insanin soylediklerini de elestirel bir sekilde degerlendirmek ve dogrulugunu sorgulamak onemlidir. Insan, ne kadar bilgili olursa olsun, onyargilarindan ya da hatalarindan tamamen arinmis degildir.
Bir kisinin cok bilgili olmasi, bu bilgiyi her zaman dogru bir sekilde uyguladigi anlamina gelmez. Ornegin, bir Mason, locadaki veya masonik resmi bir fonksiyonunun geregi olarak herhangi baska bir masonik ortamdaki veya buradaki hareketleri veya davranislarina yansimadiginda, o kisinin topluluk uzerindeki etkisini varin siz tahmin ediniz.
Yapay zeka gibi teknolijiler birer aractir; dogru sekilde kullanildiginda yaraticiligi vey uretkenligi artirabilir, ancak temkinli yaklasilmazsa yaniltici olabilirler, onun icindir ki, uretilen her icerige bir disclaimer ilistirilir.
Benim de disclaimer' im "bence" sozudur.
Emek icin de ayrica ben de tesekkur ederim. Benzerlikler olabailir, ornegin kordonlar veya onlukler, isteyen ksinin gormek istediklerine baglidir.
Saygi ile,