Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Yapay Zeka'ya Masonluğu Çizdirdim :)  (Okunma sayısı 2409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aralık 29, 2024, 11:22:48 ös
Yanıtla #10
  • Uzman Uye

Sayın Ömer Faruk Yılmazlar, ne demek istediğimi ya ben anlatamamış, ya da siz anlayamamışsınız.
      Efendim, mesele bu oluşumları, internetten, filmlerden veya kitaplardan izleyip okumak değil. Mesele, o havayı bizzat teneffüs edebilmektir. Yoksa, Masonlukla/Masonlarla ilgili kim bilir kaç kitap okunmuş, kaç film, kaç video  izlenmiştir. Sayılamaz bile belki.
     Yaşınızı bilmiyorum ama, ben kendi çağımdan Brigitte Bardot, Ursula Andress, Sophia Loren, Türkan Şoray, Fatma Girik gibi yıldızların filmlerini, onların rol arkadaşları ile dans etmelerini kim bilir ne kadar seyrettim. Hatta bazılarını yakından görme fırsatım da oldu ama hiç biri ile bir kere olsun dans etme, onlardan biri ile olsun yemek yeme şansım olmadı.
       Olayları görsel olarak izlemek ile bire bir yaşamanın aynı heyecanı vermeyeceğini düşünüyorum.
       Saygılar-sevgiler.

"Vur ama dinle beni"

Ocak 01, 2025, 12:18:00 öö
Yanıtla #11

Sayın Alşah,

Demek istediğinizi şimdi anladım.

Dediğinize katılıyorum, ben de sadece yapay zeka ile görsel üretmek için öyle yazdınız sanmıştım.

Saygılar ve sevgiler  :)
ᛋ Sól er landa ljóme ᛋ Lúti ek helgum dóme

Ocak 06, 2025, 11:34:03 ös
Yanıtla #12
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Doğru, Loca görmek nasip olmadı.  Ha ! Yahu Loca üyesi bir form mensubu davet edemez mi acaba! diyorum.

Allah o iştiyakı insanda öldürmesin, gerisi hallolur.

Ocak 08, 2025, 01:13:44 öö
Yanıtla #13
  • Orta Dereceli Uye
  • **

İlginçmiş demek için bakıyorsak ilginç,

Ancak ciddi bir bilgi olarak bakmaya kalkabilecekler için not düşüyorum. Bu görsellerin Masonluğa (Hele Türkiye'de Masonluğa benzerliği) 8 numara gözlük takan ama gözlüğü evde unutmuş birinin, sahnede Yılmaz Morgül görüp eve döndüğünde ailesine bugün Zeki Müren'i dinledim demesine benzetilebilir.

Konu güncel ve geleceğe yönelik.

Bildiğim kadarıyla yapay zeka'dan istediğiniz bilgi yapay zeka önceden yüklenen bilgileri derleyerek yanıtlar. Eğer insanların yapay zeka'dan masonluk hakkında istediğiniz bilgiyi doğru bilgi tanımı olarak almalarını istiyorsanız masonların bir an önce yapay zeka konusuyla ilgilenmeleri gerektiği kanaatindeyim. 

Masonluk hakkında birilerinin girdiği yanlış bilgi ile birileri masonluk hakkında yanlış bilgi edinirse yanlış bilgi edineni suçlayıcı yöntem mi tercih edilmeli yoksa insanların doğru bilgi edinmesi için yeni yöntemler mi aranmalı. Aksi takdirde insanlara "gördüğünüz Trump değil Yılmaz Morgül idi" diyerek toplumun bildiği yanlışlar ile ironi yapılır veya "toplumun masonluk hakkındaki cehaletini yapay zeka ile mi değiştireceğiz" diyerek her türlü bilimsel gelişmeyi gözardı etme yöntemi tercih edilebilinir.

Madem yersizlik alemi aslım
Artık bana tek bir şey düşecek
Yücelip aslıma gitmek

Ocak 10, 2025, 02:14:23 ös
Yanıtla #14
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Herkese merhaba,
Bende pek beğendim desem yanlış olmaz heralde ! Sonuçta yapay zeka :)) Locaya davet edilme fikri ne olmasın ? Farklı bir deneyim olurdu hepimiz için .

Ocak 22, 2025, 01:25:07 ös
Yanıtla #15
  • Skoç Riti Masonu
  • Aktif Uye
  • *

Her ne kadar çizimler güzel ve etkileyici olsa da gerçekle çok bağlantılı olduğu söylenemez.

Ama buradaki emeği takdir etmek lazım, araştırma arzusuna saygı duymak gerekir.

Yapay zeka, ne kadar dirensek de, ne kadar istemesek de hayatımızın değişmez bir parçası olacaktır, cep telefonları gibi. 25 yıl önce birisi bana elindeki bu makineye bağlı olacaksın, bu telefon birçok sektörü batıracak, bilgisayar ve fotoğraf makinesi satışları azalacak deseydi, belki bir çoğumuz güler geçerdik. Teknolojinin gelişim ve yaygınlaşma hızına baktığımız zaman, cep telefonlarının ve sosyal medyayının yaygınlaşma hızından daha hızlı bir şekilde yapay zeka hayatımızın içerisinde ve hatta tam merkezinde olacaktır.

Ama bilgili insan faktörü hiçbir zaman değişmeyecektir. İnternet bize çok kolay ve hızlı bir şekilde bilgi sağlamasına rağmen, doğru bilgi sağladığını iddia edebilir miyiz? Aynı sorun yıllar içerisinde yapay zekada da olacak maalesef. Programın kodlarını yazanlar, data girişini neye göre yaptıysa bize ona göre cevap verecek, yine de bu bilginin doğruluğunu teyit etmemiz gerecektir.

Saygılarımla ve sevgilerimle

* MASON OLMAK İÇİN KİŞİSEL YARDIM, DANIŞMANLIK VE REHBERLİK TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.
* MASONLUKLA İLGİLİ SORULARINIZI ÖZEL MESAJ İLE  SORMAYINIZ, FORUMA BAŞLIK AÇARAK SORUNUZU FORUMDA PAYLAŞINIZ.

Ocak 28, 2025, 05:26:45 ös
Yanıtla #16
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Bilgi, hayatimizin her alaninda cok onemli bir guctur, ancak bu gucun dogru bir sekilde kullanilabilmesi, bilginin nasil aktarildigi ve davranislara nasil yansitildigi ile dogrudan iliskilidir, en azindan benim icin diyebilirm. Bilgili insan her zaman degerlidir, fakat bu, her soylediklerinin mutlak dogru oldugu anlamina gelmemelidir. Bilgili bir insanin soylediklerini de elestirel bir sekilde degerlendirmek ve dogrulugunu sorgulamak onemlidir. Insan, ne kadar bilgili olursa olsun, onyargilarindan ya da hatalarindan tamamen arinmis degildir.

Bir kisinin cok bilgili olmasi, bu bilgiyi her zaman dogru bir sekilde uyguladigi anlamina gelmez. Ornegin, bir Mason, locadaki veya masonik resmi bir fonksiyonunun geregi olarak herhangi baska bir masonik ortamdaki veya buradaki hareketleri veya davranislarina yansimadiginda, o kisinin topluluk uzerindeki etkisini varin siz tahmin ediniz.

Yapay zeka gibi teknolijiler birer aractir; dogru sekilde kullanildiginda yaraticiligi vey uretkenligi artirabilir, ancak temkinli yaklasilmazsa yaniltici olabilirler, onun icindir ki, uretilen her icerige bir disclaimer ilistirilir.

Benim de disclaimer' im "bence" sozudur.

Emek icin de ayrica ben de tesekkur ederim. Benzerlikler olabailir, ornegin kordonlar veya onlukler, isteyen ksinin gormek istediklerine baglidir.

Saygi ile,       

Ocak 30, 2025, 02:05:47 ös
Yanıtla #17
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Sayın Ömer Faruk Yılmazlar, ne demek istediğimi ya ben anlatamamış, ya da siz anlayamamışsınız.
      Efendim, mesele bu oluşumları, internetten, filmlerden veya kitaplardan izleyip okumak değil. Mesele, o havayı bizzat teneffüs edebilmektir. Yoksa, Masonlukla/Masonlarla ilgili kim bilir kaç kitap okunmuş, kaç film, kaç video  izlenmiştir. Sayılamaz bile belki.
     Yaşınızı bilmiyorum ama, ben kendi çağımdan Brigitte Bardot, Ursula Andress, Sophia Loren, Türkan Şoray, Fatma Girik gibi yıldızların filmlerini, onların rol arkadaşları ile dans etmelerini kim bilir ne kadar seyrettim. Hatta bazılarını yakından görme fırsatım da oldu ama hiç biri ile bir kere olsun dans etme, onlardan biri ile olsun yemek yeme şansım olmadı.
       Olayları görsel olarak izlemek ile bire bir yaşamanın aynı heyecanı vermeyeceğini düşünüyorum.
       Saygılar-sevgiler.

Bir Mason locasi genellikle rituellik bir seremoninin duzenlenecegi zaman (belirli kisiler tarafindan) ozel olarak hazirlanir (Loca binasi icindeki diger mekanlari konu disi tutarak) ve sonrasinda mekan tekrar eski haline getirilir. (1800'den once bu seremoniler nasil ve nerde yapiliyordu ) Bunun nedenleri uzerine dusunmek ve Masonlardan bu konuda gorus almak faydali olabilir.

Amac; bu atmosferi deneyimlemek mi? Sadece merak mi? ...

Dogal olarak, bir hariciye seremoni salonu ( mabet/loca/calisma atolyesi) gosterildiginde, bu mekan ya haricilere ozel olarak duzenlenmis olur ya da yalnizca sandalyeler birakilarak sade bir halde sunulur. Her iki durumda da, locanin fiziksel ortamina girseniz bile o atmosferi deneyimleyemezsiniz. Bunun nedenleri konusunda farkli yorumlar yapilabilir, ancak burada detaylica siralamak yerine, konuyu yine uyelere birakmanin daha anlamli olacagini dusunuyorum.

Saygi ile,

Mart 03, 2025, 10:10:14 öö
Yanıtla #18

Selamlar arkadaşlar uzun süredir forum çok sessiz ve bu durum beni gerçekten üzüyor. Bugün yapay zekaya "Türkiye'de Masonluk" başlığı ile birkaç görsel çizdirdim ve sizlere de paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.
Bence gayet yaratıcı bir fikir,güzel görselli bir çalışma olmuş.
bir yukarda duran mesajda yapılan boşlar gibi diğer bütün boş yorumlara kulak asmayın.
gayet farklı bir fikir.
tebrik ederim.

Mart 04, 2025, 07:56:10 ös
Yanıtla #19
  • Mason
  • Yeni Katilimci
  • *

Sayın @Transcendental sizi üslubunuzdan dolayı uyarmak durumundayım. Yorumunuz varsa yapın, katkınız varsa verin, sorunuz varsa sorun. Ancak başka forum üyelerinin yorumlarına "boş yorum" deme hakkınız yok. Tekrarı halinde yaptırım olacağını biliniz.
Alterius non sit qui suus esse potest