Sayin Alsah,
Oncellikle, sorularima vakit ayirip ictenlikle yanit verdiginiz icin tesekkur ederim. Sizin de belirtiginiz gibi, bu konular zaman zaman farkli platformlarda da tartisilabilecek meseleler iceriyor ve her yeni cevap yeni bir soruyu beraberinde getiriyor. Ancak, en iyisi biz buradan ana konumuza, yazarlik surecinize ve kitabiniza geri donelim.
Yine de izninizle sunu belirtmek isterim: Bireysel deneyimler, teorik tartismalara anlam katan en degerli unsurlardan bir tanesidir. Dolayisi ile, goruslerinizi paylasmaniz bence cok kiymetlidir.
Yazarlik surecinizle ilgili oldukca mutevazi bir yaklasim sergiliyorsunuz. "Henuz yazarlik seviyesine ulastigimi zannetmiyorum." ifadeniz, uretkenligi surekli bir ogrenme sureci olarak gordugunuzu gosteriyor. Ancak, gerek yazdiklariniz gerekse yeni calismanizin yanki uyandiracagina dair inanciniz, bu surecin aslinda cok daha derin bir birikime dayandigini dusundurtuyor.
Komplo teorileri hakkindaki degerlendirmeniz ozellikle kayda deger. Teorilerin bireyleri arastirmaya sevk edebilecegini ifade ettiniz ki, bu tur bir zihinsel kivilcim genellikle elestirel dusunceye ve sorgulayici bir tutuma yatkin, devrimci karakterdeki zihinlerde tezahur eder. Ote yandan, hakikatin dogasi geregi cogu zaman bulanik kaldigi ve bilginin yanilsama ile ic ice gectigi bir dunyada, bir yazar perspektifinden gercegi sunmanin etkili yontemleri belirli bir cercevede sekillenmis olmali. Bilgiye ulasmanin ve yaymanin en saglikli yontemi forumlar mi, Sayin Sansever' in de zaman zaman yaptigi gibi medya roportajlari mi, kitaplar mi...Yoksa tum cabalara ragmen yanlis bilgilerin ve on yargilarin yikilmasi imkansiz oldugu icin hic ugramamak mi... Neticede, sizin de belirttiginiz gibi, "Bir cahile bir sey anlatmak, bir atomu parcalamaktan daha zordur."
Bu noktada, Sayin Selim' in "Yapay Zeka' ya Masonlugu cizdirdim

" basliginda Masonlar on yargilari kirma konusunda neden pasif kaldiklarina dair dolayli olarak yaptigi paylasimi hatirladim. Sayin ADAM' in da benzer bir konuda gorus belirttigini hatirliyorum. Bu pasiflik, Masonlugun dogasindan da kaynaklaniyor olabilir, ya da disaridan gorunmeyen baska dinamikler de soz konusu olabilir...
Bu baglamda, belki forumki Mason uyeler de bu konuyu yeni bir baslik altinda ya da Sayin ADAM' in daha once actigi basliklarda ele almak isteyebilirler. Neticede, Masonluk tarih boyunca yanlis anlasilmalarin ve komplo teorilerinin merkezinde yer aldi. Halbuki tarihsel olarak Masonluk, aydinlanma dusuncesinin onemli bir unsuru olmus ve pek cok entelektuel figuru bunyesinde barindirmistir. Ornegin, ABD' nin kurucularindan Benjamin Franklin bir Masondu ve ozgur dusunceyi tesvik eden calismalariyla biliniyordu. Fakat bu tur tarihi gercekler cogu zaman goz ardi edilerek spekulasyonlara yer birakiliyor.
Tum bu konulari ele aldiktan sonra, konumuzun basina, yani asil odak noktasi olan kitabiniza daha ayrintili bir sekilde egilebiliriz. Bu baglamda, aagidaki sorular yonunde dusuncelerinizi bizimle paylasmak istermisiniz?
1. Yazarlik suruveniniz nasil basladi? Daha once de yazin dunyasinda farkli calismalariniz oldu mu?
2. Kara Kapli Beyaz Kitap ismi oldukca dikkat cekici! Kitabin ismini nasil belirlediniz?
3. Kitabinizin masonik dusunceyle bir baglantisi var mi?
4. Kitabinizin telif gelirlerini LOSEV' e bagislama kararini nasil aldiniz?
5. Bu bagis sureciyle ilgili okuyuculariniza iletmek istediginiz ozel bir mesaj var mi?
Simdiden degerli vaktiniz icin tesekkur ederim.
Saygi ile,