Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: G20 Zirvesi nedir ve bu zirve hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 1004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aralık 01, 2018, 02:14:23 öö


            Saygıdeğer forum üyeleri;
 
                   G20 Zirvesi nedir?

                Yirmilik Grup anlamına gelen "Group of Twenty" 1999 yılında, dönemin G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının kararıyla kuruldu. G20'nin kurulmasındaki amaç gelişmiş ekonomilerle gelişmekte olan ülkeleri bir araya getirerek, dünyanın ekonomik sorunlarına daha kalıcı çözümler üretmekti.

G20 ilk kurulduğu yıllarda sadece bakanların toplandığı bir zirve olsa da, 2008'deki dünya krizi sonrasında bu toplantıya en üst düzeyde katılım yapılması kararlaştırıldı. Bu tarihten itibaren her yıl dünyanın en büyük devletlerinin liderleri toplanarak, dünya ekonomisinin yanında, ticareti ve gelişimini de şekillendiriyor.

          G20 zirvesi üyeleri;


G20 zirvesi üyeleri arasında 19 ülke ve Avrupa Birliği bulunuyor.

Üyeler arasında G7'yi oluşturan Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, Japonya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık bulunuyor.

Bunların haricindeki zirvede bulunan diğer ülkeler ise Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Türkiye.

Ev sahibi ülke, G20 üyelerinin haricinde istediği ülkeleri de toplantıya çağırabiliyor. Bu kapsamda Buenos Aires'teki zirveye Arjantin'in davetlisi olarak Hollanda ve Şili de katılacak.

       Kaynak: https://tr.euronews.com/2018/11/29/dunyanin-en-buyuklerini-toplayan-g20-nedir-neler-konusulacak
   

Saygıdeğer forum üyeleri G20 Zirvesinde olmamız ülkemizi ne gibi  bir prestij sağladı. G20 zirvesine girmeseydik olur muydu ve G20 zirvesinde ülkemiz ne gibi  bir prestije sahiptir bunları bilmiyorum benim merak ettiğim ve kafamı meşgul eden konu ise suudi arabistan arasında daha yeni gazeteci Cemal Kaşıkçı krizi geçti ve bu suudi prensler nasıl olur da G20 zirvesinde hala katılabilme gibi bir şanları olur? Bir diğer sorumda G20 zirvesinin gidişat durumu nasıldır? İleri zamanda G20 zirvesi kapatılır veya dağılır mı ben bu konuları merak etmekteyim. Sizlerin düşüncelerinizi de merak etmekteyim.

              Sevgi ve Saygılarımla,
Bizi Çalışmak Kurtarır!


Aralık 01, 2018, 02:50:18 öö
Yanıtla #1
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 64
  • Cinsiyet: Bay

Alıntı
Üyeler arasında G7'yi oluşturan Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, Japonya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık bulunuyor.

Aslında G-8'dir. Ancak Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ile diğer üyeler, Rusya'nın üyeliğini askıya almışlardır.

Alıntı
Saygıdeğer forum üyeleri G20 Zirvesinde olmamız ülkemizi ne gibi  bir prestij sağladı.

Prestij olarak ne anlıyorsunuz bilemem. Ancak ülkenin isminin Dünya çapında geçmesi, diğer ülkeler ile uyum ve ticari ortaklıklar gibi imajını arttıran yanları vardır. Ancak kanımca Türkiye'nin daha yüksek mertebelerde olması lazımdır. Bunun için de çalışmak şart...
  Ayrıca D-8 diye bir yapı da vardır. İşte o yapının geliştirilmesi ve kuvvetlendirmesi Türkiye'nin prestijini doğrudan etkileyecektir.

Alıntı
benim merak ettiğim ve kafamı meşgul eden konu ise suudi arabistan arasında daha yeni gazeteci Cemal Kaşıkçı krizi geçti ve bu suudi prensler nasıl olur da G20 zirvesinde hala katılabilme gibi bir şanları olur?
Para. Birçok problemi çözüyor çünkü günümüz dünyasında maddi değerler manevi değerlere göre çok daha ön plandadır. BBC Internatıonal'a bakın bakalım söylediğiniz olayı hatırlayan var mı ?

Alıntı
Bir diğer sorumda G20 zirvesinin gidişat durumu nasıldır?
G-20 sadece bir ekonomik oluşum değildir. İçerisindeki ülkelere baktığınız zaman aslında müttefiklik ilişkisi birçoğunun arasında daha gelişmiştir. Kime karşı müttefiklik ? Kendinden olmayana karşı... Taraf olma niteliği dolayısıyla ismi değişir. G8 yerine G7 olur ama olur... Çin buna karşı ne pozisyon alır veyahut taraflar birleşirse ne olabilir kimbilir...
   Bunları düşünebiliriz ancak 2. Dünya Savaşı hatta 1.Dünya Savaşı öncesine gittiğiniz zaman bu tip mekanizmaların yokluğu dolayısıyla sıkıntılar belki de çözülebilecekken savaşlar çıkmıştır. Sizin G-20 karşıtı bir düşünceniz de varsa bilginiz olsun '' En kötü anlaşma, anlaşmazlıktan iyidir.''
Saygılarımla...
"Rehber olarak erdemi değil talihi seçenler aklın ışığından yoksun kalır, özgürlük bilincini yitirerek başkalarına kul olur."
Lucius Annaeus Seneca