Masonlar.org - Harici Forumu

Inanc => 3 Buyuk Din => Islam => Konuyu başlatan: Kaan - Ekim 30, 2008, 10:53:26 ös

Başlık: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Kaan - Ekim 30, 2008, 10:53:26 ös
Mâlik İlyas Tanrıbağı'nın "HANÎF DİN" adlı eserinden, alıntı yaparak, yazıyorum:


"Ne yazık ki bugün elimizde olan Kurân, ilk orjinalideki âyetleri muhtevasında olan mesaj değildir. Orjinal Kurân'ın 6666 âyet olduğu görüş veya rivayet olarak kabul edilse de, âyetler sayıldığında bu rakamdan hayli uzak kalmaktadır. Bugün Kurân âyetlerini sayarsak 6234 adet olduğunu ve 432 âyetin varsayılan bu sayıya göre eksik kaldığını görmekteyiz. Besmeleleri bile toplasanız bu söylenen rakamdan hayli uzak kalmaktadır.

Kurân'ın indikten sonra ilk düzenlemesi 1. Siyasî halife Ebu Bekir zamanında yapılmış olup, ezberde olan âyetlerin yazıya döküldükten sonra saklaması için Resûl'ün eşi Hafsa'ya verilmiştir. 3. Siyasî halife Osman, Hafsa'daki bu Kurân'ı alıp bugün klâsik şekliyle bilinen hâline getirmiş ve Hafsa'nın elinde olan asıl nüsha da yakılarak imha edilmiştir. Bu yetmezmiş gibi sûrelerin iniş sırasına göre olan şekli bozulup karışık olarak tertip edilmiştir. Bu durum insanlarca Kurân'ın idrak edilmesinde, olayların anlaşılmasında başlıbaşına bir zorluk teşkil etmektedir. Bütün bu yapılanlar apaçık bize, onların siyasetine dair her şeyi açıklamaktadır.

Ebu Bekir zamanında Kurân toplama kurulunun başına Âli gibi bu konuda tek yetkin bir otorite, bir iç (mânâ) ve dış Kurân uzmanı dururken, Ebu Bekir tarafından "Ehlibeyt" düşmanlarından Zeyd bin Sabit getirilmiştir! Bu da'Sıkddık' denen adamın Hz. Muhammed'e bağlılığına, dostluğuna, "Ehlibeyt" sevgisine verdiği önemin gösterdiği adâleti olsa gerek! Kurân'ı toplayacak kurulun başı bu behbaht, Hz. Fâtıma'nın evini yakmaya giden Ömerin yanında ona yardımcı olarak yer almıştı.

Önce 6666 sayısının ne olduğuna bakarsak, gerçekten âyetlerin sayısının bu kadar mı olduğudur. Bu sayı hakkında sağlam bir kayıt olmadığından, tevatür olarak kabul etmek durumunda kalıyoruz. Her şeyden önce neden bu sayı? Şahsımca bu işin içinde ebcedi bir sırr saklıdır, şöyleki; 'Kurân'ın Allah mesajı olduğunun kabul edilmesinden dolayı onun âyetlerinin bu sayıda olduğu zamanla birbirine karıştırılmış olunmalıdır. Ebcedde "Allah" sözü '66' sayısal değerinde olduğundan, "Allah Allah" olarak yanyana koyulduğunda "6666" sayısı ortaya çıkmaktadır.' Bu elbette bir varsaımdır; ancak bazı âyetlerin siyasî nedenlerden dolayı gerek 3. siyasî halife Osman, gerekse de Emeviler zamanında tekrar düzenlenmesi adı altında Kurân'dan çıkarılmasıdır. Bu varsayımım, Kurân'dan âyetlerin çıkarılmadığı anla.ına gelmez, zira bu konuda üzeri örtülemeyecek kanıtları bu işi bilenler zaten bilmektedirler. Çıkarılan bu âyetlerin Emeviler'i lânetleyen ve "Ehlibeyt"i övücü âyetler hakkında olduğu ise su götürmez bir şekilde açıktır. Kurân'ın bugünkü şeklinin son olarak Muaviye zamanında Haccac tarafından düzenlenerek verildiğidir. Kurân'ın düzenlenmesi Haccac gibi bir zalime kaldıysa vay insanların, müslümanların hâline! Aklı olup da düşünene bu bile yeterince mesaj vermiyor mu?

Hz. Muhammed haşimi olduğundan bu lehçe ile Kurân'ın daha sonra Kureyş lehçesine çevrilmesi bile zaten yeterince anlam kaybına yol açacaktı. Kurân'ın ilk orjinal şekli gaflet ehli, İslâm'ın yüz karası, müslümanların önceki siyasî halifeler gibi kara yazgısı 3. siyasî halife Osman tarafından yakılmasaydı, bugün bir çok şey daha net görünecek, hatta Osman yüzyıllar sonra hakettiği bu vebalin altında kalmayacaktı. Ama belli ki bu konuda yapılan tahrifatın salı kalması, bilinmemesi için ilk nüsha delil olacağından imha edilmiştir, bu konuda bundan böyle hiç bir şüpheye gerek kalmamıştır. Onda Allah korkusu olsaydı, 'işte buyrun ilk hali bu, ben de şu düzenlemeyi yaptırdım, karşılaştırın hiç bir çelişki ve kusur, eksiklik yoktur' diye ortaya koyup vicdânların ve gelecek nesillerin reyine sunabilirdi. Bütün bu yaşanan olaylar, bize Osman zamanında gerçekten de '6666' âyetten veya ona yakın bir sayıdan oluşan Kurân'ın eksiltildiği kanısını çok güçlü olarak ortaya koymaktadır.

Bu konuda bilinen bir örneği vermek gerekirse, Hz. Muhammed'in eşlerinden Ayşe ve Kurtubi'den gelen sağlam rivayetlere göre; "Ahzâb sûresi" '200' âyet olarak tamamlanmıştır. Osman düzenlemesine göre ise şimdi bu sûre '73' âyetten ibarettir. Bu duruma göre tam'127' âyet tırpanlanarak Kurân'dan çıkarılmış, imha edilmiştir! Bu durum başka hiçbir delil olmasa, sadece aktarım bile olsa gayet mantıklıdır. Neden mi? Çünkü "Ahzâb" sûresi Medine'de nâzil olmuştur. "Ahzâb", 'hizb'in çoğulu olup; 'Topluluk, gurup, bölük, parti gibi anlamları vardır. Kurân cüzünün dörtte birine de hizip denir. Bu sûre, müslümanlara karşı savaşmak üzere birleşen 'Arap boylarından' bahsettiği için, bu ismi almıştır. Hicretin 5. senesinde olan bu olaya "Hendek" savaşı denmiştir. Bu sûre, Hz. Muhammed ve İslâm düşmanlarının Medine'yi bir ay muhasara altında tutması sırasında nazil olmuştur. Bu bir ay zarfında neler olmuştu? Ne sıkıntılar çekilmişti? Âli bu savaşta Amr bin Abdivedd'i öldürmüştü! Bu sûrede bu çok mühim olayı, İslâm'ın ayakta kalarak varoluş kaderini anlatan neden açık olarak tek bir ayet bile yoktur? Ancak 25. ayette kapalı olarak "müminlere" sözü ile Ali'ye işaret edilmektedir. Ondan başka zaten teke tek çarpışan olmamıştı ki! Aşikârdır ki, büyük bir tahrifat yapılmıştır ve en büyük yazılı delili de yakılarak yok edilmiştir. Din adamıyım diye geçinenlerin çoğu bu gerçekleri niçin insanlara açıklamıyorlar? Din zayıflar diye mi? Yalanla kuvvetlenen din de zaten ancak bu kadar suni ve yavan olmuyor mu? Onları ahirette Osman mı kurtaracak? Onlar Allah'tan değil, anlaşılan Osman'dan korkuyorlar! Allah hakkı dururken, Osman'ın haksız hakkını savunan, dinin bozguncusu, Allah düşmanıdır! [...] Onlara şu ayetleri peşinen anımsatayım:

"Allah'ın nimetini hem bilirler hem de inkâr ederler. Zaten çoğu kafir kimselerdir. " Kıyâmet günü her ümmetten bir şahit getiririz; inkâr edenlere itiraz için izin de verilmez, onların özürleri de dinlenmez!" Nalıl Sûresi, 83, 84

Bu konuda Batı'da bilinen Kurân uzmanı bir çok bilim ada.ının görüşleri de ne yazık ki yüzlerce âyetin çıkarıldığı şeklindedir. (Mr.A.J. Dierl, Dr.Günter Lüling, Weil, Nöldöke, Schwally.) Ülkemizde ise tanınmış ilâhiyatçılardan Sn. Prof. Süleyman Ateş de "Ahzâb sûresinin" Osman zamanında eksik yazıldığını söylerken, Sn. Prof. Yaşar Nûri Öztürk ise bu konuda rivayetlerin olduğunu söyleyerek dolaylı olarak kabul etmektedir. Burada işin en acı tarafı ise, batılı araştırmacıların bildiği gerçeklerin, İslâm dininin mensubları olan müslümanlar tarafından bilinmeyişidir! Müslümanlar bunu da düşünsünler, gerçekler onlardan niçin, neden saklanıyor? Söyleyeyim, dini siyaset ve fani dünya çıkarları için! Ne Allah'tan, ne hesaptan, ne de ahiretten korkan var!

Kurân'dan çıkarılan âyetler, içyüzünde insanın hakikatine dair verilmek istenen evrensel mesajı zedelemese de kabûl edilecek bir durum değildir.

Kurân'ı ilk toplama ve yazma işine Âli, Hz. Muhammed'in sağlığında söylediği emir üzerine başlamış ve tamamlamıştır; ancak bu, Ebubekir tarafından kabul görmemiştir! Âli, o zamanda Kurân'ı hem ezbere biliyor, hem de iniş sebepleri ile içyüzü ilminin sahibi tek kişiydi. O'ndan başka; "Sorun bana, Kurân'ın neresini isterseniz sorun; Allah'a yemin ederim ki, Kurân'da olan her âyetin ne zaman indiğini, nerede ve niçin indiğini bilirim" diyebilmez cesaretini kim göstermiştir ki? Hazret bunu açıkça söylediği hâlde niçin O'na sormadılar?
Öncelikle bu işin temelinde korkunç bir siyasî intikam söz konusudur. Nitekim bu öç, evrensel dinin dinamitlenmesine kadar varmıştır ki, âyetleri bile ortadan kaldırıp yok edecek kadar taraflarının gözlerini döndürmüştür.

Bunun yanında bir de çeviri sorunu vardır. Elimde mevcut 7 adet Kurân'ın çevirisi birbirine hiç uymamaktadır, bu bile insanların yanılmasında, değişik anlamlar çıkarmasında başlı başına bir sorundur. [...]"
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Ekim 30, 2008, 11:22:11 ös
Tüm Kuran nüshaları toplatılıp yakıldı o dönem bir nüsha hariç Hz Ali 'nin kendi eli ile yazmış olduğu nüsha .
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Mozart - Ekim 31, 2008, 12:15:16 öö
Bay semsin o nüsha hangi ayetleri barındırıyordu?hangi kaynağa dayanıyor bu fikriniz?

Tüm Kuran nüshaları toplatılıp yakıldı o dönem bir nüsha hariç Hz Ali 'nin kendi eli ile yazmış olduğu nüsha .
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Ekim 31, 2008, 08:10:56 öö
Bay semsin o nüsha hangi ayetleri barındırıyordu?hangi kaynağa dayanıyor bu fikriniz?

Tüm Kuran nüshaları toplatılıp yakıldı o dönem bir nüsha hariç Hz Ali 'nin kendi eli ile yazmış olduğu nüsha .

Sayın Akyol

Kuranın derlenmesi ve toplatılması konusunda araştıracağınız bir çok kaynak bunu doğrular.
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Mozart - Ekim 31, 2008, 06:06:39 ös
Sorumu tekrarlıyorum Bay semsin; Hz. Ali'nin yazmış olduğu nüshada hangi ayetler var?Bana kaynak gösterebilirmisiniz.Araştırmak istiyorum da ilk defa duyduğum birşey


Bay semsin o nüsha hangi ayetleri barındırıyordu?hangi kaynağa dayanıyor bu fikriniz?

Tüm Kuran nüshaları toplatılıp yakıldı o dönem bir nüsha hariç Hz Ali 'nin kendi eli ile yazmış olduğu nüsha .

Sayın Akyol

Kuranın derlenmesi ve toplatılması konusunda araştıracağınız bir çok kaynak bunu doğrular.

Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Ekim 31, 2008, 06:46:23 ös
Sayın Akyol

Hz Ali den alınamayan el yazmasında hangi ayetler vardı ben bilmiyorum ve  bilsemde söylermiyim bilemiyorum. Ben araştıracağınız kaynaklarda ayetlere ulaşırsınız demek istemedim Hz Ali de mevcut bunun nüshanın aslını koruduğunu vede derlenme veya toplanma amaçlı kimseye teslim edilmediği bilgisine ulaşabileceğinizi kastetmiştim.

Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Mozart - Ekim 31, 2008, 07:25:20 ös
Siz peki aşağıda söylemiş olduklarınızı hangi kaynağa dayandırıyorsunuz?Kaynağı var mı?

Tüm Kuran nüshaları toplatılıp yakıldı o dönem bir nüsha hariç Hz Ali 'nin kendi eli ile yazmış olduğu nüsha .
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Ekim 31, 2008, 11:06:10 ös
Sayın Akyol

Yukarıda Kuran ayet sayısına göre eksiltilmiştir denmekte ama siz benim bir cümleme takıldınız nedenini çok merak ettim.

Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Mozart - Ekim 31, 2008, 11:13:39 ös
Bay semsin bilgi paylaşımı yapıyoruz,
Ayrıca takılmadım zaten sadece bir cümle yazmışsınız,başka cümleniz yoktu.

Sayın Akyol

Yukarıda Kuran ayet sayısına göre eksiltilmiştir denmekte ama siz benim bir cümleme takıldınız nedenini çok merak ettim.


Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Ekim 31, 2008, 11:29:57 ös
Sayın Akyol

Bu bilgi için size şuanda kaynak gösteremiyorum
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Fraternis - Kasım 01, 2008, 12:32:31 öö
Mâlik İlyas Tanrıbağı'nın "HANÎF DİN" adlı eserinden, alıntı yaparak, yazıyorum: Denmiş eğer alıntı eksik yapılmamışsa...

Yazar önce rivayeten bir Kuran sayfa sayısından bahsetmiş bunlara ilişkin net ve gözle görülebilecek bir kaynak olmadığını anlatmış.Sonra hangi hesaplar içindeyse birden bire bu sözlerini bırakıp Halife Osman'nın ayetleri yaktığını ve yeniden derlediğini anlatmış. Şimdi işin ilginç tarafı inen her ayeti geliş sırasına göre ezberleyen 4 yeminli kişi olduğundan bahsedilir.Bu gibi karışıklıklar çıkabileceğinden olsa gerek bu 4 kişiye ihtiyaç duyulmuş. Madem böyle bir olay yaşandı deniliyor peki yeminli 4 kişiye ne oldu bahsedilmemiş. Geçiyorum Hz. Muhammed kendi halifesinin Hz Ali olmasını isteseydi herhalde tek sözüne kalırdı bu iş neden Halife Ebubekir'e verilmiştir sorgulanılamaz diye düşünüyorum. Geçelim bu ve benzeri yazıları nedense Hz Ali'ye yoğun sevgi besleyen kişilerden duyuyoruz buda siyasi bir amaç için Kuran tahrif edildi söylencesine uymakta ancak tahrif konusu değilde siyasi bir sorun yarattığı konusunda hemfikirim. Hz Ali Halifelik yapmadı mı? İstese bu rivayet edilen el yazması Kuran'ını orjinali budur diye ortaya çıkaramaz mıydı? Belki yapmıştır. Bundan ötürü Muaviye bunu tanımamış ve bir sonraki Halife din lideri olmasına rağmen Hz Ali'ye karşı bu ikinci Kuran'ın sayfalarını mızraklara taktırmıştır. Anlaşılan o ki ilk Kuran-ı Kebir'i kimse görmemiş toplanan sayfalar Hz Osman tarafından derlenmiş musaf haline getirilmiş, ondan başka kimsede orjinal kuran yoksa kim neden bu spekülasyonları yapar? Eger varsa nerededir neden ortaya çıkmamıştır. Bir çeşit Gnostisizm yapılmakta, heteredoks inançlar doğrultusunda bir şeyler açıklanıyor gibi davranılmakta ancak kaynak nerde desek yakıldı cevabı geliyor. Yakılırken orda mıydınız? Hadi yakıldı diyelim 4 Halife dönemi bitti üstünden bin yıldan fazla zaman geçti bunca zaman madem rivayet ettiğiniz Hz. Ali tarafından yazılmış bir orjinal var hangi niyet ve amaçla ortaya çıkarmadınız? Yahudi toplumunda görülen Essene ve Sabii diye anılan topluluklar gibi İslam inancı içinde de gnostisizm yaşayan cemaatler var. Bu sırlarını zaten dışarı ifşa etmezler, siz onlardansanız bunu zaten yazmazsınız eğer ki yazıyorsanız gidin bir daha sorun acaba size kaynağını verecekler mi?
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Kasım 01, 2008, 07:00:38 öö
Sayın Fraternis

Bu bilginin sır olduğunu hatırlamıyorum Hz Ali de mevcut bulunan kuran kimseye teslim edilmedi

Müslüman din adamlarına din tarihi ve dini konularda eğitim veren  yayınladığı kitapların doğruluğuna ve tarafsızlığına müslüman kesim tarafından  kesin gözle bakılan Mısırın Al-ehzer üniversitesinin konu ile ilgili kitaplarına bakınız.

O kaynaklara bakarsanız dediğim bilgiye ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz Türkiyede hiç konusu edilmeyen  Muaviye ye yollanan  mektuba bile.

Ve dediğiniz gibi  çevrem bu tür sırları bilip benden saklıyanlarla doludur bazılarına  1000 yıldan yaşlı kitaplar aktarılmıştır. 
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: semsin - Kasım 01, 2008, 12:01:13 ös
ehli sünnet kaynaklarında da Ali 'nin mushafının olduğu söylenir Buhari  ve müslim (sünni din adamları) istemiş olduğunuz iki kaynaktır.

Bir dosta da teşekkürü borç bilirim

Saygılar
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Barbaros - Kasım 01, 2008, 12:48:40 ös
Değerli Kardeşimiz;


Kuran ayetlerinin sayısı hakkında tam bir mutabakat yoktur. Bunun bazı sebepleri vardır:

1- Ayetlerin tamamında veya kur'anın umumunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Yani Kur'anın tamamı bellidir. Fakat alimler arasında ayet sayısında bir görüş ayrılığı mevcuttur. Şöyleki, Kur'anı açtığınızda ayetlerin yerini tayin eden yuvarlak işaretler vardır. İşte bazı alimlere göre, bu iki yuvarlak arasındaki ifadeler ayettir. Fakat bazı alimlere göre, bu iki yuvarlakların aralarındaki ifadelerin bazısı bir ayet değil, iki veya daha fazla ayettir. Bu görüş ayrılığından dolayı, ayet sayısında farklılık olabilir. Yoksa Kur'anın tamamında veya ayetlerin kendilerinde herhangi bir anlaşmazlık veya terslik söz konusu değildir.

2- Her besmelenin ayrı ayrı ayet sayılıp sayılmayacağı da ihitlaf sebeplerinden biridir. Her surenin başındaki besmele tek tek birer ayet midir, yoksa tek bir ayet midir.

3- Ayrıca, Kuranda bulunan “durmayınız” anlamına gelen “LA” işaretinin olduğu yerlerin de birer ayet sayılıp sayılmayacağı.

Bu nedenlerle Kuranın bir harfinde bile değişiklik olmadığı halde, ne kadar ayet olduğu konusu tam netlik kazanmamıştır. Elinizde bir kitap olsa kaç parağraf veya cümleden meydana geldiği sorulsa değişik anlayışlara göre farklı rakamlar çıkacaktır. Bu anlayış farklılığı kitabın azalacağı veya fazlalaşacağı anlamına gelmez. İşte Kuran da esas olarak içindeki her şey ile meydandadır. Ancak değerlendirme farklılığından rakamlar da farklı çıkmaktadır.

Kuranın yazılışı ve zamanımıza kadar gelişini anlatan şu yazıyı da okumanızı tavsiye ederiz.

Allah'ın son mukaddes kitabı, bütün insanlığa İlâhi fermanı olan Kur'an, 23 senede âyet âyet, sûre sûre nazil olmuştur. Peygamber Efendimiz kendisine nazil olan âyet ve sûreleri yanında bulunan sahabelerine okur, sahabeler de onu ezber ederler, bir kısmı da yazardı. Bundan ayrı olarak, Peygamber Efendimizin vahiy kâtipleri vardı. Bunlar nazil olan âyetleri ve sûreleri özel olarak yazmakla vazifeli idiler. Gelen âyet ve sûrenin nerede yer alacağı, Kur'an'ın neresine gireceği de bizzat Peygamberimize Cebrail (A.S.) vasıtasıyla bildiriliyor, o da vahiy kâtiplerine tarif ederek, gerekeni yaptırıyordu. Böylece Hz. Peygamberin sağlığında Kur'an'ın tamamı yazılmış, nereye neyin gireceği belli olmuştur. Aynca Cebrail (A.S.) her Ramazanda gelir, o güne kadar nazil olmuş âyet ve sûreleri Peygamberimize yeni baştan okurdu.

Efendimizin vefatından evvelki son Ramazanda Hz. Cibril yine gelmiş, ancak bu sefer Kur'an'ı Peygamberimizle iki sefer okumuşlardı. Birinci sefer Hz. Cibril okumuş, Peygamberimiz dinlemiş; ikinci seferde ise Peygamberimiz okumuş, Hz. Cibril dinlemişti. Böylece Kur'an son şeklini almıştı.

Bununla beraber, Hz. Peygamber'in sağlığında Kur'an, henüz müstakil bir cilt hâlinde bir araya toplanmış da değildi. Sayfalar halinde Sahabeler arasında dağınık olarak bulunuyor, hafızalarda ezberlenmiş halde duruyordu. Fakat neyin nereye gireceği gayet kesin ve net şekilde bilinmekteydi.

Nihayet Hz. Ebû Bekir'in hilâfeti zamanında görülen lüzum üzerine Zeyd bin Sâbit'in başkanlığında vahiy kâtiplerinden ve kuvvetli hafızlardan müteşekkil bir komisyon kuruldu. Kur'an'ın bir cilt hâlinde bir araya toplanma işi, bu komisyona havale edildi. Ashabdan herkes, elinde yazılı bulunan Kur'an sayfalarını getirip bu komisyona teslim ettiler. Hafızların ve vahiy kâtiplerinin elbirliği ile çalışmaları sonunda sayfalar, sûre ve âyetler Peygamberimizin tarif ettiği şekilde yerli yerine kondu. Böylece Kur'an, Mushaf adıyla tek kitab hâline getirilmiş oldu.

Artık Kur'an için unutulma, kaybolma, tahrif ve tebdile uğrama diye bir şey söz konusu olamazdı. Zira aslı, Hz. Peygambere gelen şekliyle eksiksiz ve noksansız şekilde tesbit edilmişti.

Hz. Osman zamanında görülen lüzum üzerine, bu Mushaftan yeni nüshalar çoğaltılıp çeşitli memleketlere gönderildi.

Bugün elde mevcut olan Kur'anlar, işte bu Kur'an'dan çoğaltılmıştır.

Kur'an tesbit edilişindeki sağlamlık itibariyle, diğer ilâhi Kitablardan farklı olarak, hiçbir tahrifat ve değişikliğe uğramadan vahiy mahsulü olan şekliyle tesbit edilip ortaya konmuş; 1400 senedir de muhafaza edilerek gelmiştir. Bunda, Kur'an'ın edebî icaz ve i'câzının, yani, ezberleme kolaylığının hiçbir insan sözüne benzememesinin ve söz olarak hiçbir taklidinin yapılamamasının, edebiyatve belagatına erişılememesinin ve zaptında a'zamî titizlik gösterilmesinin büyük rolü olduğu kesindir. Fakat asıl sebeb, Kur'an'ı Cenâb-ı Hakk'ın hıfz ve himayesine alması, onu kıyamete kadar lâfızve mânâ bakımından bir mu'cize olarak devam ettirmeyi taahhüd etmesidir. Nitekim Kur'an'da şöyle buyurulur: «Muhakkak ki bu Kur'an'ı biz indirdik ve onu koruyacak, muhafaza edecek, devam ettirecek de biziz.:.» (Hicr, 9).

Bugün yeryüzündeki bütün Kur' anlar aynıdır. Hiçbir farklılık ve değişiklik yoktur. Ayrıca milyonlarca hafızın ezberinde bulunmakta, her an milyonlarca dil ile kırâet edilip okunmaktadır. Bu özellik, Kur'an'dan başka herhangi bir beşeri kitaba nasib olmadığı gibi, semavi kitablardan hiçbirine dahi nasib olmamıştır. Allah'ın son kelâmı, hükmü kıyamete kadar baki ezelî fermanı olan Kur'an'ın, böyle eşsiz bir makam ve ulvi bir şerefe nail olması da, elbette zaruri ve lüzumludur. (Mehmed Dikmen, İslam İlmihali, Cihan Yayınları, İstanbul, 1991, ss. 94-97)
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Fraternis - Kasım 01, 2008, 02:13:50 ös
Sayın Semsin verdiğiniz bilgiye göre kaynak bulmaya çalışıcağım. Teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Kaan - Kasım 01, 2008, 10:00:45 ös
Sayın Fraternis, son ve sondan yedinci paragrafların sonuna bakarsanız [...] böyle bir işaret göreceksiniz. Bir tek oraları yazmadım çünkü oralarda genelde eleştiriler yapmış yazar; o yüzden yazma gereği duymadım.

Esenlikler olsun.
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: agnusdei - Aralık 25, 2008, 10:25:41 ös
Eğer birileri kuran'daki ayetleri değiştirmediyse bu kitap kökünden sahtedir.

Hac.46 Yeryüzünde hiç dolaşmadılar mı ki, kalpleri olsun da onunla akıllarını çalıştırsınlar, kulakları olsun da onlarla duysunlar. Şu bir gerçek ki, kafadaki gözler kör olmaz ama göğüslerin içindeki gönüller körleşir.

biz aklımızı kalbimizlemi çalıştırıyoruz, kalbin böyle bir fonksiyonu varmı? günümüz teknolojisinin çürüttüğü yada kendi kendini çürüten bir sürü ayet var kuran'da...
Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Maledictum - Ocak 16, 2010, 11:36:24 ös
Değişen sadece Kuran değildir. Günümüzdeki Tanrı taraflndan indirildi denilen kitapların hemen hemen hepsi değiştirilmiştir.

Bu durumda Tabletleri okumanız gerekicek.

Başlık: Ynt: Kur'ân-ı Kerîm'den Âyetlerin Çıkarılması
Gönderen: Mozart - Ocak 16, 2010, 11:59:21 ös
Bay neo

Değişmiş olan ayetlerden örnek verebilirmisiniz ve kim tarafından değiştirildiğini kaynak ile kanıtlarınızla birlikte belirtebilirmisiniz!

sevgiler



Değişen sadece Kuran değildir. Günümüzdeki Tanrı taraflndan indirildi denilen kitapların hemen hemen hepsi değiştirilmiştir.

Bu durumda Tabletleri okumanız gerekicek.