Sayin ceycet,
Ben kurt asilli Azerbaycan vatandasiyim.Yedi yil Turkiyede egitim-ogretim gordum,Kibrista takim komutanligi yaptim.Turkiyedeki durumla Azerbaycandaki durum tam farkli.Ben bir asker olarak veya bir kurt olarak Turkiyedeki kurtlerin ozerklik talebini dogru bulmuyorum.Zaten Turkiyedeki kurt kardeslerimin hepsi bunu istemiyor.Turkiyede bir kurt vatandas Cumhurbaskani, Basbakan, bakan, millet vekili, belediyye baskani ola biliyorsa burada hic bir sorun yoktur.Guneydoguda sadece ekonomik, kulturel ve buyuk olcude egitimsizlik sorunu var.Bu sorunlardan dogan PKK teror sorunu var.Bazi dis guclerde Guneydogudaki bu durumdan iyi bir sekilde faydalaniyorlar.Guneydogudaki PKK-ya destek amacli mitinglere on binlerce kurt halki hicde isteyerek cikmiyor.Cikmazlarsa geceleri baslarina neler gelecegini iyi biliyorlar.Korkudan cikiyorlar.PKK-da bakin isde butun kurt halki ozerklik, iki bayrak, ana dilde egitim istiyor.Guneydogu Devlet otoritesinin en zayif oldugu bolgedir.Ben sahsen bir kurt olarak pkk-ya ve terore nefret ediyorum.
Amerika SSCB-yi iceriden cokertdi ve parcaladi.Yoksa baska turlu SSCB-le basaramazdi. Turkiyenin her gecen gun bir az daha guclendigini goren dis ulkeler bu suratli guclenmeni durdurmak icin, Turkiyeni parcalamak icin her zaman PKK-ni da, ermeni sorununu da alevlendirmeye calisacaklar.
Azerbaycan-ermenistan sorununu Turkiyedeki kurt sorununa benzetmek dogru degil.
Aslinda bolgedeki en buyuk sorun Rusiyadir.Rusiya Kafkazlari elinde tutmak icin Azerbaycan-ermenistan arasinda Karabag sorununu, Gurcustanda Osetiya ve Abhaziya sorununun anatarini elinde tutuyor.Bu gun Ermenistan Karabagi istesede Azerbaycana geri veremez.Cunki Karabagi ermenistan degil Rusiya isgal etmistir.
Bir kac sene once tarihini kesin hatirlamiyorum ermenistan mili meclisi karar verdi Azerbaycan topraklarindan cikalim diye.
Hatirliyormusunuz bir kac sene once ermenistan milli meclisindeki katliami?Ermenistan parlamentosunda Meclis baskani Demirciyani ve bir kac milet vekilini katletdiler.Bunu Rusiya KGB-si yapti.Ermenistana goz dagi verdi.Karabagi ben isgal etmisim sen kim oluyorsunda Azerbaycana toprak veriyorsun dedi.
Ermeni halki hasta ruhlu oldugu kadarda abdaldir.Ermenistan diye bagimsiz bir cumhuriyyet yoktur.Ermenistan Rusiyanin ozerk cumhuriyyetlerinden biridir.Ermeni halki tarihte hep oldugu gibi her zaman kendilerini ruslarin kucaklarina birakmislar.Bu gun Ermenistanin hava alanlarini, demir yolarini, fabrikalarinin tumunu, sirketlerini, ozelesmeye acik butun kurumlarini Rusiya borclari nedeniyle el koymus ve elinden almisdir.Ermenistan Cumhurbaskani Rusiyanin izni olmadan birak bir bakanini bir valisini bile gorevinden alamaz.
Sayin ceycet, ermeni halkinin azeri turkleri yaptiklari katliamlar, soykirimlar bagislanir gibisinden degil.
Simdi Hrant Dinkden bahs ediyorlar.Hrant Dinki ermeni istihbarat teskilati oldurtdu.Amaclari Turkiyeni Dunya arenasinda mahkum etmekti.Ben buna kesinlikle eminim.
Hatirliyormusunuz 1988 yilinda Azerbaycandaki Sumgayit olaylarini? Henuz SSCB parcalanmamisdi.Sumgayitda bir kac gunde onlarca ermeni olduruldu.Ermeniler butun dunya arenasinda bagirmaya basladilar Azeri turkleri Azerbaycanda yasayan ermenilere katliamlar yapiyorlar.
Azerbaycan Mili Istihbarat Baskanligi bu katliami isbat etdi.1988 yilinda olaydan bir kac gun once Ermenistandan iyirmi kisilik bir istihbarat timi Azerbaycanin Sumgayit seherine gelmis ve otelerde yerlesmisler.Bu ajanlarin hepsi Azericeyi cok iyi derecede biliyorlardi.Sumgayitdaki ermenileri balkonlardan asagi atib oldurende ermenistandan gelmis ajanlardi.Ihale Azerbaycana kaldi.
Isde bu yuzden diyorum bunlar zehirli, hasta ruhlu bir halkdirlar.Kendi milletlerine bile acimiyorlar.
Saygilarla