Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: AIDS'in ilacı bulundu mu ?  (Okunma sayısı 932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mart 06, 2019, 01:05:33 ös
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3234
  • Cinsiyet: Bay

AIDS'in ilacı bulundu mu

https://odatv.com/images/2019_03/2019_03_06/aidsin-ilaci-bulundu-mu-06031934_l2.jpg?v=1551854073

İngiltere'de HIV pozitif olan bir hasta kök hücre tedavisinin ardından, AIDS virüsünden kurtulmuş olabilir. Doktorları, hastaya HIV’e dirençli bir bağışçıdan kemik iliği kök hücreleri nakledildiğini açıkladı.
AIDS'in ilacı bulundu mu

İngiltere'de HIV pozitif olan bir hasta kök hücre tedavisinin ardından, AIDS virüsünden kurtulmuş olabilir. Doktorları, hastaya HIV’e dirençli bir bağışçıdan kemik iliği kök hücreleri nakledildiğini açıkladı.

Hastanın, HIV'in çoğalmak için ihtiyaç duyduğu enzimlere saldıran antiretroviral ilaçları 18 ay önce kullanmayı bıraktığı, sonrasında yapılan hassas testlerde hastalığın izine rastlanmadığı belirlendi.

Haber ajansı Reuters’a konuşan HIV biyoloğu Profesör Ravindra Gupta, "Artık ölçebileceğimiz bir virüs kalmadı. Hiçbir şey tespit edemiyoruz" dedi.

"SON ÇAREYDİ"

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Londralı hastayı tedavi eden ekibin başındaki isim, hastanın "işlevsel olarak iyileştiğini" ve nekahat döneminde olduğunu söyledi ancak "Tamamen iyileştiğini söyleyebilmek için çok erken" uyarısında bulundu.

2003 yılında HIV pozitif olduğu belirlenen hastaya 2012’de de bir kan kanseri çeşidi olan "Hodgkin lenfoma" teşhisi kondu. 2016’da hastanın durumu iyice kötüleşince, doktorlar nakil için bağışçı arayışına girdi. Gupta, "Bu gerçekten onun yaşaması için son çareydi" dedi.

Nakil sürecinin nispeten sorunsuz ilerlediğini söyleyen Gupta, hastanın bir dönem "graft-versus-host" hastalığıyla mücadele ettiğini de söyledi. GVHD olarak bilinen hastalıkta bağışçının bağışıklık sistemi hücreleri hastanınkileri saldırarak organ fonksiyon bozukluğuna neden olabiliyor.

AIDS uzmanları bu son vakanın, hastalığı tamamen ortadan kaldırmak için kritik bir adım olduğuna; ancak HIV tedavisinin bulunduğu anlamına gelmediğine dikkat çekiyor.

TÜM HASTALARIN TEDAVİSİ İÇİN OLANAKSIZ

Prosedürün pahalı, karmaşık ve riskli olması nedeniyle bu tip tedavilerin tüm hastaların tedavisi için olanaksız olduğunu belirten uzmanlar, CCR5 adı verilen genetik mutasyonla HIV’ye direnç kazanan bağışçıların çok az ve bulunmalarının çok zor olduğunun da altını çiziyor.

Uzmanlar CCRF mutasyonunun tedavinin tek nedeni olduğu konusunda şüpheli. Zira ölümcül risk taşısa da "graft-versus-host" hastalığı da HIV taşıyan hücrelerin kaybında rol oynamış olabilir.

2007’de benzer bir tedavi gören ABD'li Timothy Brown, AIDS'ten tamamen kurtulan ilk kişi olarak biliniyor. Almanya'da tedavi gördüğünden "Berlinli hasta" olarak anılan Brown, ABD’ye geri taşındı ve 12 yıldır HIV’siz bir hayat sürüyor. Londralı hasta ise kimlik bilgilerinin açıklanmasını istemiyor.

1980’lerde ortaya çıkan AIDS salgını dünya çapında 35 milyon can aldı. Hali hazırda 37 milyon kişinin de HIV taşıyıcısı olduğu tahmin ediliyor.

Odatv.com
« Son Düzenleme: Mart 06, 2019, 01:08:08 ös Gönderen: NOSAM33 »
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus


Mart 13, 2019, 04:36:02 öö
Yanıtla #1
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 56
  • Cinsiyet: Bay

aids virüsü insanın T lenfositlerine giren ve bir süre sonra onu öldüren bir virüstür.bu girişi esnasında lenfositteki CXCR4 reseptörüne tutunur. bu reseptörü kodlayan genler bazı insanlarda doğuştan eksiktir ve bu insanlar aids hastalığına yakalanmazlar. insan genleriyle oynayarak bu geni temizlediğinizdede aids e karşı dirençli bireyler doğmuş olur.