Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: PİRAMİTLERİN SIRLARI  (Okunma sayısı 10799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eylül 06, 2008, 01:34:27 öö
  • Ziyaretçi

Binlerce yıl önce yapılan piramitlerde bugün bile hala binlerce sır yatmaktadır. İşte piramitlerin şaşırtan özellikleri:

- Büyük Piramitin açıları, Nil'in delta yöresini iki eşit parçaya böler.

- Gize'deki üç piramit aralarında bir Pitagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5'dir.
- Büyük Piramitin taban çevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını verir.

- Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.

- Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alır.

- Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.

- Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler. Piramidi çeviren taş levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin taş levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.

- Büyük Piramit'le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.

- Piramitin yüksekliğiyle,çevresi arasındaki oran,bir dairenin yarı çapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir.Dört kenarlar dünyanın en büyük ve çarpıcı üçgenleridir.

- Gizde'den geçen boylam,dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler.Bu boylam ayrıca,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.

- Bugün teknolojik olarak çok ilerlemiş Japonya bile Keops piramidinin aynısını yapamamaktadır. Ziyaretçilerin Keops piramidine girişine izin verilmediği, bunun nedenin de piramidin koridorlarının çok dar ve dik olması olduğu söylenmektedir.

- Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı yaklaşık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi verir.(149.504.000km)

- Piramidin çalışkan işçilerinin olağanüstü bir çabayla günde 10 parça üst üste koyduklarını kabul edersek, piramitteki 2.5 milyon taçın 250.000 gün, yanı 664 yılda ancak oluşmuş oluyor. Oysa piramit 20-30 yılda tamamlanmıştır.

- Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir.Bu taşların temin edilebileceği en yakın mesafe yüzlerce km uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildikleri tam olarak bilinmemektedir.

- Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya yılda iki kez güneş girer.(doğduğu ve tahta çıktığı günler.)

- Mısır'daki büyük piramit,30 yılda inşa edildi.Bu piramitin taşları ile Fransa'nın etrafında 3m. lik bir duvar yapılabilirdi.

- Mumyalarda rodyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 kişi kanserden ölmüştür.

- Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

- Kirletilmiş suyu, birkaç gün piramidin içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

- Piramidin içerisinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

- Bitkiler piramidin içinde daha hızlı gelişirler.

- Piramidin içine bırakılmış su beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

- Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yapmadan piramit içinde mumyalaşır.

- Kesik ,yanık ve sıyrık gibi yaralar büyükçe bir piramit içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

- Piramitlerin bazı odalarını içinde ne olduğu hala bilinmemektedir. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde birkaç tur attılar fakat içlerini göremediler.

- Piramitlerin içleri yazın soğuk, kışın çok soğuk olur.

- Uzayda,aynı Mısır'daki piramitler ve Sfenks'in dizilişine uygun şekiller vardır.Ayrıca piramitlerin,bir yıldız kümesine göre dizili oldukları iddia edilmektedir.

- Piramitlerin bazılarında,kilometrelerce devam eden tüneller vardı. Bu tüneller,kimi zaman bir tuzağa, kimi zaman da firavunun gerçek mezarında çıkardı.

- Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku neşretmeden Piramit içinde mumyalaşır.

- Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir piramitin içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

- Firavun mezarlarının dağlarda açılan oyuklara yapıldığı dönemde,mezar için çalışan tüm işçiler, tanrılara kurban verilirlerdi. Bu, hırsızlara karşı alınmış bir önlemdi.


Eylül 15, 2008, 03:09:21 ös
Yanıtla #1
  • Ziyaretçi

Sayın:
Bugfree, gerçekten ilgi çekici Piramitler değil mi? Yukarıdaki yazıda yeni öğrendiğim kavramlar var, bir ekleme de benden, Piramitlerin ilk örneğine Mastaba deniyormuş, Mastabalar; Sümerler, Babiller de yaygınmış, Mastaba: üstü, yani sivri bölümü kesilmiş yapılara verilen admış, tabi mastabaları önce piramid yapıp sonra kesmiyorlar, (burada tanım kolay olsun diye böyle yazdım) sonraları bir piramidin geliştirilmesinde öncül olmuş.
 Saygılarımla.


Eylül 16, 2008, 02:35:23 öö
Yanıtla #2
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 562
  • Cinsiyet: Bay

Sanırım aynı yazıyı bir başka üye koymuştu ve bir diğer üyemiz de çok güzel cevaplar vermişti bu konuyla ilgili. Yazı tipik bir forward mail yazısı gibi; kaynak yok, bilgi çok...
Mea mihi conscientia pluris est quam omnium sermo


Eylül 16, 2008, 10:20:19 öö
Yanıtla #3
  • Ziyaretçi

Syn: Veritas
bu yazıların doğruluğu için kaynak şart, ancak gerçekten ilgi çekici, saygılarımla.


Ocak 11, 2010, 01:22:45 öö
Yanıtla #4
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 159
  • Cinsiyet: Bay

Büyük Piramit ve Altın Oran



Yukardaki diagram, Altın Oran'ın bir çember yarıçapı üzerinde nasıl bulunabileceğini gösterir. Kenar uzunluğu dairenin yarıçapına eşit olan FCGO karesinin FC kenarının orta noktası olan T'den GO kenarının orta noktası olan A'ya dik çizilen bir çizgi ile ikiye bölünmesinden elde edilen TCAO dikdörtgeninin köşegenini (AC) bir ikizkenar üçgenin kenarlarından biri olarak kabul edip ABC üçgenini oluşturursak, üçgenin yüksekliğini 1 kabul ettiğimizde (ki bu dairenin yarıçapıdır) COB üçgeninin OB kenarı, Altın Oran olan 0.618034 olur.

Bir trigonometrik cetvelden baktığımızda, OCB açısının 31"43' ve dolayısıyla OBC açısınında 58"17' olduğunu buluruz. Yukarıdaki diyagram önemini korumak şartıyla bizi başka bir konstrüksiyona götürür ki, bu belki de Mısır'lı rahiplerce çok daha önemli bulunmuş olabilir.



Yukardaki diagramda, üçgenin dik açıya ortak kenarlarından biri yine yarıçapın 0.618034'üdür fakat bu defa 1'e yani yarıçapa eşit olan komşu kenar değil, hipotenüstür. Yine bir trigonometrik tablo yardımıyla, 0.618034'ün karşı açısının 38"10' ve diğer açının da 51"50' olduğunu görürüz. Pisagor Teoremini kullanarak, OD kenarının uzunluğunun da yarıçapın 0.78615'i olduğu görülür.

Bu konstrüksiyonda onu özel yapan iki önemli nokta vardır. Birincisi; ED kenarının uzunluğu (0.618034) OD kenarının uzunluğuna (0.78615) bölünürse sonuç OD kenarının uzunluğuna (0.78615) eşit çıkmaktadır. Trigonometrik ilişkiler açısından bu şu anlama gelmektedir: 38"10' un tanjantı (karşı kenar ÷ komşu kenar), 38"10' un cosinüsüne (komşu kenar ÷ hipotenüs) eşittir. Tersi, 51"50' nin kotanjantı, 51"50' nin sinüsüne eşittir.

İkinci ve belki en önemli husus: OD kenar uzunluğu (0.78615) 4 ile çarpıldığında 3.1446 yı verir ki bu, hemen hemen Pi'ye (3.1416) eşittir. Bu buluş, 38"10' açıya sahip bir dik üçgenin Pi oranı ile Altın Oran fenomeninin çok özel ve ilginç bir kesişimini kapsadığını ortaya koymaktadır.

Kadim Mısır Krallığı döneminin rahipleri bu üçgenin özelliklerinden haberdar mıydılar? Bu diagram Büyük Piramit'in dış hatlarını göstermektedir. Bilinçli olarak ya da değil, bu piramit 38"10' lık bir üçgeni ihtiva edecek biçimde inşa edilmiştir. Yüzeyinin eğimi, çok kesin bir şekilde yerle 51"50' lık açı yapmaktadır. Bu piramit kesitini bir önceki ile kıyaslarsak, BC uzunluğunun yarıçapın 0.618034'ü olduğunu, AB uzunluğunun 0.78615 olduğunu ve AC uzunluğunun 1 yani yarıçap olduğunu görebiliriz.



Keops Piramidi'nin gerçek ölçüleri şöyledir (feet ölçüsünden metreye çevrilmiştir): AB=146.6088m BC=115.1839m AC=186.3852m).

Bu XXX noktadan itibaren işler biraz karmaşık ama çok çok ilginç bir hale gelmektedir.

Görüleceği gibi, BC uzunluğu, piramitin kenar uzunluğunun yarısıdır. Bu nedenle piramitin çevresinin uzunluğu BC x 8 dir. Yani piramitin relatif çevresi 0.618034 x 8 = 4.9443 dür. Yine piramitin relatif yüksekliği 0.78615 in bir çemberin yarıçapı olduğu farzedilirse bu çemberin uzunluğu (çevresi) yine 4.9443 olacaktır.

Bu beklenmedik uyum şu şekilde gerçekleşmektedir:

1)38"10'lık üçgene gore 0.618034 ÷ 0.78615 = 0.78615 dir (yukarıda bahsedilmişti). Demek ki, 8 x 0.618034 olarak belirlenen piramit çevresi 8 x 0.78618 x 0.78615 şeklinde de gösterilebilir.

2)Yine yukarıda, 4 x 0.78615 in Pi (Π) ye çok yakın bir değer verdiğini söylemiştik. Demek ki 2Π' nin de 8 x 0.78615 e çok yakın bir değer olduğu görülür. Böylelikle, yarıçapı 0.78615 olan bir dairenin çevresi şu şekilde ifade edilebilir: C=2Πr= (8 x 0.78615) x 0.78615

Bundan şu sonuç çıkmaktadır: Büyük Piramit, yatay bir düzlem üzerinden ölçüm yapıldığında sahip olduğu kare şeklindeki çevre uzunluğunun aynına, düşey bir düzlem üzerinde yapılan ölçümde de bu defa daire şeklinde olmak üzere sahiptir.



Birkaç ilginç bilgi olmak kaydıyla şu gerçeklere de kısaca bir göz atalım: Keops Piramidi'nin gerçek taban kenar uzunluğunun (230.3465m) 8 katı ya da çevre uzunluğunun iki katı, boylamlar arasındaki 1 dakikalık açının ekvatordaki uzunluğunu vermektedir. Piramitin kenar uzunluğunun, ekvatordaki 1 dakikalık mesafenin 1/8 ine eşit olması ve piramit yüksekliğinin 2 nin 1/8 ine eşit olması korelasyonunu irdelememiz, örneklemeyi evrensel boyutlara taşıdığımızda, dünya ile evrenin Pi ve Altın Oran sabitlerinin ilişkilerini algılamada küçük bir girişim, samimi bir başlangıç sayılabilir.

Şunu akılda tutmak gerekir ki; piramitin kenar uzunluğunun 230.3465m olması tamamen tesadüf de olabilir. Fakat karşılıklı ilişkiler yenilerini doğuruyor ve bunlara yenileri ekleniyorsa, bu korelasyonların kasti düzenlenmiş olduğu ihtimali de ciddi olarak dikkate alınmalıdır.

* vikipedi'den alıntıdır.

Not: Yazının aynı zamanda coğrafyada geometri başlığında yazılanlarla direkt olarak ilişkisi vardır. Ancak iki başlıkta da yayınlanamayacağını düşündüğümden bu başlığa koymayı uygun buldum, Sayın Mason veya Sayın Moderatorler yazının başka bir başlıkta (altın oran gibi) değerlendirilmesini düşünüyorlarsa yazıyı taşıyabilirler.
veritas lux mea.


Ocak 12, 2010, 06:49:09 öö
Yanıtla #5

-Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya yılda iki kez güneş girer.(doğduğu ve tahta çıktığı günler.)

Yalan! Çünkü hangi firavun döneminde yapıldıkları varsayımdır.

- Mumyalarda rodyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 kişi kanserden ölmüştür.

Tek nedeni bu değildir sıkışmış gazlarda etkilidir.

- Kirletilmiş suyu, birkaç gün piramidin içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
Yalan!
- Piramidin içerisinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.
Yalan!
[/u]- Bitkiler piramidin içinde daha hızlı gelişirler.
[u]Yalan! Güneş ışığı girmeyen bir ortamdan bahsediyorsunuz.[/color][/u]
- Piramidin içine bırakılmış su beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
Yalan!
- Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yapmadan piramit içinde mumyalaşır.
Yalan!
- Kesik ,yanık ve sıyrık gibi yaralar büyükçe bir piramit içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
Yalan!

- Piramitlerin içleri yazın soğuk, kışın çok soğuk olur.

Yalan! İçerdeki nem özellikle yaz aylarında nefes almayı bile güçleştirecek boyuttadır.

- Uzayda,aynı Mısır'daki piramitler ve Sfenks'in dizilişine uygun şekiller vardır.Ayrıca piramitlerin,bir yıldız kümesine göre dizili oldukları iddia edilmektedir.

Kesin kanıt değil teorilere ve bilgisayarda oluşturulmuş programlarda bu şekiller beliriyor. Asparagas!

- Piramitlerin bazılarında,kilometrelerce devam eden tüneller vardı. Bu tüneller,kimi zaman bir tuzağa, kimi zaman da firavunun gerçek mezarında çıkardı.

Tamamına yakını hikaye! Firavunların gömüldüğü bir çok kompleks vardır. Ancak 3 tane Gize piramiti bunlara tünelle yol açmaz. Bir araştırmaya göre (giren olmamış) Sfenks'in ayakları altından girildiği düşünülen tüneller vardır. Bu kadar "yalan" bilgi atmasyon vs. (yazıyı ekleyen arkadaşta pervasız tutum sergilemiş) haberlere inanmak mümkün değildir. Bu saçma sapan yalandan bilgileri kim hangi niyetle internete yaymışsa bilinki kandırmaya yönelik yanlışlardır. Mısır'ı ansiklopediden bile doğru okuyamamış birilerinin oranın ne coğrafyasını nede piramitlerin gerçeklerini bilmeden yaydıkları bir şehir efsanesidir.

Benim bu yazıyı eleştirmemdeki niyetim, internette gördüğümüz herşeyi sınamadan kabul edip hele böyle bir platforma "iş yapmak" için kopyalayıp yapıştırılmaması gerekliliğine inanmamdan kaynaklıdır.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2010, 06:52:46 öö Gönderen: Fraternis »


Mart 27, 2010, 12:25:33 öö
Yanıtla #6
  • Ziyaretçi

Keops Piramidi'nin nasıl inşa edildiğine dair hala bir cevap bulunamamıştır. Herodot'a göre 30 yılda tamamlanmıştır ve yapımında 100.000 esir çalışmıştır. Diğer bir teoriye göre köylüler tarafından inşa edilmiştir. İşçilerin ücreti yemek vererek yani gıda yardımıyla ödenmiştir. Temmuz ve Kasım ayları arasında Nil Nehri taştığından dolayı bu arazide çalışamıyorlardı. Taşan sular, Aswan ve Tura'dan satın alınan taşların yer değiştirmesine yardım etmiştir. Su, taşları piramide doğru getirmiştir.

 

*Bu piramidin inşası, bir düşünceye göre M.Ö. 2589-2566 yılları arasında tamamlanmıştır.

*Piramitte 2.300.000 adet taş blok kullanılmıştır ve bir taşın ortalama ağırlığı 2,5 tondur. Toplam ağırlık yaklaşık olarak 6.000.000 tondur ve yükseklik 482 feet (140 m) dir. Gize' deki en geniş ve en eski piramittir.

*Keops hakkında bilgilerimiz oldukça azdır. Arkeologlar incelemeye gelmeden önce mezarlar soyulmuş. Piramit hakkındaki bilgiler, içindeki nesneler vasıtasıyla öğrenilmiştir.

Piramidi tümüyle kapsayan bilye ya da mermer zamanla piramiti kemirerek kendi kendini bitirmeye başlamış. Sonra bu mermer kaldırılarak piramit tüm ebatlarından 33 feet (11m) kaybetmiştir. Piramidin üst platformu 10 m², tabanı 754 feettir.

*Orijinal girişi, bugün kullanılan girişten 15 m daha yüksekti. Girişe Al Mamun yeni bir geçit açtı fakat orijinal geçit bulunamadı. Yeni geçit yolu, boydan boya düzdür ve orijinal geçit ile birleşir. Geçit zamanla küçülmeye başlar ve küçülen bu geçit bir gizli odaya çıkar. Alçalan bu geçit aşağıya doğru 26ºlik bir açıyla inmektedir. Geçit yolu sadece 1.1 m genişliğinde ve 1.2 m yüksekliğindedir. Bu geçitten girilen gizli oda halka kapalıdır. Odanın ebatları 14 x 8,3 x 3.5 metredir. Geçit yatay olarak batıya doğru 100 feet gider.


*Alçalan geçidin ilerisinde yeni bir girişle karşılaşılır. Bu giriş çelik bir kapıyla kapalıdır. Burada yükselen bir geçit vardır ve o da alçalan geçit gibi 26ºlik açıyla yükselir. Yükselen geçidin bazı özellikleri alçalan geçitle aynıdır. Bu geçit de 1.1 m genişliğinde ve 1.2 m yüksekliğindedir. Bazı insanlar için bu geçit çok zor bir yolculuktur. Geçit 39 m (129 feet) uzunluğundadır.

*Geçitlerden yatay olarak devam ederseniz bu geçit sizi Kraliçe odasına götürür. Kraliçe odasına hiçbir zaman dokunulmamıştır. Zemini asla parlatılmamış, hala pürüzlüdür. Kral odası zamanla terk edilmiştir. Terk için yapılan açıklama şudur; "geçit yolları çok dar fakat Keops için yapılan lahit ise çok geniştir." Odanın diğer gizemleri ise havalandırma şaftlarıdır.

Bu şaftlar diğer iki şaftın üzerine mühürlenmiştir. Odanın terk edilmesine karar verildikten sonra şaftların yapımına devam edilmemiş. Havalandırma şaftlarının dini önemi büyüktür.

* İkinci ve en çok göz alıcı yer büyük galeriye doğru yükselen koridordur. Galeri 157 feet (48 m) uzunluğunda, 28 feet (8.5 m) yüksekliğinde ve 26 C dir. Galerinin çatısı da desteklenmiştir. Bir parça kağıt veya iğne çatıda kullanılan taşlar arasına sokulabildiği söylenmiştir. Galeri sadece dipte 62 inch (1.6m) genişliğinde ve eğri yüzeyin üzerinde sadece 41 inch (1m) dir.

Büyük galeri, Kralın odasına yol gösterir. Odanın duvarları pembe Aswan granitinden yapılmıştır. Bu odanın içinde kırmızı Aswar granitinden yapılma çok büyük lahitler vardır fakat kapakları yoktur. Kral odasının ebatları 5,2m*10,8m*5,8m dir. Bu odada da Kraliçenin odası gibi havalandırma şaftları vardır. O zamanlar geceleyin gökyüzünün en önemli özelliği Samanyoluydu. Kral odasının güney şaftı Orion Kuşağına, Kraliçe odasının güney şaftı Syrius'a işaret ederken, kral odasının kuzey şaftı kutup yıldızlarına işaret eder. Bu yıldızlar hiçbir zaman gökyüzünde görünmezler. Bu şaftların, önemli yıldızları ölü firavunun ruhunun buldurduğuna dair batıl bir inanç vardı.

Üst odada kireçtaşı bloklardan yapılmış bir çatı vardır. Bu, odanın sıkıntısını çok önemli derecede hafifletir. Bu odalarda sadece yazıtlar bulunmuştur.

Piramidin Çevresi:

Kuzey ve doğu tarafında orijinal kutunun kalıntıları piramitin dışında gözükmektedir. Piramitin tabanından 10 m fazladır. Keops'un Ölüm Tapınağı'nda küçük kalıntılar vardır. Yaylada Nazlat Al-Samma köyünde vadi tapınağından yol gösteren şosenin arasıra meydana getirdiği izlerini zamanla görürsünüz. Bu şose son 150 yıl önce çöktü. Keops Piramidi'nin batısında 3 küçük piramit daha ayakta durmaktadır. Bu piramitler, kız kardeşi ya da hanımı ve diğer 2 kraliçeye aittir.

Büyük piramitin batısında Kral Mezarları vardır. 15 mastabayı içerir. 100 yılın üzerinde kapalı durduktan sonra yakın geçmişte halkın ziyaretine açılmıştır. Burada 4,600 yıllık eski bir kadın mumyası keşfedilmiştir.

Büyük piramidin güney tarafında, Kayık Çukurları ve Müze vardır. 5 kayık çukuru 1982 yılında keşfedildi. Şu an sadece 1 kayık sitededir ve müzede gösterilmektedir. Kayık taşların içine tamamen kapanmıştır. Kayık ip ve çivilerle şaşırtıcı şekilde tutturulmuştur. Kayıktaki amaç yine batıl bir inanca yöneliktir; yaşamdan sonraki yolculuk için planlanmıştır veya Güneş Tanrısıyla birlikte olan seyahat için de olduğu düşünülmektedir. Görüldüğü gibi Keops Piramiti'nin her yanı Eski Mısır'ın batıl ve hurafelerle dolu inançlarının izleriyle doludur.


Kasım 04, 2017, 06:55:14 ös
Yanıtla #7
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 174
  • Cinsiyet: Bay

BBC Türkçeden bir haber;

"Mısır'daki Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen 'uçak büyüklüğündeki boşluk' yapım sırrını çözebilir....

Mısır'da bulunan Büyük Giza Piramitleri'nin en büyüğü ve en eski olanı Büyük Piramit olarak bilinen Keops Piramidi'nin ortasında yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedildi.
Fransa ve Japonya'dan bilim insanlarının açıkladığı ve Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bulunan boşluk Piramitler'in gizemini artırırken bazı Mısır bilimciler ise boşluğun Piramitler'in nasıl yapıldığını ortaya koyabileceğini söylüyor.
İki yıl boyunca yapılan araştırma sonucunda bulunan boşluğa henüz ulaşılamadığı için içinde bir şey olup olmadığı bilinmiyor.
Buluşun yapılmasını sağlayan ve 'elektron benzeri bir temel parçacık, atom altı parçacık' olarak bilinen müonlara dayanan teknoloji kaya parçalarının içindeki yoğunluğun keşfedilmesini sağlıyor." Haberin devamı için  http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41854558
no one


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
1 Yanıt
7929 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 28, 2011, 04:37:50 öö
Gönderen: MASON
30 Yanıt
21997 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 16, 2009, 11:34:10 ös
Gönderen: ozkann
2 Yanıt
6398 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 08, 2009, 01:03:01 ös
Gönderen: Prenses Isabella
2 Yanıt
4823 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 29, 2009, 10:54:28 öö
Gönderen: ADAM