Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Rennes-la-Château Olayları - 3  (Okunma sayısı 2679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şubat 14, 2010, 11:23:44 öö
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay



Bérenger Saunière, Rennes-la-Château köyüne geldiğinde çevreyi dolaşmış, komşu köylere de uğramıştı.

Beş kilometre doğudaki Rennes-les-Bains köyünün rahibi Henri Boudet ile bir araya geldiklerinde, ortak bir tanıdıkları olduğunu keşfetmişlerdi: Coustassa köyünün yaşlı rahibi Antoine Gélis.

Henri Boudet, Bérenger’den yaşça daha büyüktü ve hayli geniş bilgiliydi. Çok iyi Latincenin yanı sıra İngilizce de biliyordu. Bérenger, bir fırsatını bulup ona Latincedeki bazı terimlerin ne anlama gelebileceğini sordu. Bunun üzerine Henri, Bérenger’in bir şey bulduğunu hatta bulduklarının yüz yıl kadar önce Antoine Bigou tarafından saklanmış belgeler olduğunu hemen kavradı. Çünkü bu konuda bayağı bildikleri vardı.

Antoine Bigou yurt dışına kaçmadan önce «Ne olur, ne olmaz!» diye düşünüp, Blanchefort ailesiyle bağlantılı tüm bilgilerini Cauneille adlı genç bir rahibe anlatmıştı. Sıkıca tembih etmişti: «Bunlar kişiden kişiye aktarılarak saklanmalı, ancak çok zorunlu bir durumla karşılaşılırsa açıklanmalı.» Rahip Cauneille ise, yaşlandığında bu sözlü emaneti iki ayrı rahibe birden aktarmıştı. Bunlardan biri Rennes-les-Bains köyünün önceki rahibi Jean Vie idi. O da bir başka yere atanınca, buradaki görevini devrettiği Henri’ye anlatmıştı.

Ancak Henri açık vermedi. Bilmezden gelerek Bérenger’i şöyle bir sınadı. Ona bu gibi terimleri nereden çıkardığını sordu.

Bérenger lâfı geveleyerek kaçamak bir yanıt vermeye kalkışınca; Henri, «Bak, dostum... Gel anlaşalım. Birbirimize karşı saklamasız olalım. Eğer sen bana ne bulduğunu açıkça söylersen, ben de sana bildiklerimi anlatırım. Bu ikimiz için de çok daha yararlı olur.» dedi.

Bu deyişi galiba yeterince etkili olamamıştı ki, Bérenger ona hemen açılıp bulduklarını anlatmadı. Henri de üzerine gitmedi. Sabırlı davrandı. Ona biraz ipucu verirse, sonrasının daha kolay olabileceğini düşündü.

Henri Boudet, “La Vraie Langue Celtique et le Cromlech de Rennes-les-Bains.” (Gerçek Kelt Dili ve Rennes-les-Bains’teki Kromlek) adlı bir kitap yazmıştı. (Kromlek, çevresinde dikme taşlar olan bir anıta verilen genel ad.)  Bu kitapta hayli garip sözler etmişti. Keltlerin dilinin Anglosakson kökenli olduğu hatta Tevrat’ta öyküsünün uzun uzun anlatıldığı şu ünlü Babil Kulesi yapılmadan önce dünyadaki tüm insanların ortak dilinin İngilizce olduğu gibi... Kitabını bastırdıktan sonra, çoğunu bu konuyla ilgilenebileceğini umduğu belli seçkin kişilere göndermiş, «Bakalım bunları anlayacak bilgili ve akıllı biri çıkacak mı?» diye düşünerek beklemeye geçmişti.

Bu kitaptan Bérenger’e de bir tane verdi. Bunu dikkatle okuyup anlamaya çalışmasını, daha sonra yine görüşmeyi önerdi.

Bérenger Henri’nin kitabını baştan sona okudu. Ortak dil hakkındaki görüşlere aklı yatmadıysa da, tanımış olduğu kadarıyla Henri Boudet saçma sapan laflar edecek biri değildi. Anlattıklarıyla başka bir şey demeye çalışmakta olsa gerekti. Bir de Rennes-les-Bains köyündeki eski kromlek ile bağlantılı olmak üzere birtakım yönler ile mesafeler belirtiyordu. Belli ki asıl mesajın özü oradaydı ama Bérenger’in henüz bu çevre hakkındaki bilgisi, bunları kavramak için yetersizdi. Çaresiz, Henri’den açıklama istemek zorunda kaldı.

Birkaç gün sonra yine Rennes-les-Bains köyüne gitti. Bu kez Henri’ye keşfetmiş olduğu her şeyi açıkladı. Buna karşılık Henri de ona kitabında dil konusunda anlattıklarının ne işe yaradığını gösterdi. Bir tür şifreleme tekniği kullanmıştı. Önce şifre çözülüp sonra okununca, kitap daha anlamlı oluyordu. Bu çevrede çok eskiden kalma bir hazinenin yerinin nasıl bulunabileceğini gösteriyordu.

Hep aynı konu: Languedoc’taki hazine…

Fakat Henri’nin düşüncesi kesin değildi. Sadece bir varsayımdı. Kendisi aramış ama hiçbir şey bulamamıştı. Çünkü elindeki bilgi yetersizdi. Şayet başkalarının bildikleriyle bütünleştirilirse, belki o zaman bir sonuca varılabilirdi. Bu kitabı belli kişilere göndermiş olmasının nedeni de buydu. Fakat kimseden ses çıkmamıştı. Şimdi ise bir umut doğmuştu. Bérenger, Antoine Bigou’nun yazmış olduğu belgeleri bulmuştu. Belki onlardan da yararlanarak bir sonuç elde edebilirlerdi.

Henri’ye göre vasiyetnamede işlerine yarar pek bir şey yoktu. Eskiden bunların ortaya dökülmesi belki sakıncalı olabilirdi ama şimdi bunun üzerinden yüz yıldan çok zaman geçmişti. Gerçi soy ağacı çizelgesi önemli bir belge sayılabilirdi ama bunun değerlendirilmesi o aileden gelenlere düşerdi. Henri öncelikle Antoine Bigou’nun yazdığı parşömenleri önemsiyordu. Onlara şöyle bir göz atıp, burada yazılmış olanların İncil’deki hangi pasajlar olduğunu belirtince, Bérenger de hatırlayıp o pasajları mırıltıyla belleğinden söylemeye başladı.

Henri, «O önemli değil.» dedi. «Asıl önemli olan bunun ardında anlatılmış olanlar. Antoine kardeşimiz burada kötü bir Latince yazar gibi kendine özgü bir şifreleme tekniği kullanmış.» Sonra da şunu ekledi: «Önce bu şifrenin anahtarını bulmamız gerekiyor.»

Kafa kafaya verip hayli uğraştılar... Hiçbir sonuca varamadılar.




Bu bölümü de sonuçsuz bitiriyorum. Acele etmeyin… Bu âdeta bir macera romanı dizsisi gibi… Zaten Dan Brown da bundan etkilenmişti ya… Sonuç yavaş yavaş, aşama aşama belirecek.

ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
2 Yanıt
3937 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 05, 2019, 10:06:25 ös
Gönderen: ebedicirak
0 Yanıt
2873 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 13, 2010, 09:44:23 öö
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
3771 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 15, 2010, 02:32:01 ös
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
2516 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 16, 2010, 08:15:18 öö
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
2882 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 17, 2010, 08:25:01 öö
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
3072 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 18, 2010, 08:32:43 öö
Gönderen: ADAM
1 Yanıt
5938 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 19, 2010, 11:41:46 ös
Gönderen: AKTUĞ
0 Yanıt
3037 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 20, 2010, 09:35:43 öö
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
4578 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 21, 2010, 09:41:13 öö
Gönderen: ADAM
4 Yanıt
5066 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 22, 2011, 08:21:55 öö
Gönderen: ADAM