SEMBOLİZMHerkese açık olmayan (gizli kalması gereken) bir düşünceyi resim, şekillerle ifade eden prototip’lere sembol, sembollerin yorumlanmasına da “Sembolizm” denilmiştir. Sembolizm yaratılış sırlarının evrensel dili olduğundan hiçbir milletin veya topluluğun tekelinde değildir. Sadece astral ve benzeri türlerde seyahat yapabilen kişiler tarafından görülebilen (veya bu kişilere gösterilen) bu kutsal semboller yine bu kişiler tarafından izin verildiği tarzda ve üstü örtülü olarak yorumlanarak din, mitoloji, efsane, destan, masal, şiir, tarih adları altında insanlara anlatılmıştır. Örneğin: Kutsal dağda gizli bir düşünceyi ifade eden sembollerin Allah tarafından Hz. Musa’ya gösterilerek “Bak, her şeyi sana dağda gösterilen örneğine göre yap”diyerek ikaz edildiği İbranilere Bap 8/5. anlatılmakta, Hz. Musa’nın din üzerine yazmış olduğu kitabın menşei bildirilmekte, böylece Hesiodos, Homeros, Solon, Herodot ve diğer bilginlerin kaleme aldıkları dalların kökeni de ortaya çıkmaktadır.
Ezoterik kaynaklara göre sembolizmin kökeni "MU kıtası"dır. Batık veya kayıp olduğu ileri sürülen MU kıtası İnsanoğlunun ana vatanı, yani dünyanın en eski yerleşim merkezidir dolayısıyla da din, mitoloji, efsane, destanların kaynağı olan kutsal dağ da MU kıtasındaydı. Demek ki Hz. Musa ve diğerlerine gösterilen yer batık (veya kayıp) olduğu ileri sürülen MU kıtasıydı ve bu kıta anlatıldığı gibi batarak yok olmamış, sadece insanlardan gizlenmişti. Bu nedenle sembollerle ifade edilen bilgileri din, mitoloji, efsane, destan, şiir, tarih olarak bizlere aktaran kişiler bu çok gizli yere ait sırların üstünü örtmek mecburiyetinde kalmışlardır..
Din, mitoloji, efsane ve destanlara konu olan semboller aslında bir bütünün (İlahi Plan’ın) parçalarıdırlar. Bu yüzden herhangi bir sembolün gerçek anlamını araştıran kişi veya kurumların din, mitoloji, efsane, destan, masal, şiir ve tarih dallarını da araştırmaları ve aşağıdaki “İlahi Plan” şemalarını çok iyi tanımaları gerekmektedir.
İlahi Plan Şeması’ndan alınarak sembolizm adı altında bizlere aktarılan “Geometrik Şekiller”den bazıları