Ataturk'un mason localarını nıye kapattırdıgını kendime gore yorumladim :
Bakınız burda sormus siz hangli locaya baglısınız diye onlarda yahudi olan birini soylemısler.Yani aslında Ataturk onların yaptıkları islerden dolayı kapattırmıyor locaları.Bu locaları dis guclerın kendi isteklerı dogrultusunda yonlendirebilecegini dusundugu icin ilerleyen zamanda sonucları kotu olabılır dıye onlem almıs bence.
Sayın Waldow,
Bu bahsettiğiniz anektod muhtelif şekillerde mailbox' larda internet sitelerinde copy paste olup durmakta günden güne kişiler arasında anlatıldıkça hikaye daha da (vatanperverliği bir şart, bir hayat gayesi olarak kabul eden) bizleri üzen ve komikleşen bir hal almaktadır. Şimdi izninizle bir kaç soru sormak isterim.
1- Bu hikaye' nin anlatıcısı kimdir? O odada kim bulunmuş da bu anektodu anlatmıştır. Bu hikaye yazılı bir metin midir?
2- Geçenlerde Danone' nin çcoukların zekası üzeinde geriliğe yol açtığına ilişkin rakip şirket çalışanları tarafından sürekli forward edilerek yayılan ve bu anektod ile benzer şekilde gitgide olayların kontrolden çıktığı bir yazı daha vardı. Acaba ona da inandınız mı?
3- Bu Danone mailini üreten ve tekrar tekrar forward eden zevâtın şu an yargılanmakta olduğunu biliyor muydunuz?
4- Çok eski ve tarih boyunca kurumuna ilişkin saldırılara suskunlukla cevap veren (Şu an benim yaptığımın aksine) bir kurum söyler misiniz. Sizce bu kurumun kurumsal anlamda böyle bir geleneği olmasa bu olayı anlatan kişiler yargılanmaktan kurtulur muydu?
5- Sitemizin, bizlerin "Uyku Dönemi" olarak adlandırdığı bu olaya ilişkin yazdıklarını okudunuz mu?
6- Sitemizin, Hiç bir ülke veya Obediyanstaki Masonluğun diğeri üzerinde bir düzen hakkı bulunmayacağına ilişkin yorumları okudunuz mu?
Sorularımı lütfen kişisel olarak algılamayın, her birini merak ettiğimden soruyorum.
Atatürk ve Masonluğa bakışı ile ilgili olarak kısa bir bölüm içeren "yazılı" bir anı kitabı var, üstelik harici alemde basılmış. "Atatürk' ün Uşağı" yazarı Cemal GRANDA okumanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla,