Yaratılan herşey ve yaratan ayrı değil bir bütün olduğuna göre ; "hayır ve şer Allah'tan" olduğuna göre , sevgisizlik -kötülük-şeytan O'ndan bağımsız olamaz diye düşünüyorum.
Gizli bir hayır yapan insan ın karşısında aynı anda mucizevi bir zamanlama ile bir
derdi görülen bir kişi vardır.
Hayrı alan kişi mucize karşısında Allah'a şükreder.
Hayır yapan insan ile yaratıcının o yüce vasfı buradaki halifesi 'insan' aracılığı ile tecelli ettirilmiş olur.
Hayır Allah tandır. İcraat insandandır.
İçimizden gelen sese kulakları tıkayarak, kötülük yaptığımızı bilerek kötülük yaptığımız zaman ise
'O' nun ruhundan üflenmiş olan bizlerin eliyle şer tecelli ettirilir. Şer Allah tandır. İcraat insandandır.
Herşey önce mana aleminde yaratılmıştır.
Onu yeryüzünde temsil edecek olan 'O' nun ruhundan olan halifesi insandır.
Tanrı nın gücü buradadır.
Ama insan özgürdür....
Tanrının gücü nerde ben adaletinden bahsetmiyorum bilinçli iradeli bu kötülüğe dur diyecek bu kirli besin zincirini durduracak kıracak kudret nerde?
Yoksa Tanrı şeytandan daha mı güçsüz.
Gezegenler bir rotaya bağlanmıştır. Ama insan özgürdür. Güneş yarın bir tercih yapamaz.
Ama insan özgürdür ve ayrıca bilimi oranınca herşeye hükmeder.
Hayvandan başkaca bilimini kendi başladığından ileri seviyede olarak çocuğuna aktarır.
Aklını aktarabilen ve yaratıcının ruhundan olan insan bu anlamda kutsal varlıktır.
Bilimi ilerledikçe ruhunun seslendiklerine dikkat ettikçe ve insan kendinin
aslında ne olduğunu bildikçe yaratıcı bu kutsal varlıkta tecelli eder.
Artık hayrı ve şerri eden de kendidir alan da kendidir.
Şeytan ise bilgiye rağmen yapandır. Kendiyle ilgili büyüklenendir.
Halbuki kimin adına burada olduğunu kavradıktan sonra dönmek yoktur.
Şeytan bildiği halde dönendir.
Tanrı besin zincirini kırmaz, ona ibadet et diye cami yapmaz. Katilleri yakalamaz.
'O'nun temsilcisi olan, halifesi olan, kendim diyerek büyüklenen halbuki 'O'ndan bir parça olan insan yapar.
Böylelikle hayır şer ve şeytan mana aleminden maddi aleme taşınır.
Allah hepimizi hidayete erdirsin.
Şu özgür hayatımızda tercih haklarımızı ruhumuzu 'O'na ulaştıracaklardan seçmemize yardımcı olsun.
Sizleri de bu bilinçlenmeye vesile etsin, İnşallah.
Saygılarımla