Selam,
Ne güzel anlatmışsınız Sayın Masör. İnsanların Siyasi, Dini, vs Görüşlerine saygılı olmak gerektiğine dikkat çekmişsiniz. Doğrudur. Kesinlikle katılıyorum size.
İnsanların inançlarına hakaret eden saldırgan insanlara kötek atmayı bile normal karşılayabiliriz. Hele insanlara silah zoruyla kendi inandıklarını kabul ettirenleri, komple imha etmek gerek. Çünkü onlar, Çapulcudan başka bir şey değiller. Olamazlar da…
Şimdi Sayın Masör, siz bana bu yeryüzünde İslam Dininin, Tebliğ yoluyla girdiği, yeşerdiği, kabul gördüğü tek bir bölge ya da ülke gösterebilir misiniz? Tabiî ki Hayır…
Yayılma döneminden söz ediyorum! Adına “FETİH” dedikleri çapulculuk dönemi. Kılıç zoruyla yayılma döneminden söz ediyorum…
Şimdi, bir Müslüman ordu komutanının,1300 km yol aldıktan sonra Hıristiyan bir ülkenin kapısına dadanıp, Kral’ına şöyle dediğini düşünün “Biz Arabistan’dan geliyoruz. Ya, dinimizi kabul eder himayemiz altına girersiniz. Ya, Cizye (haraç) vermeyi kabul edersiniz. Ya da,bizimle savaşırsınız” Şimdi buna çapulculuk, barbarlık hatta D_İ_K_T_A_T_Ö_R_L_Ü_K denmezde ne denir? (Ömer dönemi)Ne denilebilir ki…
Hadi geçmişi bir kenara koyalım ve insani boyutunu ele alalım. Peki, her yıl milyonlarca yaşlı insanı yüksek paralar karşılığında Mekke de toplayan. Abraham’ın inşa ettiği İçi boş bir odanın etrafında putperest Ritüel’ler yaptırıp geri gönderen. Kabe’nin boyunu kat kat geçen HİLTON otelleri inşa ettirip kişi başı 30 bin TL’den başlayan fiyatlarla konaklama yaptıran. Tek bir dönem toplanan paranın ¼ kısmıyla bile Afrika da aç insan kalamazken, o paralarla harem kurup, içinde iğrenç münasebetlerde bulunan.(ilahi bir merkezden söz ediyoruz ya!)
Toplanan paraların büyük bölümünü ABD ve İsrail’e SUS payı olarak veren bir sistem ve tüm devrelerinin her birine karşı, bir “İNSAN” olarak saygılı olabilmek mümkün müdür…
Koca Ülkeyi Dini fırıldaklarla ele geçirip tüm organlarını Ahtapot gibi saran, “bizim gibi düşünmüyorsan yok olursun” telkinleriyle istediklerini yaptıran Din eksenli Dikta bir örgütlenmeye karşı saygılı olabilmek ne mümkün Sayın Masor…
Amacım, insanların fikirlerine ya da inançlarına karşı saygısızlık yapmak değil. Hem de Asla…Ben, sadece bu Ülkenin bir vatandaşı olarak, belirli güçlerin,İslam dini(yolu) çizgisi, kanalını vb kullanarak. İslami yaşam biçimini benimsemiş ve toplumun yarısından fazlasına tekabül eden bir kitlenin Manevi duygularından istifade ederek, yönetimi ele geçirmesine aşırı tepki veriyorum. Bunu da, bana verilmiş bir “HAK” olarak görüyorum. Aynı şekilde tepkilerim, Atatürk’ü (sadece) kullanan yapılanma için de geçerlidir.
Saygılarımla.