Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: HAYDİ HEP BERABER GÜLELİM ...  (Okunma sayısı 1200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eylül 23, 2017, 03:05:54 ös
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3234
  • Cinsiyet: Bay

Koyun gibi yapıyor
AKP Milletvekili Yavuz'a göre diş macununun içinde bulunan florür, “insanları koyun gibi yapıyor.”



AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Batı ülkelerinin Müslümanları sindirmek için uğraştığını” iddia ederek, bu amaç için de diş macununu kullandıklarını ileri sürdü. Yavuz'a göre diş macununun içinde bulunan florür, “insanları koyun gibi yapıyor.”

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Yavuz “Ben internette dolaşan bir bilgiyi paylaştım. Batılıların insanları nasıl sömürdüğünü, koyun gibi yönettiğini anlatmak için bu örneği verdim” dedi.

“MÜSLÜMAN BU İŞLERE GELMİYOR”

Yavuz'un açıklamaları şöyle:

“Epifiz bezi geometrik olarak insan kafasının tam orta noktasında bulunan pirinç tanesi büyüklüğünde esnek yapılı bir bezdir. Epifiz bezi sertleştirilen ve kireçlendirilen insanı yönetmek daha kolay oluyormuş. Flörürün diş macunları içerisine böyle bir tezgâh sebebiyle konulduğu öne sürülüyor. Aslında diş sağlığına ve diş beyazlatmasına hiçbir yararı olmadığı da söyleniyor. Neden? İnsanlar düşünemesin, koyun gibi çok kolay yönetilsinler diye. Bir avuç insan bütün dünyayı çekip çevirsin. Amma velakin Müslüman bu işlere gelmiyor. Hâlâ misvak kullanmaya devam ediyor. Hâlâ alternatif yöntemlere tevessül etmeye çalışıyor. Kuran'dan sünnetten besleniyor. İçki almıyor. Fazla enerjisini kumarla çarçur etmiyor.”

Ali İhsan Yavuz vatandaşların düşük fındık fiyatıyla ilgili eleştirilerine sinirlendi ve bu eleştirilerin partiyi zorda bıraktığını savundu.


 

“SURİYELİLERİ ALMASAYDIK ALLAH 15 TEMMUZ'DA BİZE YARDIM GÖNDERMEYECEKTİ”
Yavuz, “Fındık meselesi önemlidir ama Türkiye'nin geleceği daha önemlidir. 15 Temmuz gerçekleşseydi fındığın hesabını bile yapamayacaktık. Bahçelerimiz, evlerimiz, tarlalarımız, villalarımız hiçbir işe yaramayacaktı. Suriyeliler'i içeriye almasaydık belki de Allah 15 Temmuz'da o yardımı bize göndermeyecekti” dedi.

“ERDOĞAN'A DUA EDECEĞİZ”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı da öven Yavuz, şunları söyledi:

“İlçe başkanı olmasa bir başkası bunu yapabilir. Milletvekilleri olarak bizler olmazsak başkaları bunu yapabilir, hiçbir sorun yok ama Recep Tayyip Erdoğan tek. Yerini tutacak kimse de yok. Onun için ne olur, şurası yanlış, şurası eksik diyerek mesafe koymayın. Dua edelim ve çalışalım. Sonuç almak için değil görev yapmak için zaten çalışmak zorundayız. Çalışacağız, Recep Tayyip Erdoğan'a dua edeceğiz.”

Odatv.com
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2017, 03:17:38 ös Gönderen: NOSAM33 »
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus


Eylül 23, 2017, 03:09:29 ös
Yanıtla #1
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3234
  • Cinsiyet: Bay

sANKİ MEMLEKETTE DİŞ MACUNU KULLANAN VARDA kafa buluyorlar ...
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus


Eylül 23, 2017, 06:43:54 ös
Yanıtla #2

Şurada dikatimi çeken bir yazı oldu; Suriyelileri aldiklari icin Allah 15 Temmuzda yardim göndermiş.Ne saçma cahil bir zihin!!!! Suriyeliler madem cok yiğit kendi ülkelerini neden Emperyalistlere kaptırıp savaşmadida Türkiye sahillerinde Suriyeli erkekler cirit atıyor?????"Kendi ülkesine faydası olmayanin baska ulkeye bile faydasi değil zarari dokunur!!!Avrupa ,Abd,Kanada vs.baska ülkeler alacağı insanin ulkeye faydalı olanini alir.Saygilarimla.
Üyeliğimin iptalini talep ediyorum!Aksi taktirde dava edecem! Formda zorla kayıtlı tutuluyorum.Defalarca üyelik iptali talep ettim..Formda kayitli üye olarak bulunmak istemiyorum.Bu form zaman kaybı!


Eylül 23, 2017, 07:02:37 ös
Yanıtla #3

Dis macununda kulanilan florür maddesinin yarari var.Diş eti ve diş çürümesine engel oluyor.Bu konuyu dis hekimleri cevap vermesi gerekli.Bu yaziyi çürütecek dis hekimliği sitesinden aldığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum.Saygilarimla..                                                           Flor, dişin yapısında kimyasal bağ kurup çürüğe karşı direnci artıran bir elementtir.
Jel kıvamındaki floru dişlere lokal olarak tatbik etmek suretiyle yüksek konsantrasyondaki florun minenin yapısını güçlendirmesi esasına dayanmaktadır.

Flor uygulaması kaç çeşittir?
Topikal ve sistemik olmak üzere iki çeşittir. Klinikte uygulanan form, topikal formdur. Topikal uygulamalarda da jel, köpük ya da cila şeklinde olabilir. Sistemik uygulamanın topikal uygulama kadar etkili olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Flor uygulamasına ne zaman başlanır?
3 yaşından itibaren flor uygulamasına başlanmaktadır.

Flor uygulaması nasıl yapılır?
Öncelikle işlem sonrasında 30-60 dk kadar birşey yiyip içilemeyeceği için öncesinde çocuğunuza su içmesi önerilir. Dişler bir hava yardımı ile iyice kurutulur. Alt ve üst dişlere sırayla flor cilası sürülür. Arta kalan tükürük ve cila bir tükürük emici yardımı ile iyice çekilir.

Flor uygulamasının yararları nedir?
Diş yüzeylerine flor uygulamasının çürüklere karşı direnç kazanmada oldukça etkili bir yöntem olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Flor uygulaması zararlı mıdır?
4 ayda bir flor uygulaması çürük oluşumunu engellemek açısından oldukça faydalıdır. Bu uygulama diş yüzeylerine yapıldığından, sistemik bir uygulama olduğundan ve arta kalan flor tükürük emici ile ağızdan alındığından çocukların sağlığı açısından herhangi bir zarar teşkil etmez.

Flor uygulaması hangi sıklıkta uygulanır?
Çürük riski yüksek bireylerde 4 ayda bir, ağız hijyeni iyi olan bireylerde ise 6 ayda bir kez flor uygulaması yapılmaktadır..Kaynak:https://www.dentgroupkids.com/blog/flor-uygulamasi-nedir/
Üyeliğimin iptalini talep ediyorum!Aksi taktirde dava edecem! Formda zorla kayıtlı tutuluyorum.Defalarca üyelik iptali talep ettim..Formda kayitli üye olarak bulunmak istemiyorum.Bu form zaman kaybı!


Eylül 23, 2017, 07:12:11 ös
Yanıtla #4

Florür maddesine bakarsak,sadece dis macunlarinda değil nerdeyse hayatimizin bir cok alanina girmis durumunda.Arastirdikca derin bilgiler cikiyor.Dis curumesine,dis etlerine faydali olan florür baska hastalıklara sebebiyet verebilir.Dis hekimlerinin konuyu topluma aciklamasi gerekli.Bir paylaşımda dikatimi çeken bir paylaşım oldu.Paylasmak istiyorum.Saygilarimla.                                                  Florür tartışmalı bir madde. Düşük dozlarda diş çürümelerini engellediği için önceleri serbestçe diş macunlarına, hatta bazı ülkelerde şebeke suyuna katılırken, son yıllarda zararları faydalarından daha çok tartışılıyor.

Çin, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Macaristan ve Japonya gibi bazı ülkelerde suya florür katılması yasak. Türkiye’de suya florür katılmıyor, ama pek çok ilimizin şebeke suyunda doğal olarak florür bulunuyor. Üstelik şebeke suyu tek florür kaynağı değil. Hazır meyve suyu ve gazlı içeceklerden tutun, bebek mamalarına kadar pek çok üründe florür bulunuyor.

Florür Kaynakları

Çoğu kişi florürsüz diş macunu kullanarak bu kimyasalın zararlı etkilerinden korunabileceğini düşünüyor. Ancak bazı illerimizde şebeke suyunda yüksek sayılabilecek miktarlarda florür bulunuyor.  Türkiye İçme Sularında Florürün Bölgesel Dağılımı (I) (PDF) başlıklı çalışmada, Marmara Bölgesi’nin suları incelenmiş ve bazı ilçelerde florür değerlerinin tehlikeli seviyelere çıktığını saptamış. Örneğin Kırklareli merkez ilçede sudaki florür değerlerinin, Dünya Sağlık Örgütü’nün güvenli bulduğu aralık olan 0,5 – 1.7 mg/lt.nin üzerinde olduğu saptanmış.

İşin kötüsü, oturduğunuz bölgedeki suların düşük florürlü olması da yetmiyor, çünkü tükettiğimiz pek çok hazır içecek, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, şebeke suyundan üretiliyor. Eğer üretimin yapıldığı bölgedeki sular yüksek florür içeriyorsa, ürünü tükettiğinizde siz de florüre maruz kalıyorsunuz.

Florür kaynağı olabilecek bazı ürün ve gıdalar şöyle:

Florürlü diş macunu
Bebek maması
Hazır çorba
Tavuk bulyon
Teflon tava veya tencerede pişmiş gıdalar
Gazlı içecekler
Hazır meyve suları
Paketli ve/veya işlenmiş gıdalar
Anestezi kimyasalları
Florürlü tuz
Sigara
Florür neden zararlı?

1. Biyobirikim

Biyobirikim, belirli bir kimyasalın vücutta birikme eğilimine verilen teknik isim. Florür, biyobirikimli kimyasalların arasında. Sağlıklı bir kişi, her gün aldığı florürün %50 – 60’ını idrar yoluyla vücudundan atıyor. Geri kalanıysa kemiklerde ve beyinde birikiyor. Bebek ve çocuklarsa aldıkları florürün sadece %20’sini vücuttan atabiliyor. Kemiklerde biriken florür miktarı hayat boyu artış gösteriyor.

2. Üreme sistemi

Laboratuvar hayvanlarında yapılan deneylerde, yüksek dozlarda florürün erkek üreme organlarına hasar verdiği ve kısırlığa yol açtığı tespit edilmiş. ABD’de yapılan bir araştırma, şebeke suyunda 3 mg/lt. ve daha fazla florür bulunan yerlerde doğurganlık oranlarının düştüğünü belirlemiş. Bir başka araştırmaysa, yine yüksek florürlü bölgelerde yaşayan erkeklerde ortalamanın altında testosteron hormonu tespit etmiş.

3. Beyin (merkezi sinir sistemi)

Florürün merkezi sinir sistemi için zararlı olduğunu belgeleyen onlarca araştırma var. Florürün beyinde biriktiğine, davranış değişikliklerine yol açabildiğine ve uzun vadede Alzheimer hastalığına yol açabildiğine dair bulgular var.

İçme suyunun florürlenmesini destekleyenler, bu çalışmalarda çok yüksek dozda florür kullanıldığını savunsalar da, florürün biyobirikimli olduğunu unutmamak gerekli.

4. Düşük IQ

Çin, İran, Hindistan ve Meksika’da yapılan 24 ayrı çalışmada, vücuttaki florür miktarıyla IQ arasında ters bağıntı olduğu ortaya konmuş. İçme suyundaki 1 mg/lt. florür artışının, 0,59 IQ puanı kaybına yol açtığı bulunmuş.

5. Erken ergenlik

Florürün merkezi sinir sistemi dışında da olumsuz etkileri var. Florür aynı zamanda pineal bezini olumsuz etkiliyor. Bu bez, pek çok başka işlevin yanı sıra, büyüme ve ergenlik süreçlerinden sorumlu. Yapılan araştırmalar (PDF), içme suyuna florür katılan bölgelerde kız çocukların, florür kullanılmayan bölgelere kıyasla 5 ay önce âdet gördüğünü ortaya koymuş.

6. Tiroid hormonları

Florürün tiroid bezini de olumsuz etkilediği bildiriliyor. Ukrayna’da yapılan bir çalışmada, 2,3 ml/lt. düzeyinde florürün tiroit hormonunda azalmaya yol açtığı belirlenmiş. Hatta bu etki o kadar tutarlıymış ki, 20. yüzyıl ortalarında hipertiroidizmi (aşırı aktif tiroid bezi) olanlara florür tedavisi önerilmiş.

7. Romatizma belirtileri

Skeletal florozis, florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çıkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsızlık. İşin kötüsü, belirtileri romatizmayla karıştırılabildiğinden, erken safhada teşhis koyulması oldukça güç. Belirtiler ışığında doktorlar genellikle romatizmadan şüphelendikleri için, aslında son derece basit bir şekilde (florür alımını keserek) tedavi edilebilecek rahatsızlık, uzun yıllar tedavi edilmeyebiliyor.

8. Kemik erimesi

Florür, kemiklerde birikiyor. Florürün sağlık üzerindeki etkisini araştıran ilk çalışmalardan birine göre, içme suyuna florür katılan bölgelerdeki çocuk nüfusunda görülen kemik ve kemik bağlantılı rahatsızlıklarda iki kat artış kaydedilmiş. Benzer şekilde, Meksika’da yapılan bir araştırma (PDF), diş macunundaki florürle çocuk kemik kırılmaları arasında bağıntı olduğunu ortaya çıkarmış.

Kaynaklar:

Ann Marie Michaels, The Top 10 Dangers of Fluoride, Cheeseslave.com

Bachinskii PP, Gutsalenko OA, Naryzhniuk ND, Sidora VD, Shliakhta AI, Action of the Body Fluorine of Healthy Persons and Thyroidopathy Patients on the Function Of Hypophyseal-Thyroid System, Problemi Endokrinologii, Cilt: 31, Sayı: 6, Kasım-Aralık, 1985, Sayfa: 25-29.

Başak Pirtini, Toksik Diş Macunu – Florür tehlikesi, Dogalanneyim.blogspot.com

Bilge Hapçıoğlu, Rian Dişçi, Leman Demir, Ender Başak, Övat Güray, Nurten Özer, Türkiye İçme Sularında Florürün Bölgesel Dağılımı (I), İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, Cilt: 26, Sayı: 4, Aralık, 1992, Sayfa: 222-23.

David B. Ast ve Edward Schlesinger, The Conclusion of a Ten-Year Study on Water Fluoridation (PDF), American Journal of Public Health and the Nation’s Health, Cilt: 46, Sayı: 3, Mart 1956, Sayfa: 265-71.

M. Teresa Alarcón-Herrera, Ignacio R Martín-Domínguez, Rodolfo Trejo-Vázquez, Sandra Rodriguez-Dozal, Well Water Fluoride, Dental Fluorosis, and Bone Fractures in the Guadiana valley of Mexico (PDF), Fluoride, Quarterly Journal of the International Society for Fluoride Research, Cilt: 34, Sayı: 2, Mayıs 2001, Sayfa: 91-160.

Phyllis J. MullenixCorresponding author contact information, Pamela K. Denbesten, Ann Schunior, William J. Kernan, Neurotoxicity of Sodium Fluoride in Rats, Neurotoxicology and Teratology, Cilt: 17, Sayı: 2, Mart-Nisan 1995, Sayfa: 169-77.

Stan C. Freni, Exposure to High Fluoride Concentrations in Drinking Water is Associated With Decreased Birth Rates, Journal of Toxicology and Environmental Health, Cilt: 42, Sayı: 1, Ocak 1994, Sayfa: 109-121.

Yunpeng Ding, YanhuiGao, Huixin Sun, Hepeng Han, Wei Wang, Xiaohong Jia, Xuehui Liu, Dianjun Sun, The Relationships Between Low Levels of Urine Fluoride on Children’s İntelligence, Dental Fluorosis in Endemic Fluorosis Areas in Hulunbuir, Inner Mongolia, China, Journal of Hazardous Materials, Cilt: 186, Sayı: 2–3, Şubat 2011, Sayfa: 1942–46 Kaynak: http://www.zehirsizev.com/anne-cocuk/florurun-8-zarari-ve-florurden-korunma-yollari/
Üyeliğimin iptalini talep ediyorum!Aksi taktirde dava edecem! Formda zorla kayıtlı tutuluyorum.Defalarca üyelik iptali talep ettim..Formda kayitli üye olarak bulunmak istemiyorum.Bu form zaman kaybı!


Eylül 23, 2017, 07:18:57 ös
Yanıtla #5

Florür  maddesi topyekun kaldirilmamali faydasi olan alanda kalip florür maddesininin insan sagligina zarar vermesi nedeniyle kisitlama alani olması gerekli.Orneğin; suya florür atilmamasi gerekli.Anestezi uygulamalarinda florür yaygin madde ise azaltilmasi veya baska çözüm yollari aranmasi gerekli.Saygilarimla.
Üyeliğimin iptalini talep ediyorum!Aksi taktirde dava edecem! Formda zorla kayıtlı tutuluyorum.Defalarca üyelik iptali talep ettim..Formda kayitli üye olarak bulunmak istemiyorum.Bu form zaman kaybı!


Eylül 23, 2017, 09:02:53 ös
Yanıtla #6
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1795
  • Cinsiyet: Bay

      Madem sayın NOSAM33 gülelim demiş, ben de gülüyorum. ;D ;D ;D
      Saygılar-sevgiler.
"Vur ama dinle beni"