Sn.Lehte
Şimdi umarım beni daha iyi anlayacaksın..
Bir kaç sene önce Ateizm-Din sitesinde forum bölümüne girmiştim. ATeistler "YOK" kavramından yola çkıyorlardı. ve savları şuydu; " Tanrı yoktur, biz tanrının varlığına inanmıyoruz dolayısı ile onun gönderdiği kitaplara inanmıyoruz" şeklindeydi. Ve o kadar çok yazılar vardı ki, inanırmısın okumaktan ve yorgunluktan resmen midemin bulandığı anlar dahi oldu. Yazılarda hakaretler, küfürler gırla gidiyordu. Bir "YOK" lamak kavramını anlatmak bu kadar zormuydu.!!???
Sonra bizim dincilerin sitelerine girdim.Onlarında savları şuydu; "VAR". "Tanrı vardır, biz tanrıya inanıyor ve ona tapıyoruz, diğer dinler kaka bizim din süper. Diğerleri kafir, biz mümin. Minareler sügümüz müminler asker".
Adnan Oktar denilen adamın sitesine girdim: yaratılış teorisi denilen bir teorinin peşinden giderek evrim teorisini çürütmeye çalışan bu bağlamda küfür ve hakaretler yağdıran, Masonları siyonizmle eş değer tutup omadık hakaretler savuran kendisini bir düşünce adamı ve Allahın cihat askeri olarak gösterip müritler toplayan yada toplamaya çalışan bir tip.
Evrimci sitelere girdim. İnsanı tek hücreli canlıdan çok hücreli hale geldiğini söyleyen ve bu bağlamda insanı bir takım yaratıklarla özdeş tutmaya
çalışan diğer karşıt görüşlülerle kavga eden ayrı bir tipler.
Ahmet hulusinin sitesine girdim: Zikirler yapan ve yapılmasını öğütleyen , zikrettiği Allahın isimleri diye nitelediği bir takım kelimelerin kozmolojik olarak insan üstünde zuhur ettiğini söyleyen, Allahın ne olduğunu anlatmak A B C sırları keşfettiğini söyleyen diğer bir tip.
Şifrecilerin, Kelamcıların, Tarikatlerin ve diğerlerinin sitelerine girdim dahada vahim şeyler gördüm. (Açınım yapmıyorum)
Agnostik siteler, Panteist siteler, Satanist siteler, Komünist, Faşist vs vs vs siteler (Açınım yapmıyorum)
Sonra Hristiyan sitesinde Forum bölümüne girdim. Onlarında savı şuydu; " Baba-Oğul-Kutsal Ruh ". Aman Allahım durum buradada aynıydı. Belki yüzlerce cilt olabilecek şekilde yazılar asılmıştı. Tabi bolca hakaret ve küfürlerde vardı. "Baba-Ogul-Kutsal Ruh " üçlemesini anlatmak bu kadar zormuydu.!!??
Şimdi Mason sitesindeyim. Bu siteninde amacı Masonluğu Masonlardan öğrenin bağlamında; " İyi insan yada Yetkin insan " yaratma modeliyle karşı karşıyayız. Ve bu bağlamda ortaya konan semboller riteller. fakat bir gariplik var forum başlıklarında. Örneğin; Islam, Hristiyanlık, Yahudilik, Gökbilim, YerBilim vs vs vs vs. Yetkin insan olmakla bu konu başlıklarının ne alakası var. Acaba "Yetkin insan modeli" ni anlatmak da diğerleri kadar zor olabilirmiydi. Yada imkansız olabilir mi.!!??
Söyle bana Lehte. Şimdi ben ne yapmalıyım..
Şimdi sana bir terazi modeli yapacağım.. 2 kefeli bir terazi.
Terazinin Sol kefesine şunları koyuyorum;
---------------------------------------------------------------
ATeizm, Teism(bütün dinler mezhep ve tarikatler), Masonluk, Agnostikler, Panteistler, Satanistler, Komünistler, faşistler, Emperyalistler, Kapitalistler, Solcular, Sağcılar, radikaller, Darwinciler, Evrimciler, Adnancılar, Fettullahcılar, vs vs vs vs (Çoğaltabilirsin)
Terazinin sag kefesine şunları koyuyorum (Belkide hep ulaşmaya yada anlamaya çalıştığımız şeyi)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bilgi
Söyle bana Lehte, şimdi bu terazinin ağırlık oranı nedir.
Örneğin; sol kefe %1, sag kefe %99 mudur
?
Sen bir finansçısın, yap bana bir muhasebe ve bana net sonuç getir.
İşte bu terazinin kefe ağırlık oranını getirebilecek adama ben FELSEFECI yada PROFESYONEL diyorum. Neden; Ben bu dünyada yaşayan bir insan olarak hangi pozisyondayım.?? Durumum nedir.
(Örneğin; Acaba cehennem denilen yer varsa oraya gitme riskim nedir)
Gerçek felsefeci yada profesyonel önce bulunduğu pozisyonu belirler. Sonra gelecek durumla ilgili kanaatini yada kanaatlerini ortaya koyar. Sonra ona göre hareket eder. Eğer biri çıkıpda bana şunu söylerse "Bildiğimi sandığım şey gerçekte bilmediğimdi" derse yada buna benzer laflar ederse yada "inandığım sandığım şey bildikten sonra inanmadığım şeydi" derse. Ben bu tür lafları ortaya atan bir insana profesyonel diyebilirmiyim??
Sen bir profesyonel olabilirmisin Lehte, kendine güveniyormusun
Ben geçekten profesyonel olmanı umut ederim bunu belirtmeliyim (bir üst cümlem iddianı ortaya koyman içindi)
Yada varmı içinizde profesyonel olmak isteyen arkadaşlar.
İşte ben bu terazi kefe oranını bulmaya çalışıyorum. Kendi adıma bulunduğum pozisyonu çözmeye çalışıyorum. Acaba ben insan olarak hangi durumdayım ?? Bunu anlamaya çalışıyorum. Bu benim kendime karşı olan sorumluluğumdur.
Peki sizler ne yapıyorsunuz.
Futbol takımı tutar gibi taraf tutuyor ona göre hareket ediyorsunuz. kiminiz Teist, kiminiz ATeist, kiminiz Mason, kiminiz Deist vs vs vs. Sence Futbol takımı tutar gibi bir pozisyon belirleyip onu savunan bir insan profesyonel yada felsefeci olabilir mi ??
Ben yetkin insan olmak istemiyorum. 2 ayak benim için yeterlidir. 2 ayağımı kullanabiliyorum yürüyebiliyor, koşabiliyorum. 4 tane ayağa benim ihtiyacım yok. Ben şunu istiyorum. Kandırmayın, Aldatmayın, Oyalamayın.
Uzayda bulunan ve dünya denen bir gezegende yaşıyoruz. yarın ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Daha da önemlisi hangi amaca hizmet ettiğimizi bimiyoruz. İçinizde hangi amaca hizmet ettiğini bilen bir kişi var mı.
varsa bunu açıklayabilir mi ??
Saygılarımla...