Yazmakta/paylasmakta tereddut ettim, yanlis anlasilir diye, ama yine de paylastim. Feedback (geri donusum?) daima makbule gecer.
Bu forumda bazen sorular soruyoruz bazen de hazirlikli bazende hazirliksiz konular aciyoruz ve bazen de bilgi paylasiyoruz. Sahsi fikrim, actigimiz konularda sorulan sorularin coklugu ve duzeltmeler konuyu daha iyi irdelememize ve farkli acilardan bakmamiza yol acacaktir. Yalniz sunu da bilelim ki tek dogru yoktur, benim dogrum sizin dogrunuz olmak zorunda degildir.
Sayin Mars, sorunuzu cok guzel cevaplamis. Sorunuza ben de bir cevap vermek istiyorum, ilgi cekiciligi elbette ki size kalmis.
Bu hafta sayin Anarchosa’nin yeni acmis oldugu youtube kanalinin bir videosunda bir sandik uzerindeki yuvarlak ekmekler (12 adet(?)) ilgimi cekti. Bununla alakali bir duzine suru buldum, eger istiyorsaniz bu konu uzerinde istediginiz acida, istediginiz derinlikte durabilirsiniz.
A
Kral Melkisedek Hz Ibrahime’ e ne sundu? ( Avram-Ibrahim-Abraham- Bram)
Kral Suleyman’ nin hanedanligina ne deniyordu? (Beth-lehem)
Kral Hiram Kral Suleyman’ a altin gonderirken Kral Suleyman O’na ne gonderiyordu?
Hz Isa vucudunun ilahiligi ile neyi karsilastirdi?
B
Felsefe tasi ne ile karsilastirilir?
Hermetik simya’ nin temel amaci nedir?
Saba Kralicesi Kral Suleyman’ a ne getirdi? (yaklasik 4,1 ton)
Kral Suleyman bolca neye sahip idi?
Newton’ un Manna baslikli makalesinin konusu ne idi? ( cesitli Universitelerin websitelerinde ve ulusal Kutuphanelerde bulunulabilinir, ornegin, Indiana University Bloomington)
EKEIR’ inde, bir ulkedeki yuksek konsey ( suprem konsey/ yuksek sura) tuzukleri, kararlari, protokol ve diger calisma kurallari ile 33. derecedeki uyelerinin kimlik bilgilerinin toplandigi defterin sifati nedir?