Sn. Skullg
Ben o ifadeyi anladığınız üzere espiri olarak yazdım. Akıllı insanlarda bu ifadenin espiri olduğunu anlayıp ona göre hareket edeceklerini umuyorum. Başkaları yanlış anlayıp yanlış hareket edecek diye kendimi kısıtlayamam. Ben esareti sevmem. Ben mason olmasam bile "HÜR" bir insanım.
"Elbetteki kendi üyelik isminizle üyeler bölümünde bir konu açabilirsiniz. Ki pek çok üyemizin de kendi ismiyle açılmış üyeler bölümünde konuları mevcuttur. Ancak bence bahsettiğiniz biçimde bir sohbet yerine konuları içerisinde görüş paylaşımı hem forumun amacına hem de üyelerin bilgi paylaşımı yapabilmelerine daha müsait ve doğru olanıdır. "
Bu konuda haklısınız. Bende gerçekte öyle tercih etmek isterim. Fakat ben bir porfesyonelim amatör değil. Profesyonelliğim elimde bir felsefe olmasındandır. Yani bir felsefeye sahip olan bir kişi olduğum için profesyonelim. Amatörden kastım ise, elinde bir felsefe olmadan kör döğüşü yapmaya çalışanları kastediyorum ve bunların arasında kaybolmak istemem. Bir örnek vermek gerekirse. Bir kişi size "Masonluk nedir" diye sorar. Fakat ben asla böyle aptalca bir soru sormam. Tanımı, konunun sonunda kendim yaparım. Başkasına bırakmam. Benim için önemli olan KENDİMİ İKNA etmektir, karşımdakini TATMİN ETMEK değil. Umarım böyle bir özHÜRlüğümde vardır.. (Gerçi bu sayfayı tanışma amaçlı kullanmıştık) neyse.
------------------------
"Masonluk, iyi insan yapmaz. İYİ İNSANI DAHA İYİ BİR İNSAN YAPMA'dır amacı. Erdem sahibi olan bireylerin erdemlerini daha da geliştirmeleri bunları en bşta kendisi, yakınları ve tüm insanlık için, onların iyiliği ve ilerlemesi için kullanabilmesini amaçlar, bunu öğütler. "
Masonluğun felsefi bir görüş ve duruşunun olmadığı söyleniyordu bazı sayfalarda. fakat sizin yukardaki ifadeniz felsefe gerektiren bir ifadedir. Çünkü önemli olan insanın hani amaca hizme ettiğini bilmesidir. Bunuda ancak felsefe ile belirleyebilirsiniz. " İYİ İNSANI DAHA İYİ BİR İNSAN YAPMA " bir noktada 2 ayağa sahip olan bir insanı 4 ayaklı hale getirmek gibi birşeydir. 2 ayakta iyidir, yürüyebilir ve koşabilirim. Fakat 4 ayakla uçabilirim sanırım. Eğer elinizde bir felsefe yoksa bunu başaramazsınız.
" Masonluk, hür kişileri kendisine üye olarak kabul eder. Ancak elbetteki "hür" dediğimiz insanlarında "esaret"leri olabilir. Bu kısıtlamalar yaşanılan çevreden, toplumdan, var olan yaşamdan kaynaklı olabilir. Yaşantısında makamı, mevki, gücü ne olursa olsun Masonlar, bir arada ve eşit seviyede, harici hayattaki tüm ayrılıklarını ve ayrıcalıklarını önemsemeden bir araya gelip bir ülkü için çalışırlar. Masonluğun ülküsü de bir sır değildir. Bu ülkü hiç bitmeyecek bir çaba ,belki de hiç ulaşılamayacak bir amaçtır. Hakikat'i aramak! ve tüm insanlar ve insanlık için çalışmak!
Dolayısıyla Masonluğun "eylemi" Mason üzerinedir, bireye yöneliktir. Üyelerinin kendilerini geliştirmesi ve daha iyi birer insan olmasıyla Masonluktan aldıkları ışığı topluma yanıstabileceklerini düşündüğünden Masonluk, üyeleriyle, Masonlarla ilgilenir. Bizler ne bir hayır kurumu üyesiyiz ne bir toplumsal strateji kuruluşu üyesiyiz. Bizler Masonlukta kendimizin gelişimi için olanaklar buluruz. Onları kullanabiliriz veya kullanamayız. Sonuçta Masonluk bize temelde aslında bir seçme imkanı tanır. Orada sececek ve çalışacak olan üretecek ve bilgilenecek olanlar da Masonlardır. Bu süreçte mimar tek tek biziz ve diğer Kardeşlerimizin gelişim isteklerine de kendi çapımızda yardım ederiz. "
Yukarıda alıntıladığım cümleniz için birşey yazmak istemiyorum.
-----
ilk sorum şu olacak.... Korkuyormusunuz.?? yani eleştirilmekten, hakarete uğramaktan, horlanmaktan, yanlış anlaşılmaktan vs. (Bu soruyu şu 2 paragraflık yazınıza istinaden sordum )