Sayın hypatia Nefilim ve insanlar hakkında bilgi verirken Kutsal Kitaba da atıfta bulunarak gayet güzel açıklamalarda bulunmaktadır. Konu ile ne kadar ilgili bilemiyorum ama, Kutsal Kitapta öyle bölümler var ki; insanı ister istemez bir "uzaylı" varlığını kabule zorlamaktadır. Aslında daha önce bu konuda yazmıştım. Konu başlığını tam olarak hatırlıyamıyorum ama katılımcılara, Tevrat Hezekiel bölümünü okumalarını bir kaç kez salık vermiştim. Sanırım bir kez daha yazmam gerekiyor. Bakınız; Tevrat Hezekiel Bölümü -BAP 1-'deki anlatı şöyle :
"Ve otuzuncu yılda, dördüncü ayda, ayın beşinci gününde , ben Kebar ırmağı yanında sürgünler arasında iken, vaki oldu ki, gökler açıldı, ve Allahın rüyetlerini gördüm. Ayın beşinci gününde -kral Yehoyakinin sürgünlüğünün beşinci yılı- idi Kıldaniler diyarında, Kebar ırmağı yanında, Buzinin oğlu kahin Hezekielin RABBİN sözü açıkça geldi; ve orada RABBİN eli onun üzerinde idi.
Ve baktım , ve işte şimalden duran yeli , durmadan ateş saçan büyük bir bulut geliyordu, çevresinde parıltı, ve ortasında, sanki ateş ortasında ışıldayan maden. Ve onun ortasından dört canlı mahluk benzeri çıktı. Ve onların görünüşü şöyle idi: onlarda insan benzeyişi vardı: ve her birinin yüzü vardı, ve onlardan her birinin dört kanadı vardı. Ve ayakları doğru ayaklardı; ve ayaklarının tabanı buzağı ayağının tabanı gibi idi, ve cilalı tunç gibi pırıldamakta idiler. Ve dört yanlarında, kanatları altında insan elleri vardı; dördünün de yüzleri ve kanatları şöyle idi : kanatları bir birine bitişmişti; yürüdükleri zaman dönmüyorlardı; her biri dosdoğru olarak ileri yürüyorlardı. Yüzlerinin benzeyişi ise, onlarda insan yüzü, sağda dördünün yüzü aslan yüzü, ve solda dördünün öküz yüzü, dördünün de kartal yüzü vardı. Ve yüzleri ve kanatları yukarıdan ayrılmıştılar, her birinin iki kanadı bir birine bitişmişti, iki kanat da bedenlerini örtüyordu. Ve her biri dosdoğru olarak ileri yürüyorlardı; ruh nereye gitmek istedi ise oraya gittiler, onlar dönmeyerek yürüyorlardı. Canlı mahlukların benzeyişine gelince, onların görünüşü yanan ateş közleri gibi, meşalelerin görünüşü gibi idi; canlı mahlukların arasında o ateş inip çıkıyordu; ve ateş parlaktı, ve ateşten şimşek çakışı görünüşü gibi koşup geri geliyorlardı.
Ben canlı mahluklara bakarken, işte, canlı mahlukların yanında, onların her dört yüzü için, yerde bir tekerlek vardı. Tekerleklerin ve yapılarının görünüşü gök zümrüt gibi idi; ve dördünün benzeyişi birdi; ve görünüşleri ve yapıları ,sanki tekerlek içinde tekerlek. Yürüdükleri zaman dört yanlarına da gidiyorlardı; dönmiyerek yürüyorlardı. Tekerlek çemberleri ise, yükserkti, ve korkunçtu; ve dördünün çemberleri çepeçevre gözlerle dolu idi. Ve canlı mahluklar yürüdükçe tekerlekler onların yanında yürüyorlardı; ve canlı mahluklar yerden yükseldikçe tekerlekler yükseliyorlardı. Ruh nereye gitmek istedi ise oraya, ruhun gitymek istediği yere gidiyorlardı; ve ..........
Ve canlı mahlukların başları üzerinde gök kubbesi benzeyişi, korkunç billur gibi yukarıdan başları üzerine yayılmıştı. Ve kubbe altında kanatları birbirine doğru dümdüzdü;.............
............ Yağmur günü bulutta olan yayın görünüşü nasılsa, çepeçevre parıltının görüntüsü öyle idi. RABBİN izzetinin benzeyişinin görünüşü bu idi. Ve gördüğüm zaman yüz üstü düştüm, ve söz söyleyen birinin sasini işittim.
BAP-2-
Ve bana dedi: Adem oğlu, ayak üzerine dikil ve seninle söyleşeyim. Ve bana söyleyince , Ruh içime girdi, ve beni ayak üzerine dikti; ve bana söz söyleyeni işittim. Ve bana dedi: Adem oğlu , İsrail oğullarına bana karşı isyan etmiş olan asi milletlere seni gönderiyorum; onlar ve ataları ta bu güne kadar bana karşı günah işlediler...............
............
Değerli üyeler, bu ayet bilindiği üzere hayli uzun bir ayettir. Ben çok yazmaktan ise, bazı bölümlarinden alıntılarla aslında ana fikrini ortaya koymaya çalıştım. Alıntıdaki gramerle benim direkt bir ilgim yoktur. Kitapta nasıl yazılmışsa ben öyle yazdım.
Şimdi Kutsal Kitap'taki bu Ayeti göz önüne alırsak, acaba aklımıza ne gibi sorular gelebilir? . Ben bu soruları biraz da katılımcıların cevaplandırmalarını arzu ettiğim için kendi düşüncelerimi şimdilik açıklamayacağım. Konuya katkı sağlayabileceğim düşüncesi ile ;
Saygılar-sevgiler.