Selamlar,
dündendir sayin ADAM"in "susmak1" adli paylasimindaki yazilanlari okuyorum hatta bazilarini ikidefa okudum, ne güzel yaziyorlar dedim kendi kendime ve hatta bir ara bende birseyler yazmaya yeltendim sonra vazgectim cünkü bende bu güzelim derinlik yok dedim kendi kendime. Ama sonra niye yok diyede sordum, benim bilgimmi eksik, belki sayin ADAM"in yüzde biri kadar kitap okumuslugum yoktur ama bende lise siralarini az koklamadim bende kendi capimda birkac kitap okudum örnegin Fakir BAYKURT"un TIRPAN"ini okudum, akabinde Georg PULITZER"in Felsefenin Temel Ilkeleri"ni Yasar KEMAL"in o bir akarsu misali destanini Ince Memed"leri vs.vs.vs. Demekki dedim sorun bilgi eksikliginden degil veya asil sebep o degil. Nedir dedim peki sebep?
Birden gecenlerde acmis oldugum bir baslik aklima geldi bu baslik Cumhuriyet"le ilgili bir baslikti ve akabinde birazdaha gerilere gittim, Osmanliya filan ve birden birseyi farkettim.
Ya arkadaslar biz 1299"dan beri hic konusturulmamisizki susalim.
Evet biz hic konusturulmamisiz, hep susturulmusuz hemde binbir türlü yolla katliamlarla,kilicla, kimimiz Seh Bedrettin ve müridleri Torlak ve Börklüce gibi kilicla, kimimiz Pirim Pirsultan Abdal gibi daragacinda, kimimiz Mustafa Suphi ve onbesler gibi Karadenizin soguk sularinda " bu ülkeye kommünist parti lazimsa onuda biz kurariz" diyenler tarafindan bogulduk, kimimiz DENIZ GEZMIS"ler gibi daragacinda, kimimiz MAHIR CAYAN ve ON"lar gibi kursunlarla ve kimimiz Diyarbakir Cezaevinde agzina insan diskisi tikilarak susturulduk.
Bitmedi, kimimiz sokak ortasinda Metin Göktepe gibi Hrant Dink gibi kursunlarla susturulduk.
Bitmedi, kimimizde Ibrahim Kaypakkaya gibi konusalim diye iskenceda susturulduk.
Bitmedi Allah, din, kitap diye 600 yillik Osmanlida hep susturulduk.
Bitmedi Türklük diyerek sunnilik diyerek insanligin karsilastigi en igrenc katliamlarla, askeri fasist darbelerle ve günümüzdede Islami fasizimle susturulmaya davam ediyoruz.
Evet sayin ADAM, beni yanlis anlamayin actiginiz konunun amacini ve bizlere vermeye calistiginiz erdemliligi biliyorum.
Ama sizden ricam bize susmayi ögretmeden önce KONUSMAYI ögretin, biz ülke olarak veya Türkiye ve Ortadogu halklari olarak zaten yüzyillardir hatta binyillardir zaten hep susuyoruz veya susturuluyoruz.
Bize önce KONUSMAYI ögretin.
Enderin Saygilarimla.