Sayın ozak1977 , öncelikle düşüncelerinize çok saygı duyuyorum ve sonuna kadar destekliyorum.
Bence hiçbir dine inanca kitaba felsefeye uymayan durum, dini kullanarak ve dini duygular okşanarak insanları hükmetmeye çalışmaktır , yani yüzyıllardan beri gördüğümüz hikaye...
Oruç tutmak yerine , doğuda bir gencin eğitim masraflarına üstlenmek , okullara kitap kırtasiye desteği vermek , durumu kötü olanlara yardım edebilmek , ibadethane yerine hastane açabilmek..
Bana en büyük ibadet sevap gibi geliyor dini açıdanda... şekilcilik yerini derinliği görmeye bırakmalı... diye düşünüyorum
Belkide yanlışımdır ?
Yaratıcı kudretin bizlere oruç tutun diye bir emir verdiğini zannetmiyorum.Kafanızdaki kılları bezle örtün çünkü erkekler tahrik olur diye emir verdiğini de zannetmiyorum.Şurda böyle yazar, burda böyle yazar deyip bundan yüzyıllar önce yazılmış iptidai şeyleri bana kaynak göstermesin kimse lütfen. Dinlerin özellikle hak dinler diye adlandırılan ve arap-yahudi kültüründen kaynaklanan dinlerin en önemli özelliği siyasi nitelik taşımasıdır yani toplumu idare edebilmek,kitlelere hükmedebilmek...İstediklerinizi insanlara yaptırmanın en kolay ve etkili yolu Allah böyle emrediyor demektir;tabi önce kişiye Allah inancını aşılayacaksın...Yeşil basında devamlı orucun faydalarından bahsedip durur; ben ise bir hekim olarak böyle olmadığı kanısındayım ve tabi tanıdığım tüm hekim arkadaşlarım da benimle aynı fikirdeler; neden mi ? Akut pankreatit atakları,peptik ülser atakları,mide perforasyonları,mide kanamaları en sık Ramazan 'da görülür Tabi ben Genel Cerrahi uzmanı olduğumdan travma ve acil beni daha çok ilgilendiriyor...Aile cinayetleri,kurşunlanma,bıçaklanma, intihar hipo ve hiperglisemik komalar,konversiyonlar,akut renal yetmezlikler,hiperlipidemi,akut kolesistit yine en çok Ramazan'da görülür.Bunlar kişisel gözlemlerimiz değil, bizzat istatistiki bilgilerdir.Bunları esasen tüm hekimler bilir ancak oruç faydalıdır demek zorundadır.Biz dökümanlarımızı uluslararsı yayın yapamadık sırf korkumuzdan. Tabi biz inanana saygı duymak zorundayız ama inanmadığımız için öldürülebiliyoruz.Görüldüğü üzere toplumumuz sağlığı pahasına araplaştırılmaktadır.
Saygılarımla,