Filistinlilerin, daha dogrusu Gazze'de coreklenmis Hamas'in yapilan yardimlari her sekilde sabote etmek ve Israili suclu durumunda birakmak icin yaptiklari gayreti alkislamak lazim.
Nitekim Sn ONE'nin de sozunu ettigi dernekler olmak uzere bir cok Turkiye'de ki yardim kurulusu Filistin'e yardim gonderiyor, hic bunlardan bahsedip sukran duygularini iletmek yok. Yine de Turkiye suclu, TR elinden geleni yapmiyor.
Gazze'nin bu hale gelmesinin bas sorumlusu sozum ona kanli Israil , Israil Gazze'den cikali neredeyse 5 yila yaklasiyor. Yonetim artik Hamas'ta. Kabul edin ki, sizin desteklediginiz kanli Teror orgutu Hamas, bu yonetimi beceremiyor. Aclik, saglik sorunlari, issizlik, su sikintisi, elektrik sikintisi diz boyu geziyor haliyle. Ama Israil size bakmakla yukumlu degilken (ki siz IL, Gazze'den cekildigi gun bayram ediyordunuz) size neden elektrik, su vermekle yukumlu olup, vermeyince ambargo olsun? Misir' sizi iltica olarak bile kabul etmiyor ama umrunuzda degil. Ne de olsa Arap degiller mi iste, komsularinizin vefasizligini (sizin dokusal bir ozelliginiz cunku) yadirgamiyorsunuz.
Hamas' in derdi IL'e kafa tutmak. Hamas, Gazze halkina sehitlik masallari anlatmaktan vazgecip, Gazzeyi Kassam fuzeleri icin siper etmekten ve Fetih askerlerine ve Filistin halkina mezar yapmaktan vazgecip, butun himmetini Israil'e ateskes ilan edip, Filistin halkina is sahalari acmaya, okullar, eigtim kurumlari yapmaya baslasa, daha guzel olmaz mi? Tek suclu Israil ve Turkiye zaten. Bre hatun, Hamas sizin hayatlariniz uzerinden sizle pazarlik ediyor, "OLECEKSINIZ...!" diyor ve Israil oldurunce suclu ISRAIL oluyor. Felaket tellalcisi mi Hamas yoksa Fetih degil de , asil onlar mi ISRAIL isbirlikcisi acaba?
Filistinli anne (sayet fabrikasyon degilse?) TC. Devletinin 28 Subat'da sonra yuvalanmis olan cetelerle ugrastigi kai ddar Filistinlilerin mucadelelerine destek vermediginden yakinmis. A budala kadin, acini paylasiyorum ama da, Filistin, Turkiye topragi mi? Filistin-Israil sorununda alabulucu olmak disinda ne gibi bir katkisi olabilir? Oturmus oradan ahkam kesiyor. Isimiz gucumuz yok, kendi cetelerimizi temizlemeyi, butun ic sorunlarimizi birakalim size odaklanalim iyi mi? Sizin Terorist Hamas , Fetih'in askerlerini patir patir cig taneleri gibi kursuna dizerken gikiniz cikmiyor ( bu nasil muslumanliksa??) ama is Turkiye'nin desteksizligine gelince kalbiniz kiriliyor. Siz Hallac gibi zalim bir ceteyi desteklemekten vazgecin, Fetih hukumetine Israil isbirlikcisi gibi dusunmekten vazgcerek sahip cikin, bakin bu sorunlar nasil kendiliginden hallolacak. Kendi caniniz, kardesiniz, dininiz, diliniz bir olan Fetih Hukumeti ISRAIL'i resmen taniyor, onlarla el sikisiyor diye hain ilan ediyorsunuz. Ne diyim ki size?
Hakikaten Bati Seria'daki bir yokluktan ve insani yardimdan NEDEN bahsedilmiyor?
......... .........
Susacaktim ama yazayim. Cunku Bati Seria' nin yonetimi EL FETIH'de. Onlar da sozum ona munafik olduklarina gore, oranin halki herseye mustehak degil mi?
Simdi istediginiz kadar IL'e dunya teroristi deyin, nasil ki Amerika 200 sene once Kizilderelilerden aldigi topraklar uzerine bir devlet kurdu ve simdi kimse Amerika'nin topraklarina gayr-i mesru gozuyle bakmiyorsa, 100 sene sonra IL'e terorist diyemeyeceksiniz. Sizin dogmamis cocuklariniz sizden daha akilci bir nesil olup, sizin gibi kandan, savastan bikip, Yahudiler ile Araplarin kardesce yasadigi bir bolge yaratacaklar.. Goreceksiniz...Tarih de buna sahitlik edecek.!
Bu vesileyle atalarinin Misir'dan cikip, Firavunun esaretinden ozgurluge kavustuklari Pesah ya da Ingilizce Passover dedigimiz Yahudilerin Hamursuz Bayramini kutluyorum...
Muhabbetle