Bu kadar soruyu nereden buluyorsun yaw. Soru bankasi gibisin . Tam diyorum tamam tatmin olmustur bu cevaptan, bir soru daha cikiyor. Sastim kaldim bellegine. Sn Mason da garibim bikmadan usanmadan, sabirla ve olgunlukla cevapliyor. Onu da tebrik etmek lazim.
Ben de Blossom hanım 'in sorularini okudukca ayni soruyu sordum kendime. Fakat inanin ki cok mantikli ve bazen bazi masonlarin bile sorguladigi, merak ettigi sorular soruyor kendisi.
Yukardaki sorusuna binaen; Toplantilara katilmak icin gecerli sebeniniz var ise herhangi bir yaptirima maruz kalmazsiniz. Tahminimce bu gecerli sebeplerin ne olacagini da soracaksiniz
Hemen basit bir kac ornek vereyim:
Aile, is, seyahat, saglik kosullari, vs. Kisaca, toplantiya katildiginiz zaman verilmis veya verilecek olan ogretileri, veya toplantilarda konusulan konulara dikkatinizi veremeyecek bir kosulda iseniz gecerli bir mazeretiniz var sayilabilir.
Gayri muntazamlik konusunu ben de biraz acmak isterim.
Masonlukta gayri muntazam ibaresi, onceki hayatinda mason olmus, sonra cesitli sebeplerden dolayi muntazam masonluktan uzaklasmis kisiler icin kullanilir. her degisik olusum icindeki kisilere gayri muntazam den(e)memesinin sebebi, Sn. SkullG Bey'in de aciklamis oldugu gibi, bu olusumlardaki (cogu) kisinin hic mason olmamis olmasidir.
Soyle dusununuz:
Bir itfaiye dernegi var. Bu dernegin belli kurallari var. Bir itfaiye memuru bu kuralli cigniyor, veya dernek uyeligi icin tum kosullari yerine getir(e)miyor. Bu itfaiye memuruna gayri muntazam itfaiyeci diyebiliriz.
Sonra bu ve benzer itfaiyeciler, cesitli sebeplerden dolayi kendilerinene yeni bir dernek aciyor, ve adini Ozgur Itfaiyeciler dernegi koyuyor, ve kisiler itfaiyeci olsun olmasin, kendilerine belli bir platform yaratabilmek ve ses getirebilecek bir taban yaratabilmek icin dernege neredeyse her isteyeni kabul ediyor. Itfaiyecilik ile, itfaiyecilgin amaci ve calismalari ile uzaktan yakindan alakasi olmayan kisiler birden bire kendilerine itfaiyeci demeye basliyor. Bu kisilere gayri muntazam diyemememizin sebebi, hic bir zaman muntazam olmamis olmalaridir.
Baska bir ornek daha vereyim
Bu biraz daha radikal olsa da anlamanizi kolaylastirabilir;
Siddete maruz kalan bayanlara destek dernegi oldugunu dusunun. Ve bu dernegin aile ici siddete karsi olan erkekleri de kabul ettigini dusunun. Bu erkeklerden birisi bir dun dernegin ana amacinin disina cikiyor ve esini dovmeye karar veriyor ve dovuyor. Dolayisi ile gayri muntazam ilan ediliyor. Sonra gidiyor ve -artik- kadinlara siddet gosterenlerin de boyle bir dernege uye olabilmesi gerektigini savunup yeni bir dernek aciyor ve adina ozgur siddete maruz kalan bayanlara destek dernegi diyor. Ama ozgur oldugumuz icin esinizi dovuyor olsaniz bile gelin diyor. Esini doven dovmeyen, bayan haklarina inanan inanmayan herkes, sirf o dernek isminin bir parcasinin agirligindan faydalanabilmek icin dernege uye oluyor. Iste bu uyelere gayri muntazam siddete maruz kalanlara destek olan kisi demiyoruz, zira gayri muntazam tumcesinden sonraki kisim ile hic bir baglari olmayan insanlardan bahsediyoruz.
Umarim aciklamam anlamaniza katkida bulunmustur. Imla hatalari ve cumle dusukluklerinin kusuruna bakmayiniz. Onlarca yil yurt disinda yasayinca, ve hayatinizin neredeyse tumunu yabanci bir dil konusup o dil ile yasayinca insan guzelim Turkce'yi kullanirken zorlaniyor.
Saygilar.