SivilceErkeklerin sivilce sorunu daha fazladir. Bu da daha çok testosteron hormonundan kaynaklanmaktadir. Bu hormon yag bezlerini uyarir ve derideki gözeneklerin tikanmasina,dolayisiyla da sivilceye neden olur.
SporSpor konusunda erkekler kadinlardan daha hizlidir ancak kadinlar daha dayaniklidirlar.
KanErkeklerde 4.5,kadinlarda 3.6 litre kan vardir. Erkek kani daha koyu kivamlidir, bir damlasinda 1 milyon kan hücresi vardir. Toplam olarak erkeklerde 1 santimetreküp kanda 5 milyon alyuvar vardir, bu da kadinlara kiyasla yüzde yirmi fazlalik demektir. Erkeklerin tansiyonu da kadinlardan yüksektir: 140/88. Bu deger kadinlarda 130/80'dir.
Yuzme YetenegiKadinlar derilerinin altindaki yag tabakasi nedeniyle daha iyi yüzerler.
Vucut IsisiErkeklerin vücut isisi kadinlardan daha yüksektir.
Su OraniErkek vücudunun yüzde 60-70'i sudan ibarettir.Kadin vücudundaki su orani ise yüzde 50-60 arasindadir.
IskeletErkeklerin omuzlari daha genis , kollari ve bacaklari daha uzun, kemikleri daha agir, eklemleri de daha büyüktür. Buna karsilik kadinlarin kalça kemikleri daha genis, eklemleri daha esnektir.
Vucudun Agirlik NoktasiOmuz ve kalça iskeletleri farkli oldugundan, kadinlarin agirlik noktasi erkeklerinkinden daha asagidadir.
Duyu OrganlariKadinlarin isitme ve koklama duyulari daha güçlüdür. Buna karsilik erkekler isiga karsi daha hassastir. Erkek gözü ayrintilari daha iyi seçer.
Metabolizma HiziErkekler hareketsiz halde, vücudun metrekaresi basina ortalama 39,5 kalori yakarlar. Kadinlar ise 37 kalori. Erkegin günlük kalori ihtiyaci 2700 kalori, kadininki 2000 kaloridir.
YagErkeklerde kadinlarinkinin yarisi kadar yag dokusu vardir. Kadinlarda yag dokusu vücudun yüzde 27'sini olustururken, bu deger erkeklerde yüzde 15'tir. Kadin vücudunda erkeklerden 3,5 kg daha fazla yag vardir. Yag, erkeklerde karin bölgesinde toplanirken kadinlarda daha çok kalça, baldir ve göbekte yogunlasi
HastalikErkekler hayatlari boyunca kadinlardan ortalama 40 gün daha az hastalanirlar.
SaclarKadinlarin saçlari daha sik ve daha dirençlidir. Saç kökleri iki milim daha derinde oldugu için erkeginki kadar çabuk dökülmez.
YemekAyni kilodaki kisilerden, erkekler kadinlardan daha çok yemek ihtiyaci duyarlar; çünkü metabolizmalari daha hizlidir.
AntikorlarKadinlar daha çok antikor üretirler, bu yüzden de erkeklere kiyasla bakteri ve virüs hastaliklarina daha seyrek yakalanirlar.
AglamakKadinlar erkeklerden 5 kat fazla aglarlar. Genellikle de saat 19.00-22.00 arasi.
Kalp AtisiErkeklerin kalbi daha büyüktür ve daha yavas çarpar: Dakikada ortalama 72. Bu deger kadinlarda 80'dir.
YaslanmakErkekler kadinlardan daha hizli yaslanirlar. 55 yasindaki bir kadin bedensel gücünün yüzde 90'ina sahiptir. Oysa ayni yastaki bir erkek gücünün sadece yüzde 70'ine sahiptir. 35 yasindaki bir erkegin damar sistemi 50 yasindaki bir kadininkine esdegerdir. Buna karsilik kadinda sadece cilt daha ince oldugundan çabuk yaslanip kirisir. Kadinlar yaslanma olayini psikolojik olarak erkeklerden çok daha kolay kabullenirler.
Yasam SuresiErkeklerin ortalama omrü 71,5 yil, kadinlarin 78 yildir.
Vucut OlculeriErkek ortalama 175 cm boyunda ve 73,5 kg agirligindadir. Gögüs çevresi 98,5cm , beli 80,4cm'dir. Kadin ortalama 160 cm boyunda olup 61,2 kg'dir. Gögüs çevresi 90,1; kalça genisligi 96,5 cm; beli 74,3 cm'dir.
Adem ElmasiGirtlaktaki "Adem Elmasi" adli cikinti sadece erkeklere hastir
SolunumErkekler dakikada ortalama 16 kez soluk alip verir. Kadinlar ise dakikada 20-22 kez soluk alip verir. Her iki cinsin günde soluduklari miktar ise ayni olup 12 bin litredir.
AIDSHer dört AIDS hastasindan sadece biri kadindir. Nedeni ise kadinlarin baskin olan X krozomundan iki tane tasimasidir. Çünkü bir saglikli, bir hasta gene sahip olsalar bile saglikli gen hasta gene baskin çikar ve hasta degil tasiyici olurlar. Erkeklerde ise Y geni hastalikli X genini baskilayamaz.
BeyinErkek beyni yüzde 14 daha agirdir. Buna karsilik kadinlarda iki yarim küre arasindaki iletisim daha iyidir.
DeriErkeklerin toplam 1,8 metrekare, kadinlarin 1,6 metrekare derileri vardir. Kadini derisi daha ince ve kuru,bu yüzden de daha hassastir. Erkekte ter bezleri ve deri alti yag bezleri daha fazla oldugundan derisi yaglidir ve daha çok terler.
Daha Fazlasi Icin;http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=13283&p=1&rid=4369