Bir kaç gün önce İncilde okuduğum bir kısımı sizlerle paylaşmak istedim.
Kesinlikle art niyet, tartışma oluşturma gibi bir niyetimin olmadığı gibi her insanın kutsalınada saygımın olduğunu belirtmek isterim.
Özellikle Hristiyan üyelerin bu konudaki düşüncelerini ve yorumlarını merak ediyorum.
"Sahte peygamberlerden sakının! Onlar size kuzu postuna bürünerek yaklaşırlar, ama özde yırtıcı kurtlardır. 16 Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi? 17 Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir. 18 İyi ağaç kötü meyve, kötü ağaç da iyi meyve veremez. 19 İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır. 20 Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız." Matta 7
İyi ağaç iyi meyve meyve verir derken kast edilen nedir? İslam fuhşun, zina'nın, cinayetlerin boy gösterdiği, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemde gelmiş olup bütün bu saydığım şeyleri yasaklamıştır. İncilde bahsedilen iyi meyve ye örnek bu olamaz mı?
“Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)
Burada bahsedilen tesellici kimdir?
Bütün bunların dışında İncil'in kelime manası "Müjde" dir. Neyi müjdeliyor sizce?