Mason olabilmenin tıpkı Tanrıya inanç şartında olduğu gibi bir de erkek olmak şartı vardır. Translık hakkında ne yazıkki bir bilgim yoktur çünkü eğitim alanım tıp/psikiyatri değildir. Ancak erkeklikle bağdaşmadığı sonucuna varılması mümkündür.
Mason olmak için erkek olmaya gerek yok. Hatta sadece kadınların kabul edildiği mason localarının yanı sıra, hem erkek hem kadınların kabul edildiği karma mason locaları da mevcut. Kimse de kimseyi "mason değildir" diye işaretleyemez. Bununla alakalı çok konu var forumda.
HKEMBL resmi sitesinde "Ayrıca ülkemizde diğer iki masonik kuruluşun dışında Kadın Mason Büyük Locası adıyla masonik faaliyetlerde bulunan bir üçüncü kuruluş daha bulunmaktadır." yazar. KMBL'nin masonik bir kuruluş olduğunu, faaliyetlerinin masonik olduğunu beyan eder. Doğru olan da budur.
Kanımca bir kişinin niyeti, fikri, cinsiyeti sonradan değişmez. Bu sebeple ileride trans olabilme potansiyeli olan bir kişinin tahkikat sürecini başarı ile tamamlayamacağı görüşündeyim.
Peki hermafroditlerin cinsiyeti nedir? "İleride trans olabilme potansiyeli olan kişi" tezahürünüz nedir? Mesela Caitlyn Jenner sizde, Olimpiyat Madalyası alırken "İleride trans olabilme potansiyeli olan kişi" olarak ne gibi bir izlenim bırakmıştı? Transseksüellik sonradan tercih edilecek bir şey değil. Hele hele "Ben sıkıldım ya" deyip bir dizi ameliyat ve hormon takviyesiyle cinsiyet değiştirmek hiç değil. Evvela Transseksüelliğin ne olduğunu izah etmek gerekiyor anlaşılan ama dileyen bir yan sekme açarak bile binlerce kaynağa ulaşabilir. Sonra Transseksüelliği konu alan meselelere bilimsel/objektif yorum yapabilme imkanı doğar.
Transeksüel bireyler eşcinselden sayılmıyor mu sayın Nicolus? Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden kastınız nedir?
Sayılmıyor. Cinsel yönelim, en geniş tanımıyla bir bireyin -eğer duyuyorsa- hangi cinsiyete romantik ve/veya cinsel ilgi duyduğudur. Aynı zamanda cinsel yönelim, hiçbir cinsiyete ilgi duymama durumunu (aseksüellik) da içerir. Bu açıdan cinsel yönelim, dört kategoride incelenebilir: aynı cinsiyete ilgi duyma (eşcinsellik - homoseksüellik), farklı cinsiyete ilgi duyma (heteroseksüellik), iki cinsiyete de ilgi duyma (biseksüellik), hiçbir cinsiyete ilgi duymama (aseksüellik).
Eğer ki bir bireyin cinsel kimliği, onun biyolojik cinsiyeti ile aynı değilse, bu kişilere transeksüel (transgender) adı verilir. Her ne kadar toplum genelinde bu sözcük "ameliyat ile cinsiyet değiştirme" anlamına gelse de psikolojik terminoloji açısından illa ameliyatla cinsiyet değişimi gerekmemektedir. Transeksüellik, cinsel yönelimden bağımsız bir olgudur; dolayısıyla transeksüel bir birey yukarıda saydığımız herhangi bir cinsel yönelime sahip olabilir.
Düzen ve hele sıkı bir düzen asla bir trans yada escinsele göre değildir.Tipki askere alınmamaları gibi.
ABD Ordusu'nda görev yapmış transseksüel ve eşcinsel çok. Hatta Türk Ordusu'nda görev yapmış olan transseksüel ve eşcinseller de mevcut. Ne demişler? Memento te hominem esse, hominem te esse memento.
6- Etrafiniz tarafindan iyi taninmaniz gereklidir. (Etrafinizdaki kisilerin sizi Erdem, Karakteri oturmus, Kulturlu, Ahlakli ve Egitimli birisi olarak gormeleri gerekir. Etrafi tarafindan sevilmeyen, cok dusmani olan kisiler Mason olduklarindada onu sevmeyen ve ona dusman olan kisileri kendileri ile birlikte getireceklerdir. Bu Masonlugun gururu ve birliginin zedelemesine risk yaratabilir.)
Mason olmak için bazı yeterlik şartları vardır.Statüye girerken bu şartları taşımalısınız. Oldu ki ileride bu vasıflarınızı kaybettiniz, o zaman bu statüden ayrılmanız kişiliğiniz için daha doğru olacaktır yani ''kovulmaktan'' iyidir.
Trans birinin karakteri ne kadar oturmuş olabilir ? Kendisi hakkında çelişki içerisinde olan kişi mason olmamalıdır masonsa dahi masonluk mesleğine saygısı gereği ayrılması gerekir. Masonların ''iyi insanları daha iyi yapma amacı vardır.'' peki bu ilkeyi ihlal etmiyor mu?
Yıllarca ''kardeşim'' diyip el sıktığın adam sen onun elini sıkarken farklı duygular hissediyor. Bu üzücü bir durumdur ve nihayete erdirilmelidir. UGLE bu konuda yanlış karar vermiştir diye düşünüyorum.
Şahısların gücü veya UGLE önündeki prestijinden ziyade Masonluğun Sütunlarına(ilkelerine) önem verilmelidir. Beni ilgilendirir mi sonuçta mason değilim. İlgilendirir, biz bu kadar ilkelerine bağlı bir kurumda bile bu sapmaları görüyorsak tabiri caizse ''tren raydan çıkmış'' demektir, diğer alanlarda da düzeni nasıl sağlarız bilemiyorum. Saygılarımla...
Sırf biyolojik cinsiyeti ile cinsiyet kimliği uyuşmadığı için ve ruhsal sağlığını koruyabilmek adına bu uyumu sağlamak için yola çıkan bir trans birey; erdem, karakter, kültür, ahlak ve eğitimden yoksun mu oluyor yani? Sizin için, ya da Masonluk için erdem nedir? Karakterin, cinsiyetle ne gibi bir ilgisi vardır? Statü nedir? Siz her el sıkıştığınız kadına karşı "farklı duygular" mı hissediyorsunuz? Kültür ve eğitim nedir? Transseksüellik ile eşcinselliğin farklı şeyler olduğunu bilmemek, kültürsüzlük ve eğitimsizlik değil midir? Kültürsüz ve eğitimsiz insanların, Mason olamayacakları (!) gibi Masonluk hakkında da konuşmamaları gerekmez mi? Sapma nedir?