0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oncelikle sunu belirtmek isterim. actiginiz sadece bir konu degil, bir Ankettir. ve sordugunuz sorunun 2 cevabi var, ayrica 2 cevapta ayni. sanirim anket actiginizi yada tam olarak yapmak istediginizi yapamadiniz. ankat ile ilgili sorulariniz olursa yardimci olurum. yanliz bu anket suanda gereksizdir cunku uyelerin sececegi seceneklerin 2 side ayni secenek. eger silmek isterseniz (ve silemiyorsaniz) bana soyleyebilirsiniz.Sorunuza gelirsek; Masonluk derece sistemi ile ilerler ve bir ust derecenin bildiklarini bir alt derece bilemez. yani dereceniz ilerledikce vakif oldugunuz sirlar artar. bu nedenle bu sorunuzun cevabini Her Mason bilemeyebilir. yada birbirinden daha az yada cok bilebilir. benim bu konu ile ilgili soyleyebilecegim sundan ibarettir;oncelikle resim galerisine bakmaniz ve kucuk ama onemli ayrintilarin dikkatinizi cekmis olmasi ilginc. Bu derece dikaktiniz ve ilginiz icin tesekkur ederim. saatin 12 yi gostermesinin bizler icin bircok anlami var. aciklayabilecegim anlamlarindan bazilari sunlardir; operatif Masonlukta saat 12 ye kadar calisilir sonra yemek yenirdi. olaylar ve bircok durumlar hep gece yada oglen 12 de gerceklesirdi. yani saatin 11:55 olmasi 12 de olacak olanlara cok az bir zaman kaldigini belli eden bir goruntudur. belki biraz az oldu soyleyebileceklerim ama uzgunum ben sadece bu kadarini aciklayabilirim bu konuda.
o espiriydi kardeş yanlış anladın espri gıtlığın varsa bu benim sorunum deil bi doktora görün ama mason olmasın çünki sizin gibiler hep böle düşünürler hahahahahahahahahahaha